zdravim,skuste poradit,rozhodujem sa medzi modelmi canon sx1 a sx10(je medzi nimi okrem ceny velky rozdiel v kvalite foto?pokial viem tak sx1 ma uz cmos senzor,takze kvalita vysled. foto by mohla byt ako zo zrkadla..,dalej panasonicom fz28,prip.sony h50.co z toho vybrat?prip.este ine modely..chcel by som kvalitu aspon bliziacu sa zrkadlu,co najmenej sumu,pokial mozno za rozumnu cenu..zrkadlo nechcem,lebo chcem tocit aj videjka.dakujem.
Už sa tu takéto a podobné riešilo viac krát. Kvalita výstupu nie je priamo úmerná typu senzora. Je pri tom v hre viacej faktorov a najdôležitejší je aj tak objektív, takže ak chceš ozaj kvalitu, zrkadlovka + monofokálny objektív.
ja mam sx 10 a som s nim spokojny.jedine co ma sx1 naviac je cmos ale ten o malych rozmeroch sumi viac ako ccd takze tak.Ma ho akurat na hd video a viac snimkov za sekundu.Takze ak chces kameru,nech sa paci :) cital som o tych dvoch velmi vela po nete a vsetci odporucaju SX10nu.A myslim ze video aj s SX10 ti postaci ako aj mne.SonyH50 ma moj kamos a cche si kupit moj fotak,SX10 aj ked neviem preco.Sice ma o nieco menej megapixelov a mensi zoom ale aj tak podla mna robi skvele fotky.Ma aj mensiu aberaciu.Ale zas SX10 ma stereo zvuk v cd kvalite.Tak neviem...ja by som bral SX10 ako som aj spravil :))
Ahoj. Mal som SX10IS bol som s ním nadmieru spokojný. Určte je lepší ako sx1..
Inak, zrkladlo už točí tiež video...
A k panasonic fz28. Je to dosť silný konkurent Canonu. Povedal, by som že asi aj o niečo lepší..
Ohnisko začína na 27mm a aj svetelnosť hovorí za seba, pretože má 2,8 - 4 a canono má 2,8 - 5,6. Tak isto na FZ28 sa dá v poho bez problémov šrobovať filtre. Aj ručné ostrenie je lepšie. Má vstavanú batériu, lepší display. Tak isto má RAW, síce ten muž má aj sx10, ale ten nie je originál.
Je to tažko povedať. Malo som možnosť fotiť z oboma strojmi.. Najlepšie by bolo, ak by si mal možnosť si oba stroje skúsiť. pofotiť a zistíš, ktorý ti padne do ruky lepšie.
Ale ak chceš naozaj fotiť.. kúp si zrkldlo. A neobanuješ to.. Aj keby si mal len seták objektív, tak výstup bude vždy lepší..
Prajem dobrý výber.. a vela pekný fotiek..
PS: Verím, tomu, že CAKO, že by si radšej bral zrkadlo aj ty:)
vsak teraz uz hej :)) ale urcite by som pouzival aj SX10.Ak chce poriadny zoom a nema peniaze na tele tak naco bude kupovat zkradlovku zase...vsak to je len na nom.
vsak teraz uz hej :)) ale urcite by som pouzival aj SX10.Ak chce poriadny zoom a nema peniaze na tele tak naco bude kupovat zkradlovku zase...vsak to je len na nom.
To jo..
Ale ja som zistil, že nepotrebujem mať taký zoom... Radšej kvalitu..
Ale ano, dobre hovoríš, je to len na ňom.
sraci velka vdaka za vsetky rady ,asi fakt budem vyberat medzi tou sx-10,a fz-28,su to asi naj ultrazoomy momentalne na trhu teda ak neratam trochu drahsiu lx3-ku od panasonicu taktiez
inak co taky nikon p90,prip.L100,alebo pentax x70?mate niekto skusenosti ake su v kvalite,v porovani s uz spomenutym canonom a panasonicom?
ahoj no ja mam presne takuto dilemu,tiež sa rozhodujem medzi nikon P90,ale aj nikon P80 a samozrejme spomínaný canon SX10,tiež hladam niekoho kto má nikon jeden aj druhy ako je spokojný.Pri tom canone ma trochu odrádza že je na tuzkove baterky 4 ks,neviem teda či je to výhoda alebo nie,alebo radsej nikon na lithiova bateriu.precital som mnozstvo recenzií,vsade je nieco za a proti,tak som bol vcera na vazkach ci vobec idem nieco kupit.mal som moznost fotit s panasonic dmc -fz28,v celku fajn stroj ale radsej by som bral nieco od nikonu alebo canonu,teda spomínané fotáky,len ktorý to este neviem.
ved prave aj ja mam dilemu ze co z toho si vybrat tiez som si co to uz o nich nastudoval.. Doteraz som mal fuji s8000 a nemozem povedat zeby som bol spokojny s kvalitou foto hlavne pri horsich svetelnych podmienkach fotky vykazovali dost vela sumu a aberancie, chcem skusit inu znacku,zrejme vsadim na osvedcene canon,nikon al.panasonic
ved prave aj ja mam dilemu ze co z toho si vybrat tiez som si co to uz o nich nastudoval.. Doteraz som mal fuji s8000 a nemozem povedat zeby som bol spokojny s kvalitou foto hlavne pri horsich svetelnych podmienkach fotky vykazovali dost vela sumu a aberancie, chcem skusit inu znacku,zrejme vsadim na osvedcene canon,nikon al.panasonic
pri ultrazoomoch to taky velky rozdiel nebude, paradoxne najlepsie hodnotene kompakty do horsich svetelnych podmienok su ´krabicky´ panasonic LX3 a Fuji F200EXR, ak si kupis ´delo´ s velkym zoomom, automaticky mas horsiu svetelnost objektivu kvoli rozsahu, aj ked FZ28 od panasonicu je na tom, sudiac podla fotiek, vyborne.. popozeraj fora dpreview.com, denne tam ludia tlacia rozne fotky, mozes si urobit obraz sam, ak to budes taky tyzden sledovat, uvidis.. skoda ze uz sa nerobia fotaky ako R1 od sony.. EVF s APS-C snimacom, a rozsahom 24-120
kvalitny ultrazoom
imho najviac sa vystup zrkadloviek priblizuje panasonic lx3...
Inak, zrkladlo už točí tiež video...
A k panasonic fz28. Je to dosť silný konkurent Canonu. Povedal, by som že asi aj o niečo lepší..
Ohnisko začína na 27mm a aj svetelnosť hovorí za seba, pretože má 2,8 - 4 a canono má 2,8 - 5,6. Tak isto na FZ28 sa dá v poho bez problémov šrobovať filtre. Aj ručné ostrenie je lepšie. Má vstavanú batériu, lepší display. Tak isto má RAW, síce ten muž má aj sx10, ale ten nie je originál.
Je to tažko povedať. Malo som možnosť fotiť z oboma strojmi.. Najlepšie by bolo, ak by si mal možnosť si oba stroje skúsiť. pofotiť a zistíš, ktorý ti padne do ruky lepšie.
Ale ak chceš naozaj fotiť.. kúp si zrkldlo. A neobanuješ to.. Aj keby si mal len seták objektív, tak výstup bude vždy lepší..
Prajem dobrý výber.. a vela pekný fotiek..
PS: Verím, tomu, že CAKO, že by si radšej bral zrkadlo aj ty:)
Ale ja som zistil, že nepotrebujem mať taký zoom... Radšej kvalitu..
Ale ano, dobre hovoríš, je to len na ňom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa