tisic krat som o tom premyslal, tisickrat zvazoval
viem ze otvaram tisikrat prediskutovanu temu ale aj tak.
to ozaj nie je mozne kupit nic ine okrem 70-200 2.8
Mam teraz 55-200 a chcem lepsi
55-200 vr - do toho mi nema vyznam ist rozdiel minimalny
70-300 vr - ja neviem, nezda sa mi ze mi to splni predstavy. pozeram kopec fotiez z neho... ale jednoducho nie. ten bokeh napr. vobec nie je pekny
80-200 - prestali vyrabat kua precoooo???
70-200 - spica le nekrestansky draheeee
ale zavzujem ho, asi mi nic ine neostava
tamron? ja neviem pozeral som fotky , nezda sa mi to veru ok
sigma - asi nie, vsade kde ciotam maju roznu kvalitu kusov. 30.000 sk nie je malo aby som stym bol nespokojny
Fakt nevidim ine riesenie ako 70-200
Hej je to www.digitec.ch ale má aj 3 kamenné obchody do, kde si môžeš objednaný tovar poslať a vyzdvihnúť. Solídna firma.
inak musim potvrdit, ze su solidny, stale informuju o stave vasich poloziek v kosiku, odpovedaju promtne na otazky i moj znamy od nich bral priamo zo skladu. Tovar vedia rychlo zohnat aby bol k dispozicii k odberu, atd..
svajc je mimo EU = dovoz podlieha precleniu a zdaneniu ako napr. dovoz z usa. iba, ze by si to preniesol...
Hej pri doprave poštou musíš platiť clo, ale neviem či posielajú na Slovensko.
Ja som mal na mysli skôr osobný odber,alebo odber poštou priamo vo Švajčiarsku.
Možno by to nebolo zlé si to poslať do niektorého z kamenných obchodov a spraviť si zároveň pekný výlet po Švajčiarsku.
Ako píše kralik_j, stále aktualizujú stav tovaru, ceny sú výborné,jednanie taktiež, pár krát som s nimi už komunikoval aj cez e-mail.
Navštevujem stránku www.toppreise.ch je to na spôsob porovnávania cien v e-šopoch. Na výber je tam aj angličtina a francúština,pre tých čo nevedia po nemecky a zároveň sa tam dá nastaviť aj kurz na Euro (ten je nastavený na aktuálny platný kurz v danom dni), takže je to pohodlné.
Uvediem:
Canon 50D: 811€
Canon 70-200f/2,8 s IS:1365€
Canon 24-70/f2,8: 970€
Canon 17-40/f4: 613€
Ceny su v Euro a z digitec.ch
Dajú sa nájsť v Švajčiarsku aj lepšie ceny v e-šope ale v digitec.ch to máš s istotou (a hore dole pár euro, rozdiel nieje veľký)
Začo sa vlastne platí clo. Je to za všetok tovar mimo EU? Objednávam veci cez ebay a zatiaľ som nič neplatil, iba za tovar. Išlo mi to z Hong Kongu. Alebo sa z východu clo neplatí?
Začo sa vlastne platí clo. Je to za všetok tovar mimo EU? Objednávam veci cez ebay a zatiaľ som nič neplatil, iba za tovar. Išlo mi to z Hong Kongu. Alebo sa z východu clo neplatí?
pokial mas na baliku deklarovanu hodnotu nad par euro, tak clo odvsadial mimo EU na urcite tovary, dph na vsetko
to je fakt dylema na hovado, uvazuje od trbanata po Rolce Royce, pri tom peniaze na to ma. U mna nieje ziadne umenie kupit maximalny model, aky v slnecnej sustave vyrabaju. Umenie je odhadnut vlastne potreby. Ja mam z Ameriky objednany 80-200
nad 75 EUR (tusim) platis (mimo EU) DPH (19%), nad 150 EUR aj clo ... fototechnika je cca 4-5%. ale zalezi na tom co ti napise dodavatel k sprievodke ...
Hranicou na platenie cla a DPH je deklarovanie balíka na max. hodnotu do 45EUR (info colná správa SR, 09/2008). A balík deklarovať napr.: ´camera lens sample´...
nad 75 EUR (tusim) platis (mimo EU) DPH (19%), nad 150 EUR aj clo ... fototechnika je cca 4-5%. ale zalezi na tom co ti napise dodavatel k sprievodke ...
Včera som objednal za 75€. Odrátalo mi 75€ z účtu. Som zvedavý ako to bude keď to bude viac. Kedy vlastne to DPH zaplatím, rovno pri platbe cez PayPal sa to priráta k cene a stiahnu mi to? Má s tým niekto skúsenosť?
Včera som objednal za 75€. Odrátalo mi 75€ z účtu. Som zvedavý ako to bude keď to bude viac. Kedy vlastne to DPH zaplatím, rovno pri platbe cez PayPal sa to priráta k cene a stiahnu mi to? Má s tým niekto skúsenosť?
ak ti to preclia, tak ti pride od tej spolocnosti, ktora to dovaza oznamenie mailom, alebo ti zavolaju. ty potom mas 2 moznosti - nechat to preclit nimi, co stoji od 3 euro vyssie, alebo skocit na colnu spravu pri letisku v BA, alebo ak je v inych regionoch, tak tam, tam to vybavit, zaplatit clo a dph a potom ist do prepravnej spolocnosti s potvrdenim po balik.
ak ti to preclia, tak ti pride od tej spolocnosti, ktora to dovaza oznamenie mailom, alebo ti zavolaju. ty potom mas 2 moznosti - nechat to preclit nimi, co stoji od 3 euro vyssie, alebo skocit na colnu spravu pri letisku v BA, alebo ak je v inych regionoch, tak tam, tam to vybavit, zaplatit clo a dph a potom ist do prepravnej spolocnosti s potvrdenim po balik.
A na základe čoho to preclia, nevieš? Je to na základe hmotnosti alebo ceny? Predajca od ktorého som teraz objednal mi aj minule poslal balik ako obyčajnu zasielku. Proste akokeby mi to poslal kamarát....za takéto obyčajne zásielky hádam DPH a clo nebudem platiť :D.
A na základe čoho to preclia, nevieš? Je to na základe hmotnosti alebo ceny? Predajca od ktorého som teraz objednal mi aj minule poslal balik ako obyčajnu zasielku. Proste akokeby mi to poslal kamarát....za takéto obyčajne zásielky hádam DPH a clo nebudem platiť :D.
zalezi od toho, ako sa vyspia. x-krat mi dosiel objektiv bez toho, aby ho pozreli ako balik, raz mi dosiel tak, ze som musel preclit.
preclievaju na zaklade ceny, ktora je uvedena na baliku, ale obcas pozeraju aj dary a pouzite...
:) Tak nech len spia pokojne. Čo mi došlo tak bolo bez ceny, len obyčajný balík ale bol kontrolovaný, bolo to vidieť. Boli to makrosánky, pre nich asi len nepodstatný kus železa :D
:) Tak nech len spia pokojne. Čo mi došlo tak bolo bez ceny, len obyčajný balík ale bol kontrolovaný, bolo to vidieť. Boli to makrosánky, pre nich asi len nepodstatný kus železa :D
nedavno som na colnom urade stretol kamarata - parasutisto / potapaco / fotografa ... posielal do USA na kontrolu postroj a zalozak (kontrolu nariadil vyrobca po nejakom incidente) a ked mu ho poslali spat, poistili ho 2000 USD co aj napisali do papierov ... a ujovia colnici chceli od neho clo a DPH z tejto sumy ... nakoniec (som mu poradil) ukazat registracnu kartu padaku, kde je uvedene jeho meno (ako majitela) a datum registracie ... spravili si kopiu a zasielku mu vydali ....
S uzivanymi Nikon profi objektivami nie je problem, je to nikon, prakticky neznicitelne objektivy-pokial sa k nim normalne spravas, mam i uzivane i nove som kupoval, a nikdy nebol problem. 80-200 je spickove sklo, z ktoreho vysiel 70-200, je to lacnejsia alternativa, ale ked mas na to, tak chod do 70-200, ja osobne by som neisiel v tejto kategorii do tretich vyrobcov, bral by som iba original. Inac nedavno som videl v bazare v Brne 80-200 ako novy, 18000,-CZK.
plný súhlas, 80-200/2,8 je parádny, veď s ním fotili svojho času všetci :) a sekáča by som sa naozaj nebál, samozrejme treba vyskúšať, ale to je otázka 10minút a cena niekedy aj hlboko pod 700€ je vzhľadom na výkon parádna.
aby ste bli v obraze, podla colneho zakona su od cla a tym padom aj od DPH oslobodene veci do 150€. clo sa pocita od uvedenej sumy tovaru vratane dopravy, pokial zodpoveda povahe tovaru...pokial su pochybnosti o sume na baliku vratane poistenia atd, musi adresat predlozit doklad o zaplatenej alebo nadobudacej cene tovaru...na fototechniku je clo podla colneho sadzobnika 6,8%, pocita sa od vstupu tovaru na uzemie Europskej unie...to asi tak v skratke :o)
aby ste bli v obraze, podla colneho zakona su od cla a tym padom aj od DPH oslobodene veci do 150€. clo sa pocita od uvedenej sumy tovaru vratane dopravy, pokial zodpoveda povahe tovaru...pokial su pochybnosti o sume na baliku vratane poistenia atd, musi adresat predlozit doklad o zaplatenej alebo nadobudacej cene tovaru...na fototechniku je clo podla colneho sadzobnika 6,8%, pocita sa od vstupu tovaru na uzemie Europskej unie...to asi tak v skratke :o)
Bohužiaľ nám od 1.4.2009 tí k....i zmenili nejaké zákony a DPH sa platí už od hodnoty 22 EUR.
aaa dokelu...o tomto som nevedel :o) svagor colnik a toto mi nepovedal...aj ked nerobi postove zasielky, lezto kamiony a kontajnery na lode...stat je svina, kvoli krize pomenili i danove kvoty na dovoz :o(
aaa dokelu...o tomto som nevedel :o) svagor colnik a toto mi nepovedal...aj ked nerobi postove zasielky, lezto kamiony a kontajnery na lode...stat je svina, kvoli krize pomenili i danove kvoty na dovoz :o(
njn, pri kontajneri hocičoho sa ťažko dostaneš pod 22 EUR :-)
njn, pri kontajneri hocičoho sa ťažko dostaneš pod 22 EUR :-)
to su ine palky...co mi hovoril, tak jeden velkosklad vozi pneumatiky z Ciny, clo aj s DPH bolo okolo 110 tisic € a aj tak sa to oplati...to boli asi dva kontajnery, co vozili kamionmi z Hamburgu...
telobjektiv on nikonu
Ja som mal na mysli skôr osobný odber,alebo odber poštou priamo vo Švajčiarsku.
Možno by to nebolo zlé si to poslať do niektorého z kamenných obchodov a spraviť si zároveň pekný výlet po Švajčiarsku.
Ako píše kralik_j, stále aktualizujú stav tovaru, ceny sú výborné,jednanie taktiež, pár krát som s nimi už komunikoval aj cez e-mail.
Navštevujem stránku www.toppreise.ch je to na spôsob porovnávania cien v e-šopoch. Na výber je tam aj angličtina a francúština,pre tých čo nevedia po nemecky a zároveň sa tam dá nastaviť aj kurz na Euro (ten je nastavený na aktuálny platný kurz v danom dni), takže je to pohodlné.
Uvediem:
Canon 50D: 811€
Canon 70-200f/2,8 s IS:1365€
Canon 24-70/f2,8: 970€
Canon 17-40/f4: 613€
Ceny su v Euro a z digitec.ch
Dajú sa nájsť v Švajčiarsku aj lepšie ceny v e-šope ale v digitec.ch to máš s istotou (a hore dole pár euro, rozdiel nieje veľký)
02: Ja: D700 + 24-70 zima/2008 + 1tis. cesta z Poľska za cca 67tis. :-.)
03. Vinetácia na FX (D700) - ak si dobre pamätám na 200mm menej, na 70mm viac pri 2,8f.
Snímka na ukážku: 200mm, 2,8f, 1/1000s, ISO 800.
preclievaju na zaklade ceny, ktora je uvedena na baliku, ale obcas pozeraju aj dary a pouzite...
Súhrnné info som našiel tu:
http://www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_35O/_th/J_0_9D/_s.7_0_A/7_0_M1/_s.7_0_A/7_0_35O
Súhrnné info som našiel tu:
http://www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_35O/_th/J_0_9D/_s.7_0_A/7_0_M1/_s.7_0_A/7_0_35O
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa