Zacinam pracovat na ateliery. Mam jeden softbox a tiez osvetlenie s reflexnim daznikom, stojan na platna + samotne platna. No vynorilo sa vela nejasnosti.
ad1. Ake svetla naj pouzit v ateliery? isto to neriesi jeden softbox a jeden reflexny daznik. Neviem aka mombinacia je naj. ci dva softboxi jeden reflexny a jeden difuzny daznik, alebo este nejake bodovky. Jasne sa to odvija od kreativity. Viac menej sa sustretdujem na portrety a zda sa mi asi trocha komicke, ked z jednej strany dam softbox a z druhej reflexny dazdnik. z jednej strany je potom svetlo silnejsie z druhej meksie. Ako zvolit dobru kombibaciu? Aky je naj zaklad?
Papierov pozadie je preto v 11 m toly, aby sa s neho dalo trhat. Ak nefotis celu postavu, mozes na pozadie polozit nejaky koberec a pod.
A nebo ho vůbec nemusíš stahovat úplně ´dopředu´, ale jen ´nad zem´ (snad je to pochopitelné), pokud fotím lidi, tak většinou stejně začínáme jen u portrétu nebo 3/4 než se modelka ´rozfotí´ a je zbytečné aby po něm courala.
I při použití profesionálních fíglů se stejně pozadí když už ne zašpiní tak dřiv nebo později pošlape a budeš ho muset říznout. Ale není to tak tragické, v ateliéru mám pozadí cca 2 roky a ubyly tak 3 metry při provozu cca 2-3 lidi týdně. Pokud na tom ovšem budou lidi ´tančit´ v botách ve kterých přisli, tak bude spotřeba - logicky - větší. Cena 11m role je mezi 1500-1900 CZK, tak to zase není až taková investice.
zohnať iba v špecializovaných obchodoch, si myslim že u nás najlepšie fomei a ináč sa to prípadne dá riešiť aj látkovým pozadím ale musíš mať min. dve keby sa ti jedno zašpinilo tak aby si mal druhé kým sa ti to špinavé vyperie
No hej tak to zatial riesim, mam k dispozicii latku resp. platno v slusnych rozmeroch a farbach, tak zatial takou cesto....
Ved. Pretoze sa mam z toho asi gulas, pretoze chcem a budem fotit ludi - viac menej sa ucim modelingove foto. Takze viem, ze sa zameriavam iba na ludi co sa tyka atelieru a k tomu zvolit taky nepisany zaklad osvetlenia. Ale napadla ma tato alternativa, co sa tyka softboxov, roznych dazdnikov a odrazovych ploch, to by som mal zatial k dispozicii za mensi obnos penazi cize kupit tieto veci a po case dat na izerat ked budem vediet co a ako pouzivat.
No a blesky, tie mi robia starosti, nie zeby sa nedali zadovazit, ale to uz za riadne peniaze a ked mimo fotaku tak kabel spust a tak... ale to by nebol problem, ale chcem casom k novemu fotaku dokupit aspon externy, nuz ale aj to 9 litrov vide.
Je tak. Aj ked som si myslel o tej spotrebe, ze asi je ozaj len vecsia, pretoze keby mne chodia zopar ludi tyzdenne a pridu do vnutra resp. na platno ci pier v tom v com prisli aj z vonku, tak uz ked tam budu na nom preslapovat cca hodinu tak to vidim vseliako :)
No uvidim ako to budem riesit, zaltial asi v ramci moznosti.
nakaz im, aby si doniesli .. DONIESLI :) vo vaku, ruke .. to je jedno topanky vycistene .. ono aj prezliect by sa tam predsa mohli .. a tak by sa ti to zaspinilo minimalne (podla mna)
ako keby ich isli reklamovat :)
No ved jasne, toto ma tiez napadlo. S prezliekanim som samozrejme pocital a s tou obuvou jedine tak - vydrhnut! :) alebo im dam handru v ateliery :)
Len prva zatazkavajuca skuska bolo fotenie jednej kapely asi tak 12 ludi a polovica ani nevedela ze sa maju fotit... heh
a ten atelier mas doma? .. sa ti to zmesti? ... nooo ono v navlekoch by to zase vyzeralo dost umelecky :D
Vies co nie, ono by to aj bolo blbe doma, aj malo priestoru. Zatial som skusal kde bolo miesto. Jak kolotocar :) premiestnoval som. Ale viac menej ho este nevyuzival, jednak este potrebujem dokupit svetla nejake ak sa bude dat. Mam k dispozicii u kamarata v zatial neobyvanom starsom dome miestnosti ake chcem, len to tam este neni skulturnene. Alebo este je alternativa ak pridu dake peniaze z EU na jeden projekt taky kulturny, tak by sa spravila aj taka miestonost aj na atelier.... ale zatial sa snazim dat do kopy rady, info a tak....
a o tych navlekoch porozmyslam :D
Aké vybavenie do ateliéru?
I při použití profesionálních fíglů se stejně pozadí když už ne zašpiní tak dřiv nebo později pošlape a budeš ho muset říznout. Ale není to tak tragické, v ateliéru mám pozadí cca 2 roky a ubyly tak 3 metry při provozu cca 2-3 lidi týdně. Pokud na tom ovšem budou lidi ´tančit´ v botách ve kterých přisli, tak bude spotřeba - logicky - větší. Cena 11m role je mezi 1500-1900 CZK, tak to zase není až taková investice.
No a blesky, tie mi robia starosti, nie zeby sa nedali zadovazit, ale to uz za riadne peniaze a ked mimo fotaku tak kabel spust a tak... ale to by nebol problem, ale chcem casom k novemu fotaku dokupit aspon externy, nuz ale aj to 9 litrov vide.
No uvidim ako to budem riesit, zaltial asi v ramci moznosti.
ako keby ich isli reklamovat :)
Len prva zatazkavajuca skuska bolo fotenie jednej kapely asi tak 12 ludi a polovica ani nevedela ze sa maju fotit... heh
a o tych navlekoch porozmyslam :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa