Fórum » O TECHNIKE

Nikon D700

dedo Milan
2009-05-12 10:29:18+02
Táto profi zrkadlovka je stroj blížiaci sa v amatérskych podmienkach k dokonalosti. I keď niekto mu niečo predsa len vytýka, ja by som sa spýtal čo si myslíte o nasledovnom. Model D5000, bol osadený pohyblivým displayom. Je možné uvažovať, že táto vec sa dostane i do triedy zrkadlovky D700? Určite nie na D3, alebo D3x.

wayne
2009-05-12 10:40:07+02
to uz zalezi od marketingu firiem, urcite je facelifting v plane vyvoja, a s nim aj otocne/vyklopne displeje, tipujem ze do konca roka/zac. buduceho sa dockame :) zda sa ze pomaly sa konci honba za MPx a zacina honba za lepsou kvalitou pri vyssom ISO a vyssom DR:) snad nie je pocit Fujifilmu len vykrikom do tmy...

aTOMMIk
2009-05-12 10:42:47+02
uff tak to si niekde inde teda :) poradil by som ti precitat si par recenzii na spominanu techniku...
D5000 mozes radit do triedy bliziacej sa D60...a D700 uz rad do profi triedy ktora sa blizi k D3 alebo je s nou uz porovnatelna..

skusat porovnat neporovnatelne...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2009-05-12 10:43:11+02
Ak by sa výklopný a otáčavý display dostal do triedy Dxxx, tak si takýto model okamžite kúpim.
Dlho som váhal s prechodom z modelu Nikon 8700 na zrkadlovku práve pre tento cýbajúci element. Nakoniec som sa rozhodol pre D300 a tak trochu ľutujem, pretože sa teraz musím váľať po zemi, čo pri predošlom modeli nebolo potrebné...

aTOMMIk
2009-05-12 10:43:47+02
uaaa sorry zle som si to precital :D

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-12 10:48:41+02
Zavedenie vyklopneho displeja je jednym so zakladnych predpokladov hodnotnejsieho vyuzitia videorezimu. Tiez dufam, ze sa tento prvok objavi aj vo vyssich modeloch.
V profimodeloch sa si tento prvok neobjavi, fotoaparat by bol nachylnejsi na poskodenie.

Marcel Rebro
2009-05-12 11:03:53+02
existuje taka vec ze uhlovy hladacik ...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2009-05-12 11:14:14+02
príspevok od: Marcel Rebro
existuje taka vec ze uhlovy hladacik ...
Poznám uhlový hľadáčik, ale rozhodne to nie je ono...

jake
2009-05-12 11:18:57+02
osobne si myslim, ze karol ma pravdu, profi pristroje sa pouzivaju ajv extremnych podmienkach,vlhku,prachu a dazdi. Vyklopny display by nebol celkom na mieste a tak skor sa priklanam k nazoru ze uhlovy hladacik a telo nenachylne na poskodenie. Fotim na D700 a to vydrzi s odolnym objektivom fakt tazke podmienky,display mi nejak nechyba, lebodanou za vyklopny je aj nizsie rozlisenie, hosie sa kontroluje ostrost fotky - ale to je moj nazor, nieco za nieco, ale hadam nasledovnik D90 ten display mat bude.

dedo Milan
2009-05-12 11:57:53+02
príspevok od: jake
osobne si myslim, ze karol ma pravdu, profi pristroje sa pouzivaju ajv extremnych podmienkach,vlhku,prachu a dazdi. Vyklopny display by nebol celkom na mieste a tak skor sa priklanam k nazoru ze uhlovy hladacik a telo nenachylne na poskodenie. Fotim na D700 a to vydrzi s odolnym objektivom fakt tazke podmienky,display mi nejak nechyba, lebodanou za vyklopny je aj nizsie rozlisenie, hosie sa kontroluje ostrost fotky - ale to je moj nazor, nieco za nieco, ale hadam nasledovnik D90 ten display mat bude.
Beriem na vedomie, že profi trieda je stavaná na extrémnejšie podmienky. Ide mi však o to či niektorý model z profitriedy, ja som vybral ten najnižší, nemôže poskytnúť takúto možnosť. D3 a D3x nechávam tvrdému profesionalizmu. Verím, že sa to dá riešiť iným spôsobom, ale ide mi hlavne o to, aby možnosť vysokokvalitného fotografovnia dostali prípadne i fotografi s určitým hendikepom /možno fyzickým, možno zrakovým/. Tiež ako správne uvádzaš, ten display by sa žiadal, keď už, tak s rozlíšením pôvodného /920000 pixelov/.

2009-05-12 12:17:20+02
nevidim dovod davat do profitriedy veci ako video a vyklopny display. take ´hracicky´ su fajn, ale 99% profikov, pre ktorych by mali byt tie stroje urcene, ich nevyuzije. je pravda, ze kazdy dalsi schnick-schnack moze predat dodatocne unity, ale v urcitom stadiu pridavania finticiek bude ubytok profikov vacsi, nez prirastok lamerov, ktorym sa nechce lahnut na zem, alebo sa stazuju, ze kvoli minute videa mesacne si nechcu kupit fotak. tiez si myslim, ze cena fototechniky zacina byt priliz nizka. ale su to moje nazory, s ktorymi nemusite suhlasit

ps: 95% ludi ma nakupenu fototechniku, ktoru nikdy v zivote nevyuzije na 100% a uplne by im stacili lacnejsie modely.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-12 12:28:49+02
Keby mal moj Nikon D300 vyklopny displej robustne rieseny, podobne ako na Olympusoch E-10/E-20, bol by som rad.

dedo Milan
2009-05-12 12:39:04+02
Nie som človek, ktorý by nebol ochotný v prípade, že to situácia vyžaduje ľahnúť na zem, som zo súdka tých, ktorý sú postihnutý na oči a tam vlastne smerovala moja úvaha. V prospech tej úvahy hovoria ďalšie dve profi telá, ktoré sú vyššie a do tých to predsa nemusí ísť.

2009-05-12 12:42:57+02
príspevok od: dedo Milan
Nie som človek, ktorý by nebol ochotný v prípade, že to situácia vyžaduje ľahnúť na zem, som zo súdka tých, ktorý sú postihnutý na oči a tam vlastne smerovala moja úvaha. V prospech tej úvahy hovoria ďalšie dve profi telá, ktoré sú vyššie a do tých to predsa nemusí ísť.
mam 3.5 dioptrie, kamaratka profifotografka ma 8.5 dioptrie, obaja pouzivame kontaktne sosovky = nula problemov... jeden z najlepsich fotografov na slovensku ma dokonca cez 60 dioptrii (neviem presne, ako sa vola, ale foti tusim pre TASR) a stale nema problem, dokonca vyhrava sutaze fotografii po celom svete.

vsetko je to o pristupe. ak si postihnuty a beries sa tak, ziadna technika ti nepomoze. ani boh. pomoct si vzdy musis sam ;)

dedo Milan
2009-05-12 13:02:37+02
afkaa.i, neplačem, nesťažujem sa, iba uvažujem a riešim to ináč.

2009-05-12 13:05:40+02
príspevok od: dedo Milan
afkaa.i, neplačem, nesťažujem sa, iba uvažujem a riešim to ináč.
ja som netvrdil, ze places, alebo ze sa stazujes ;)
http://www.zigview.co.uk/S2.htm ;)

wayne
2009-05-12 13:12:22+02
toho pana si pamatam, bola o nom reportaz na JOJke tusim, ziral som co je to za machra, fotit so 60 dioptriami

dodo_bb
2009-05-12 13:40:11+02
Afkaa, plný súhlas. Len ak profi technika bola predtým určená takmer výhradne pre profesionálov, dnes to už neplatí. Špičkové stroje si dnes kupujú aj majetní amatéri až začiatočníci (a možno ich je viac ako profíkov:-))). To v zásade nevadí, nech, sú navyše zdrojom lacných takmer nepoužitých tiel, ktoré vymieňajú po príchode novinky. Len práve táto skupina napriek svojej solventnosti neskutočne tlačí na cenu a znižuje ju. Bojím sa, že výrobcovia povolia a pôjdu už takmer jedinou schodnou cestou - budú znižovať kvalitu a trvanlivosť aj špičkových profi vecí. Výsledok - stratí sa kvalita a ostane len nízka cena a ´šunty´. Aj toto fórum je plné príspevkov, prečo nerobí NIKON aj lacnejšie objektívy aj za cenu, že budú horšie.

jake
2009-05-12 15:12:53+02
suhlas s dodo_bb,radsej dobru vec co vydrzi ako kupovat srot aj za cenu frflania, ze nikon nerobi lacne veci - profi ma byt profi a sone mi tam tiez to video a vyklopny display ne pasuje. Staci live view a eventualne snad by bolo lepsie vyrobit dokonalejsi uhlovy hladacik s otocnou hlavou, ktory by sa nasadil

2009-05-12 15:43:09+02
príspevok od: jake
suhlas s dodo_bb,radsej dobru vec co vydrzi ako kupovat srot aj za cenu frflania, ze nikon nerobi lacne veci - profi ma byt profi a sone mi tam tiez to video a vyklopny display ne pasuje. Staci live view a eventualne snad by bolo lepsie vyrobit dokonalejsi uhlovy hladacik s otocnou hlavou, ktory by sa nasadil
www.zigview.co.uk/S2.htm ;)

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()