Rozmýšľam o kúpe univerzálneho zoom objektívu na moje outdoorové aktivity. Poraďte niekto - oplatí sa investovať do Canonu EF-S 18-200 IS alebo radšej siahnuť po o polovicu lacnejšom TAMRONE XR 18-200 Di II (alebo snáď SIGMA)? Recenzie sú veľmi rozdielne - aj pozitívne aj negatívne, uprednostnil by som Canon ale čítal som zopár dosť negatívnych skúseností. Poradte kto ho používa v praxi.
byť tebou tak si kúpim pevný širokáč, pevnú 50tku a nejaké tele, ale takéto niečo by som nebral, tam o kvalite nemlôžeš rozprávať ;)
suhlasim, ale mozem ti ukazat zopar outdoorovych printov (60x40) fotenych 18-200 (Nikkor) ... nejake mam aj tu v galerii, ale web nie je meritko kvality skla / fotky ...
o ake aktivity sa jedna? Lezenie 30 dlzkovych ciest obtiaznosti 8+? Alebo WHT v alpach po 4000?
Chapem tvoju poziadavku, tiez som dobre nadaval ked som vlacil 3kg foto tasku po alpach. Mat miesto toho jeden objektiv je ideal co sa vahy tyka. Avsak vecer pri sumraku mozes ten objektiv zahodit, lebo bude prilis tmavy. Ja som po tychto skusenostiach zacal riesit svetle objektivy s max hranicou do 2.8.
Je to kompromis o tvojich poziadavkach na fotku a to co chces vlacit so sebou.
Pokial ale trvas na univerzalnom objektive bral by som urcite Canon napriiek vyssej cene. Dovody najdes tuto:
http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_18-200_3p5-5p6_is_c16/page4.asp
Výber zoom objektívu
Chapem tvoju poziadavku, tiez som dobre nadaval ked som vlacil 3kg foto tasku po alpach. Mat miesto toho jeden objektiv je ideal co sa vahy tyka. Avsak vecer pri sumraku mozes ten objektiv zahodit, lebo bude prilis tmavy. Ja som po tychto skusenostiach zacal riesit svetle objektivy s max hranicou do 2.8.
Je to kompromis o tvojich poziadavkach na fotku a to co chces vlacit so sebou.
Pokial ale trvas na univerzalnom objektive bral by som urcite Canon napriiek vyssej cene. Dovody najdes tuto:
http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_18-200_3p5-5p6_is_c16/page4.asp
Vela zdaru
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie