Zdravim, zaujimalo by ma v akej forme vesiate svoje fotky na stenu - v klasickych klip-ramoch, nalepene na dosky (kapa, rayboard a pod.) alebo v rame? co je podla vas najvhodnejsie?
Potesi aj tip na dobru firmu (BA, TT a okolie) ktora sa zaobera ramovanim :-)
Ja mam jedneho znameho, co ma printing company a tam som si dal vytlacit zopar fotiek vo fromate 100x70 na bielu samolepiacu foliu a dal som si do to ramu co dostat takmer vsade (Hornbach, Baumax, Kika, Ikea) a mozes si aj vybrat aky ram chces. Mne sa do izby najviac hodil hlinikovy. Tieto fotky potom v rame menin podla rocneho obdobia. Zaroven sa u neho do podlepit vytlacok na daku 1cm dosku, ktora je samonosna a mozes ju pripadne zavesit priamo na stenu alebo dat dalej ramovat ako potrebujes. Firiem na ramovanie je dost, ale asi ta to vyjde drahsie ako ked si kupis niekde ram sam a podla toho si upravis velkost fotky, ktoru si das nasledne vytlacit v pozadovanom rozmere. Ak chces predsa len ram na mieru, tak to robia aj v hornbachu alebo skus www.ramovanie.sk
Ja som skúšal kadečo :)
Fotky tlačím doma A3+. Tie čo si nechávam dlhšie dávam klasicky rámovať, prípadne rám IKEA, ale ten je menší ako A3+. Vôbec sa mi nepáči fotka v clip ráme. Také čo sú dočasné idem akurát nalepiť na 6mm hrubý depron (materiál na izoláciu, niečo ako tvrdený polystyrén)a rovno zavesiť na stenu. Lepím ich jemne dvojstrannou páskou 3M, ktorá sa dá odlepiť, keď fotku mením a odkladám do archívnej krabice.
zalezi od zanru. Ak to ma posobit moderne, dobre posobia spominane nakasirovane fotografie na samonosne panely + pripadne kovovy ram. Ak ma fotografia posobit tradicne az retro, niet nad pekny dreveny ram + passpartu. Clip ramy su asi to najhorsie (a najlacnejsie) riesenie. Ja oblubujem dreveny ram (napr. IKEA, mnou dolakovany na pozadovany oddtien), a 4mm passpartu vyrezanu v ramarstve na pozadovany rozmer. Home made - Low cost riesenie je miesto 4mm passparty pouzit fotokarton 50x70, ktory sa da pekne vyrezat s kvalitnymi nastrojmi aj doma. Fotografie pod passpartou lepit len pasikom lepiacej pasky v hornej casti, paska v 1/2 sirke fotografie. Inac foto pod passpartou nevie plavat a pri zmenach vlhkosti a teploty sa zvlni. Sklo nepouzivam vacsinou ziadne. Hadze zbytocne reflexy, kremicite sklo sa lame a je tazke, organicke sklo sa vlni a lahko poskriabe. Ked sklo musi byt, tak jedine kremicite s antireflexnou upravou..
Ak chces vidiet, co vsetko sa da robit s fotkami, na aky papier, platno , format a pod., odporucam BOROŠ-COPEX v BA, pri Medickej záhrade. Nechcem im robiť reklamu, ale ja tam chodím už niekoľko rokov ( kvôli fotkám menej ) a majú tam veci, ktoré sú fakt super. Tam už záleží len od ceny, koľko si ochotný investovať. tu je link http://www.copex.sk/
Ak chces vidiet, co vsetko sa da robit s fotkami, na aky papier, platno , format a pod., odporucam BOROŠ-COPEX v BA, pri Medickej záhrade. Nechcem im robiť reklamu, ale ja tam chodím už niekoľko rokov ( kvôli fotkám menej ) a majú tam veci, ktoré sú fakt super. Tam už záleží len od ceny, koľko si ochotný investovať. tu je link http://www.copex.sk/
a zabudol som, ze tam aj ramuju do krasnych hlinikovych ramov, rozne profily, tvary a pod. ( zas o peniazoch ).
To vyzera fajn, a ako sa to používa? Po napnutí (tak ako na obrázku) to môžem začať na niečo lepiť?
Nie, ziadne lepenie. Jednoducho sa fotka upne na tie 4 stipce so strunkami a hotovo. Ram sa potom moze zavesit klasicky na stenu, alebo zavesit niekde do priestoru (napr. na silonove lanka)
Passparty a ramovanie v BA - doporucujem navstivit p.Kazmera - www.ramarstvo.sk.
Velky vyber ramov a passpart, prijemna obsluha, a p.Kazmer je odbornik na svojom mieste.
Fotka na stene
Fotky tlačím doma A3+. Tie čo si nechávam dlhšie dávam klasicky rámovať, prípadne rám IKEA, ale ten je menší ako A3+. Vôbec sa mi nepáči fotka v clip ráme. Také čo sú dočasné idem akurát nalepiť na 6mm hrubý depron (materiál na izoláciu, niečo ako tvrdený polystyrén)a rovno zavesiť na stenu. Lepím ich jemne dvojstrannou páskou 3M, ktorá sa dá odlepiť, keď fotku mením a odkladám do archívnej krabice.
Velky vyber ramov a passpart, prijemna obsluha, a p.Kazmer je odbornik na svojom mieste.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa