zdraviim ... takze mam fotak olympus C-745 UltraZoom, ktory je uz dost stary a nepracuje tak ako by mal. Tak si planujem kupi nejaku ZRKADLOVKU, samozrejme az ked to financie dovolia, teda asi az po prazdninach po nejakej brigade. Uvazujem nad tym ze si kupim NIKON, lebo brat ma nikon zrkadlovku ( nie digi ) a ma k nej objektivy , tak ze by som pouzil tie objektivy. Ide mi o zrkadlovky v tej lacnejsej triede. Najviac ma zaujal asi nikon D60 ktory je za dobru cenu. Ale je vela inych ako napr D70 , D80 a fest vela inych . Tak by som chcel poradit ze co by ste mi odporucili. zatial u mna vyhrava ta D60 ale neviem no ...
neda sa ti ist vyssie ako do D60? aby si si potom nebuchal makovicu o stenu, ze si si napozical nejake bubaky a nekupil lepsiu...predpokladam, ze to bude kupa na nejaky cas a ze nebudes o rok menit telo...
no napr. D90...je sice viac, no ak to chcies riesit na 1-2 roky a potom urobit nejaky upgrade, vtedy uz D60 nebude mat ani cenu...v porovnani s tym, ze teraz das do toho vsetky bubaky...alebo skus popozerat nieco po bazaroch, mozno najdes niekoho, kto ide na D300 alebo D700 a predava D90...
no ked na D90 mi uz treba minimalne 20000Sk co uz bude problme kedze som este student ... ako ja by som tiez radsej zobral D90 ... ale si myslim ze ta D60 ked ju budem kupovat este neskor tak za nu dam nejakych 9000 co je myslim ze v poho ... ale neviem ako do zrkadloviek sa este barz nevyznam ...
no napr. D90...je sice viac, no ak to chcies riesit na 1-2 roky a potom urobit nejaky upgrade, vtedy uz D60 nebude mat ani cenu...v porovnani s tym, ze teraz das do toho vsetky bubaky...alebo skus popozerat nieco po bazaroch, mozno najdes niekoho, kto ide na D300 alebo D700 a predava D90...
Príklad s D90 a D300/D700 asi nie je úplne najlepší. D90 je dosť krátko na trhu aby niekto kto si ju kúpil už mal dôvod prechádzať na niečo vyššie.
To skôr D80.
Príklad s D90 a D300/D700 asi nie je úplne najlepší. D90 je dosť krátko na trhu aby niekto kto si ju kúpil už mal dôvod prechádzať na niečo vyššie.
To skôr D80.
ano, je kratko na trhu, no poznam ludi, co u canonu isli z 40D na 50D a ponukali 40D asi za 450-500€, len aby ju rychlo predali a nestala im v skrini...podla toho je to mozne i u Nikonu...mozno treba len vystihnut ponuku...
ano, je kratko na trhu, no poznam ludi, co u canonu isli z 40D na 50D a ponukali 40D asi za 450-500€, len aby ju rychlo predali a nestala im v skrini...podla toho je to mozne i u Nikonu...mozno treba len vystihnut ponuku...
Prechod z 40D na 50D je ešte podivnejší než z D90 na D700, ale netvrdím že takí nie sú. Ale zatiaľ ich je dosť málo. Na druhej strane, podľa toho, čo všetko sa tu píše na fóre, nie je vylúčené ani že niekto z D90 prejde na mydielko :-)))
Prechod z 40D na 50D je ešte podivnejší než z D90 na D700, ale netvrdím že takí nie sú. Ale zatiaľ ich je dosť málo. Na druhej strane, podľa toho, čo všetko sa tu píše na fóre, nie je vylúčené ani že niekto z D90 prejde na mydielko :-)))
je divny, ale ludia maju radi nieco novsie, len aby to mali, nie aby to potrebovali...sme konzumna spolocnost, nie je sa co divit :o))
pomozte rozhodnut ....
To skôr D80.
To skôr D80.
na D70 budu fungovat tie objetktivy tak ako maju alebo nie ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa