Ahojte potreboval by som vas nazor.Aky najlepsi by ste zvolili pevny objektiv na EOS 40D na krajinky do 350eur.Alebo by postacil setovy EF-S 17-85mm f/4-5.6 USM IS ?
Na fotografovanie potrebujes kompletnu paletu ohnisk, od supersirokaca po tele. Ak si pozrie najlepsie krajinarske fotografie na tomto portali, zistis, ze su snimane prevazne teleobjektivom. Druhy najuzitosnejsi je supersirokouhly objektiv.
aky ma prinos 17-40 oproti 17-85, ak budu oba zaclonene na F8-F11?
Mensia vinetacia, mensie skreslenie v prospech 17-40. Mimo ostatneho mas urcite pravdu, nakolko 17-40 je raz tak drahy ako 17-85. 17-85 sa dost ludia zbavuju, a urcite nema take dobre meno ako 17-40. Zasa sa ale dostavame ku klasickemu problemu - penezi, sustalku, prachy...
Tuto su nejake testy tych objektivov:
http://www.photozone.de/canon-eos/177-canon-ef-17-40mm-f4-usm-l-test-report--review
pri krajinkach a clonach F8-F11 je rozdiel skoro nulovy, preto by som na jeho mieste hlavne fotil a fotil a potom zacal hladat, co mu chyba.
inak z jeho otazky mam pocit, ze krajinky nefoti, nic si o tom neprecital a len si hlada odovodnenie, aby si mohol kupit dalsi objektiv. a aj ked si ho kupi, aj tak fotit nebude...
už dlhšiu dobu plánujem širokoulý objektív. páči sa mi tokina 12-24, ale mám aj tamron 17-50 tak celkom začínam uvažovať o pevnom skle niečo som aj pozrel no 12mm pevné sklo som nenašiel ani tokina ani nikkor.
čo by ste odporučili vy z vlastných skúseností?
Nikon má pevnú leda tak 14-ku. Drahá s nie moc oslnivými výsledkami.
Z vlastnej skúsenosti môžem doporučiť tokinu 12-24. Resp. keď si uvažoval nad pevným sklom, tak by ti možno bola dobrá aj 11-16, kde by ti zrejme nevadil menší rozsah zoomu.
hej pozeral som aj ten nikon, ale ako píšeš recenzie nič moc. ide o to že ked niekde fotím AJ Z mojim tamronom tak málo kedy zoomujem. tá tokina 11-16 sa mi celkom páči aj fotky z nej som pozeral a super, ale zas potom je tu 12-24 za lepšiu cenu
asi blba otazka ale predsa ma niekto skusenosti s verziou tokiny 12-24 II APS-C oproti starsej verzii co sa tyka rozdielu vo vystupe pre cipy s crop? Ide mi o to ci stoji zaplatit viac za novsiu verziu alebo starsia poskytne rovnako muziky za menej penazi. dik
Sklo na krajinky
Tuto su nejake testy tych objektivov:
http://www.photozone.de/canon-eos/177-canon-ef-17-40mm-f4-usm-l-test-report--review
http://www.photozone.de/canon-eos/179-canon-ef-s-17-85mm-f4-56-usm-is-test-report--review
Doslova tam pisu, ze 17-85 spravi urcite lepsiu pracu ako 18-55 od canonu, ale porovnavat sa so 17-40 urcite nemoze...
inak z jeho otazky mam pocit, ze krajinky nefoti, nic si o tom neprecital a len si hlada odovodnenie, aby si mohol kupit dalsi objektiv. a aj ked si ho kupi, aj tak fotit nebude...
ps: Nikon vtip :-P
ps: Nikon vtip :-P
čo by ste odporučili vy z vlastných skúseností?
Z vlastnej skúsenosti môžem doporučiť tokinu 12-24. Resp. keď si uvažoval nad pevným sklom, tak by ti možno bola dobrá aj 11-16, kde by ti zrejme nevadil menší rozsah zoomu.
ďakujem za radu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa