Fórum » O TECHNIKE

Nikon D700

dedo Milan
dedo Milan 2009-05-12 10:29:18+02
Táto profi zrkadlovka je stroj blížiaci sa v amatérskych podmienkach k dokonalosti. I keď niekto mu niečo predsa len vytýka, ja by som sa spýtal čo si myslíte o nasledovnom. Model D5000, bol osadený pohyblivým displayom. Je možné uvažovať, že táto vec sa dostane i do triedy zrkadlovky D700? Určite nie na D3, alebo D3x.

Marcel Rebro
2009-05-12 22:00:18+02
príspevok od:
vitaj v klube skromnych :o) clenstvo je zadarmo :o))
nacim sa mozno aj zoci-voci zoskromnit. afkaa.i zaziva v St. Georgem ja v Racisdorfe ... vhodnych pivnic je na okoli neurekom ;-)

jake
2009-05-12 22:02:37+02
hmmm, ta 105 je spica sklo, mastim s tym portrety a vysledok je spica - vies, ze cakam na ten 70-200, podla info co mam z polska a USA uz je vo vyrobe a mal by byt teraz v hraniciach leta, akurat cenu musia povedat opatrne aby som nechytil maly infarkt, lebo to isto bude drahe

2009-05-12 22:20:14+02
príspevok od: Marcel Rebro
nacim sa mozno aj zoci-voci zoskromnit. afkaa.i zaziva v St. Georgem ja v Racisdorfe ... vhodnych pivnic je na okoli neurekom ;-)
no ide leto, vecery su coraz dlhsie, prazdniny sa blizia a ako hovori jedna japonska automobilka v reklame - Nic nie je nemozne... :o)))

canonmax
2009-05-12 22:37:08+02
príspevok od: jake
hmmm, ta 105 je spica sklo, mastim s tym portrety a vysledok je spica - vies, ze cakam na ten 70-200, podla info co mam z polska a USA uz je vo vyrobe a mal by byt teraz v hraniciach leta, akurat cenu musia povedat opatrne aby som nechytil maly infarkt, lebo to isto bude drahe
máš aj nejaké infošky, že čo by mohlo eventuálne výjsť v blízkej dobe? ohladom firmy canon?

jake
2009-05-12 22:42:14+02
príspevok od: canonmax
máš aj nejaké infošky, že čo by mohlo eventuálne výjsť v blízkej dobe? ohladom firmy canon?
len to co som uz ti predtym pisal, udajne velke zmeny v sklach a oddelenie profi od amaterskych, tazko povedat, takto neviem presne , to ti konkretne nik nepovie, lebo by ho vyhodila firma z prace - viem ze priorita je taka, aby L-kove skla zvladali vysoke rozlisenia a ostra kresba od plnej diery, cize klasicke canonacke problemy - pocitam, ze tym padom L-kove skla poju na uroven nikonackych, tam moc neosalis, proste kvalita si pyta svoje, sam som zvedavy co sa bude diat a hlavne co na to sony - ta zaostava najviac, takto sa v profi triede nikdy neuchyti

canonmax
2009-05-12 22:53:34+02
príspevok od: jake
len to co som uz ti predtym pisal, udajne velke zmeny v sklach a oddelenie profi od amaterskych, tazko povedat, takto neviem presne , to ti konkretne nik nepovie, lebo by ho vyhodila firma z prace - viem ze priorita je taka, aby L-kove skla zvladali vysoke rozlisenia a ostra kresba od plnej diery, cize klasicke canonacke problemy - pocitam, ze tym padom L-kove skla poju na uroven nikonackych, tam moc neosalis, proste kvalita si pyta svoje, sam som zvedavy co sa bude diat a hlavne co na to sony - ta zaostava najviac, takto sa v profi triede nikdy neuchyti
lebo mam pred sebou kupu Lka 70-200/f2,8 a že či sa mam nechať prekvapiť, chcem počkať do septembra a známi si chce kúpiť tiež 50D ako mam ja a tiež uvažuje, či nevyde tento rok Canon 60D (alebo upgrade 50D-po roku,ako to byva v tejto rade).
Keďže príde eventualne nova vlna L-kovych skiel,da sa ocakavat aj ze si to da canon poriadne zaplatit.. keby stal upgrade 70-200 tolko co dnes,tak by som nevahal.. ale ak pokde inou cestou ako ja (:D) tak neviem neviem..eventualne by mohli potom padnut ceny dnesnych Lkovych skiel? keby keby :D

jake
2009-05-12 22:57:36+02
ceny L-kovych skiel nepadnu, a malo kto ich aj predava - skor si myslim, ze pojdu vylepsenia napr. DO-technologia, lepsie antireflexne vrstvy, dokonalejsi IS a ostrenie, tazko povedat. Ale principialny rozdiel oproti dnesnym v tom isto nebude, lebo tie su dost dokonale a to sa zlrpsuje tazko - rozdiely moc vidiet nebude, skor pojde o pocit hoci take 70-200 by si zasluzilo lespiu kresbu a ostrost na plnej diere a mensiu chromaticku vadu - ale na fotkach to aj tak moc nevidiet

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()