Zdravím.
Mohol by niekto znalý danej problematiky vysvetliť hlavné +/- káblovej a infračervenej spúšťe? Aký medzi nimi rozdiel pri fotení? Chcem si ju kúpiť (mám Canon 450D) no neviem ktorá je výhodnejšia. Tu na fóre som našiel podobnú tému, no neboli v nej vysvetlené žiadne rozdiely medzi nimi.
Vopred ďakujem
Som úplná začiatočníčka a preto vás prosím majte so mnou trpezlivosť.:-) Ďakujem.
Potrebujem poradiť: Chcela som si sem pridať svoje fotografie, ale ani jedna nie je pod 450 kB. Prečo je to tak? Prečo musia byť pod 450 kB? Keď majú viac kB to sú akože horšie?
Ani najdlhšia strana nie je pod 1600 bodov...
no dobre, nabuduce treba pridat do ineho vlakna vo fore.
kazda fotografia je v originale vacsia ako 450kb a ma vacsi rozmer. musis to zmensit kvoli tomu, ze keby vsetci na portal davali giganticke fotografie a ver, ze niektore maju aj 10Mb len JPEG tak by sa nahravali hodne dlho...
musis pouzit nejaky program na zmensenie fotografie. napriklad XnView, ACDSee, Photoshop, atd.
skus si o tom nieco najst bud priamo tu na stranke alebo na webe vseobecne
no dobre, nabuduce treba pridat do ineho vlakna vo fore.
kazda fotografia je v originale vacsia ako 450kb a ma vacsi rozmer. musis to zmensit kvoli tomu, ze keby vsetci na portal davali giganticke fotografie a ver, ze niektore maju aj 10Mb len JPEG tak by sa nahravali hodne dlho...
musis pouzit nejaky program na zmensenie fotografie. napriklad XnView, ACDSee, Photoshop, atd.
Ďakujem, ale ja nemam nijaký z tých programov...
Ako sa to robí?
IR dokaze odpalit fotak napr. na hodinu? Nemyslim. Skor, len na cas, ktory je maximalny pre dany fotak (napr. 30 min.) Ja som pisal o BULB mode, cize pokial je spust stlacena (zaaretovana), potial fotak ma otvorenu zavierku.
skús si stiahnuť z webu napr. Irfanview. Je to zadarmo a dokonca aj v Slovenskom jazyku. Zvládneš s tým robiť základné úpravy ako zmenšovanie, otáčanie, doostrovanie a podobne. Veľa šťastia...
IR dokaze odpalit fotak napr. na hodinu? Nemyslim. Skor, len na cas, ktory je maximalny pre dany fotak (napr. 30 min.) Ja som pisal o BULB mode, cize pokial je spust stlacena (zaaretovana), potial fotak ma otvorenu zavierku.
S dialkovym ovládačom Canon RC-1 a C 350D sa dá pri nastavení na bulb exponovať na ľubovolný čas. Prvým stlačením spúšte na ovládači závierku otvoríš a druhým ju zavrieš.
a tak isto to funguje aj na nikone s IR ako s tym canonom
skús si stiahnuť z webu napr. Irfanview. Je to zadarmo a dokonca aj v Slovenskom jazyku. Zvládneš s tým robiť základné úpravy ako zmenšovanie, otáčanie, doostrovanie a podobne. Veľa šťastia...
káblova spúšť vs. infrared
Som úplná začiatočníčka a preto vás prosím majte so mnou trpezlivosť.:-) Ďakujem.
Potrebujem poradiť: Chcela som si sem pridať svoje fotografie, ale ani jedna nie je pod 450 kB. Prečo je to tak? Prečo musia byť pod 450 kB? Keď majú viac kB to sú akože horšie?
Ani najdlhšia strana nie je pod 1600 bodov...
Ako sa to robí?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie