Ahojte, chcem sa opytat ci mate niekto osobnu skusenost s tymto eshopom...vyborne ceny, ked som dobre pozeral tak to posielaju aj na Slovensko. Planujem kupit toto:
http://www.photo4less.com/pd-productid-1381-ref-nextag.htm
Rozdiel je uzastny...ucetril by som asi 80 eur...len sa bojim toho, aby to neprislo rozbite...
Ahoj, neviem no ja by som takym strankam neveril .... a ked to pride rozbite, tak to bude este celkom v pohode, väčšinou to nepride vôbec :D:D ... už tu bolo niekoľko podobných tém, skús pohľadať, prečítať a uvidíš :) ... možno nájdeš aj niečo lacnejšie ;-)
jedna vec je riziko poškodenia počas prepravy a druhá vec je clo nakoľko to príde na Slovensko z mimo EU tak aby si nakoniec nezaplatil dokopy s clom a poštovným to isté ako keby si si to objednal u nás.
Pri iphonoch sa to robi takto:
Naskenuj si list s blahozelanim k nejakemu tvojmu sviatku (po slovensky) a skus ich (ten obchod) presvedcit, nech ti to k tomu prilozia.
noo tak som sa sekol o 2 €cka pardon :) Ale riadna hlupost. Teraz by ma zaujimalo ze ked mas zasielku za viac ako 150 eur ci zaplatis aj za clo aj dphcku
noo tak som sa sekol o 2 €cka pardon :) Ale riadna hlupost. Teraz by ma zaujimalo ze ked mas zasielku za viac ako 150 eur ci zaplatis aj za clo aj dphcku
ak balik chytia, tak sa plati:
[(cena tovaru + postovne) x CLO] x DPH
pokial viem, tak je to standardna procedura platiaca na celom svete. cla a dane su od toho, aby sa platili a aby ludia mohli vyuzivat urcite socialne vyhody. nik ta inak nedrzi a ak sa ti nepaci, da sa vycestovat. ale uvidis, ze vonku je to casto omnoho horsie. vo svedsku mas napr 5000Euro plat, ale 3000 ti zoberie stat, v Norsku zarobis 6000Euro, ale vsetko je tam tak neskutocne drahe, v USA je vsetko lacne, ale mexikancov je tam tolko, ze ak nie si rodeny amik, alebo odbornik, vela nezarobis, ...
skus sa zamysliet aj nad niecim inym, nez len nad tym, ako mat vsetko zdarma. skus napr rozmyslat, ako zarobit viac ;)
Akurát je tu jeden problém, že čím viac zarobím tak tým viac ma štve keď mojimi ťažko zarobenými korunami kŕmim štát. Takže každá možnosť ako tomu predísť je vítaná.
Akurát je tu jeden problém, že čím viac zarobím tak tým viac ma štve keď mojimi ťažko zarobenými korunami kŕmim štát. Takže každá možnosť ako tomu predísť je vítaná.
nikto ta tu nedrzi ;) vies, kolko statov ma nulovu dan? a su to raje na zemi ;) uz to nie je ako kedysi, ked ta stat drzal v ramci urciteho teritoria, kde to bolo vsetko viac menej na jedno kopyto.
okrem toho - aj na slovensku existuje sposob, ako zarabat miliony a platit dane z minimalnej mzdy a legalne, len to tu nebudem kazdemu vesat na nos, lebo niekoho trkne a zakonom to upravi.
z ebayu to napr funguje tak, ze das to poslat ako darcek tak neplatis ani dph ani clo...len pri vacsich sumach to zvykne byt trochu podozrive, resp ked kupis viac veci naraz :) ale da sa to
z ebayu to napr funguje tak, ze das to poslat ako darcek tak neplatis ani dph ani clo...len pri vacsich sumach to zvykne byt trochu podozrive, resp ked kupis viac veci naraz :) ale da sa to
dost pochybujem ze napr. z USA (najcastejsi eBay source) ti nieco poslu ako gift - tam maju z colnikov, danovej a financnej policie ine vetry
odbacame od temy, ale osobne mi je z milionarov platiacich dane z minimalnej mzdy na grc! par takych poznam a su to spravidla dost tazki uboziaci. z coho sa maju napriklad udrziavat cesty po ktorych jazdia ich milionarske offroady? kto financuje skoly a lekara pre ich deti? samozrejme stat je zrut nasich penazi, ale ak by sa vsetci spravali rovnako mozeme to tu zabalit a emigrovat do ugandy!
dost pochybujem ze napr. z USA (najcastejsi eBay source) ti nieco poslu ako gift - tam maju z colnikov, danovej a financnej policie ine vetry
Mne sa pred 2 rokmi stalo, že som si v US niečo objednával a bez toho aby som niekoho o niečo žiadal bola na balíku udaná hodnota 10 USD, pričom hodnota tovaru ktorý som kupoval, bola 175 USD. Ale to môže byť výnimka.
Naopak keď som pred nedávnom niečo kupoval z UK, tak v obchodných podmienkach mali vyslovene uvedené, aby ich zákazníci zo zahraničia nežiadali aby podhodnocovali cenu tovaru, nakoľko je to nelegálne.
casy sa menia a vsetko zalezi od krajiny povodu. z pakistanu mi dosiel kufor s fotakom (Nikon F2) a troma objektivmi (nonAI) + kopec prislusenstva rovno do firmy (bez kontaktu z colnicov) ... manik napisal ze ´used camera + lenses ... 20 USD´.
zato dnes som si bol preclit port k podvodnickemu puzdru a ked colnik otvoril balik bola tam aj potapacska baterka (navyse oproti objednavke, asi mali dajaku akciu ;-)). ze co to je a aku to ma cenu a preco to nemam na fakture ...
z HK standardne chodi nepreclena posta, mne chytili len 1 objektiv z 6-7. aj teraz mi prisiel bakelitak 70-300g (starsia verzia bez vr) pre priatelku priamo domov.
www.photo4less.com
Naskenuj si list s blahozelanim k nejakemu tvojmu sviatku (po slovensky) a skus ich (ten obchod) presvedcit, nech ti to k tomu prilozia.
Kktzmus riadny to je.
[(cena tovaru + postovne) x CLO] x DPH
skus sa zamysliet aj nad niecim inym, nez len nad tym, ako mat vsetko zdarma. skus napr rozmyslat, ako zarobit viac ;)
okrem toho - aj na slovensku existuje sposob, ako zarabat miliony a platit dane z minimalnej mzdy a legalne, len to tu nebudem kazdemu vesat na nos, lebo niekoho trkne a zakonom to upravi.
Naopak keď som pred nedávnom niečo kupoval z UK, tak v obchodných podmienkach mali vyslovene uvedené, aby ich zákazníci zo zahraničia nežiadali aby podhodnocovali cenu tovaru, nakoľko je to nelegálne.
zato dnes som si bol preclit port k podvodnickemu puzdru a ked colnik otvoril balik bola tam aj potapacska baterka (navyse oproti objednavke, asi mali dajaku akciu ;-)). ze co to je a aku to ma cenu a preco to nemam na fakture ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa