Fórum » O TECHNIKE

Nechat si druhe telo?

2009-05-27 13:47:40+02
Presiel som z Nikon D50 na D300. Povodne som si chcel D50-tku nechat. Ako zalozne telo na rozne prilezitosti. Ale zda sa ze to ostava lezat v polici a aj tak fotim iba D-300-kou. Ti coste takto presli z tela na telo nechavate si aj to stare alebo ho predavate?

mago
2009-05-27 13:54:17+02
no zalezi od toho co fotis, ked fotis pre zabavu, pripadne nieco podobne, tak by som asi neuvazoval a predal ho kym este ma aspon nejaku cenu. Ked fotis tak, ze si nemozes dovolit ostat bez fotaku (svadby,...) tak si ho nechaj. vidis problem tam kde nie je...

zajo
2009-05-27 13:58:54+02
ja by som si ho dal prerobit na IR :)

dodo_bb
2009-05-27 14:57:12+02
Záleží od toho, čo fotíš. Ja robím šport vonku a obvykle si starší nechávam, lebo často používam pri fotení dve telá z rôznymi objektívmi, aby som ich nemusel stále vymieňať. Ak robíš vnútri a máš čas na výmenu, je to jedno a záleží len na tebe.

lucygo
2009-05-27 14:59:10+02
Ahojte...

Som úplná začiatočníčka a preto vás prosím majte so mnou trpezlivosť.:-) Ďakujem.
Potrebujem poradiť: Chcela som si sem pridať svoje fotografie, ale ani jedna nie je pod 450 kB. Prečo je to tak? Prečo musia byť pod 450 kB? Keď majú viac kB to sú akože horšie?
Ani najdlhšia strana nie je pod 1600 bodov...

javelin
2009-05-27 15:08:46+02
My čo prechádzame z tela na telo si to staré telo nenechávame....zaprvé by na seba žiarlili a za druhé budme realisti ,kto už stíha dve naraz...:(((( odpoviem si sám CHVALENKÁR....

javelin
2009-05-27 15:12:56+02
Pretože správca tejto stránky povedal....preto že si určil také pravidlo pre ktoré mal konkrétny dôvod....a Ty za ,predpokladu že nejde o recesiu a si plnoletá....a teraz budem mierny....máš problém...

javelin
2009-05-27 15:14:38+02
A teraz vážne osekaj to ako máš v návode a pridaj ich na tuto stránku igen...

lucygo
2009-05-27 15:19:00+02
príspevok od: javelin
A teraz vážne osekaj to ako máš v návode a pridaj ich na tuto stránku igen...
vďaka...

javelin
2009-05-27 15:21:26+02
príspevok od: lucygo
vďaka...
Najdi niekoho vo svojom okolí , kto má nejaké skúsenosti (stačí zakladné) a určite ti poradí. Práca s PS je pri fotke nevyhnutná....:)))))

dmedia
2009-05-27 16:15:19+02
Ked je ta D50 funkcna, urcite by som si ju nechal ako zalohu, neprerabal na IR apod. je to stroj s velmi slusnym obrazovym vystupom. Okrem toho ked ju budes predavat tak toho vel aza nu nedostanes.

Marcel Rebro
2009-05-27 16:29:11+02
podobne ako dodo - na jednom mam tele, na druhom sirokac (alebo zakladak). nemusim prehadzovat skla a vyzeram ako profik ;-)

inac zavinac dnes mi jeden nemenovany freerider z tohto sajtu urobil ine promo ... vystupim z auta (z mapkou v ruke) a pytam sa ´caute chalosi toto sa tu vola ze pletiva?´ a oni ze ´ano, co strojis, petku?´ a ja ze ´nic je len fotim´ a ze ´aaaaa .... tak ty si ten PROFI fotograf co sem dnes mal prist ... ´ ... tak som vytiahol dve tela aby vedeli s kym maju tu cest ;-)))))))

julo kotus
2009-05-27 16:29:16+02
Ahoj, fotografiu treba zmenšiť, aby si to mohla urobiť, potrebuješ použiť program na úpravu fotografií. V programe vyhľadať funkciu resample alebo zmenšiť, zmeniť veľkosť... Každý program túto funkciu má. Otvorí sa okno, v ktorom budeš môcť zadať určité hodnoty. Tam, kde sa vpisujú pixely alebo obrazové body je treba vpísať do dlhšej strany približne 900 bodov a uložiť obrázok. To je všetko. Inak je na to aj tutoriál pre Photoshop: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/priprava-foto-na-web/
PS: je super, že si sa zaregistrovala na Ephoto, musíš ale klásť citlivo otázky do tém, ktoré sú na to určené, aby Ťa ostatní nevypískali. ;)

lucygo
2009-05-27 16:35:42+02
príspevok od: julo kotus
Ahoj, fotografiu treba zmenšiť, aby si to mohla urobiť, potrebuješ použiť program na úpravu fotografií. V programe vyhľadať funkciu resample alebo zmenšiť, zmeniť veľkosť... Každý program túto funkciu má. Otvorí sa okno, v ktorom budeš môcť zadať určité hodnoty. Tam, kde sa vpisujú pixely alebo obrazové body je treba vpísať do dlhšej strany približne 900 bodov a uložiť obrázok. To je všetko. Inak je na to aj tutoriál pre Photoshop: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/priprava-foto-na-web/
PS: je super, že si sa zaregistrovala na Ephoto, musíš ale klásť citlivo otázky do tém, ktoré sú na to určené, aby Ťa ostatní nevypískali. ;)
Ďakujem :-)
Posnažím sa.

gloryman
2009-05-27 20:23:13+02
nooo tak d50 je myslim celkom dobry fotačik a predat ho za tu hnusnu cenu kompaktu je škoda :(.......mas 2 NIKONY takze prislusenstvo pasuje tak si ho nechaj.......myslim ze sa fakt niekedy hodi......nechcem byt extremny,ale mozno bude chvila kde bude tvoj fotak v nebezpecenstve (skaly,potok,rieka,pust,sneh,BROOKLYN :D...)....no a vtedy sa ti velmi napriklad hodi ta d50....

2009-05-27 20:33:33+02
príspevok od: gloryman
nooo tak d50 je myslim celkom dobry fotačik a predat ho za tu hnusnu cenu kompaktu je škoda :(.......mas 2 NIKONY takze prislusenstvo pasuje tak si ho nechaj.......myslim ze sa fakt niekedy hodi......nechcem byt extremny,ale mozno bude chvila kde bude tvoj fotak v nebezpecenstve (skaly,potok,rieka,pust,sneh,BROOKLYN :D...)....no a vtedy sa ti velmi napriklad hodi ta d50....
ten Brooklyn ma dostal :o)) ale staci i vecerna Petrzalka resp. Vrakuna pri Pentagone a usetri sa aspon za letenku :oD

gloryman
2009-05-27 20:34:47+02
príspevok od:
ten Brooklyn ma dostal :o)) ale staci i vecerna Petrzalka resp. Vrakuna pri Pentagone a usetri sa aspon za letenku :oD
nooo tak pentagon je nasledovnik brooklynu....aspon tam ale nehoria sudy s pneumatikami.... :D

2009-05-27 20:38:33+02
a co sa tyka vlakna...ja by som si ju nechal...ak budem robit upgrade mojej 450-ky, co aj budem, tak si ju na 80-90% necham...technika starne, no predat nieco len preto, aby som za to dostal par bubakov, nie je riesenie...bud si ju necham ako druhe telo alebo ju dam do rodiny napr. s pevnou 50-tkou, nech sa ucia fotit a nech zahodia tie mydlove krabicky, co maju...takto urobim aspon dobru osvetu fotografovania a to je niekedy viac, ako par euracov vo vrecku...

2009-05-27 20:41:38+02
príspevok od: gloryman
nooo tak pentagon je nasledovnik brooklynu....aspon tam ale nehoria sudy s pneumatikami.... :D
mozno sa dockame buducu zimu, ked bude zurit kriza :o)))

gloryman
2009-05-27 20:43:53+02
príspevok od:
mozno sa dockame buducu zimu, ked bude zurit kriza :o)))
ježiš :D.......no je vsetko mozne.....oni sa nafetuju a bude im chvilu dobre a teplo.....je to tam jedna velka čvarga :D......tam by som s fotakom isiel len s BERETOU.....smutne....:)....idem ceknut CSI a spat :D....maj sa

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()