Na nete je toho naozaj vela a pravdu povediac, nechce sa mi teraz vsetko hladat... a to co som nasiel, mi toho vela nepovedalo. Ide o to, ze kamos chce kompakt (ultrazoom) vravel som mu, ze za tu cenu ma C 1000D a aj "najhorsia" zrkadlovka je lepsia ako kompakt (ultrazoom)... ehm mam pravdu? ak zatial urcite nebude menit setak za lepsi objektiv... Ak ultrazoom tak pls napiste tie najlepsie z ktorych sa oplati vyberat... Este som mu spominal Canon G10.
Budte prosim trochu mierumilovny a nedajte mi tu ovce, par zmysluplnych odpovedi si prosim. Pretoze vzdy je lepsie ak mi poradi niekto skuseny alebo niekto kto sa do toho vyzna viac ako momentalne ja... kompaktoch, ultrazoomoch nie som vobec doma. :)
Ahoj.
určite aj to ´najslabšie´ zrkadlo je lepšie ak ´TOP´ ultrazoom.
Ak by si si mal vyberať teda medzi ultra.. tak Top je ´Canon PowerShot SX10 Is´ alebo jeho konkurent ´Panasonic Lumix FZ28´. Oba sú to silné kompakty. Ktorý je lepší, to ti hovoriť nebudem, lebo majú rovankú kvalitu. Záleží na tebe, ktorú značku preferuješ a ešte treba oba vyskúšať. Aby si vedel čo môžeš od nich čakať.
Cenovo sú na rovnakej úrovni.
Ale radšej by som určite kupoval zrkadlo. A napr. celkom dobré sa dá nájsť aj na inzerát.. bazárový. Tam by si splačil aj takú 450D za výhodný peniaz, treba pouvažovať.
Ja som mal sx10is a po cca 8 mesiacoch som kúpil D90tku.. A porovnávať to nebudem, to sa proste nedá..
Takže treba si rozmyslieť, či je to dobrý krok kupovať UZ. Ak ideš fotiť na dovolenu a rodinné akcie, tak stačí. Ak ťa to baví a chceš mať fakt ´super fotky´ bez váhanie kúp zrkadlo. Určite ušetríš (najme sa vyhneš tej výmene ako som robil ja)
Toš vše.. Dúfam, že som ti aspoň trochu pomohol. :)
Na 1000D ti neviem poradiť, nikdy som nemal v ruke tento foťák a ani som nejako po ňom netúžil, takže som to neskúmal. Ja som skôr na zrkadlá od nikonu. :)
kamarat by mal definovat viacero veci:
- kolko penazi chce investovat
- co chce fotit
- aka je maximalna velkost fotaku
- osobna preferencia v ramci znaciek
...
ono je jasne, ze zrkadlo bude vzdy lepsie, nez ultrazoom, ale nie pre kazdeho. ak chce nieco male, co ma 10x zoom a zmesti sa do naprsneho vrecka, tak mu bude zrkadlovka zbytocna ;)
ked ma pytal o radu poslal mi linky tych najvacsich a najdrachsich ultrazoomoch. limit je cca 8000-9000 Sk a kupovat to bude jeho brat v USA, lebo ze to tam je lacnejsie. Fotit chce asi rodinne fotky + krajinka, vylety, dovolenky... take bezne. No lenze ja som ho navnadil na zrkadlo prave kvoli tomu, ze za cenu najdrachsieho ultra, kupi aj zrkadlovku a ak ho to bude bavit moze niekedy dokupit nieco... no lenze to si musi zvazit sam (vecer s nim budem rozpravat) lebo na setaku nebude mat zatial 20x zoom :) takze som mu nevedel vlastne nejak extra poradit, preto som aj zalozil temu... aby som ziskal nove info
ked ma pytal o radu poslal mi linky tych najvacsich a najdrachsich ultrazoomoch. limit je cca 8000-9000 Sk a kupovat to bude jeho brat v USA, lebo ze to tam je lacnejsie. Fotit chce asi rodinne fotky + krajinka, vylety, dovolenky... take bezne. No lenze ja som ho navnadil na zrkadlo prave kvoli tomu, ze za cenu najdrachsieho ultra, kupi aj zrkadlovku a ak ho to bude bavit moze niekedy dokupit nieco... no lenze to si musi zvazit sam (vecer s nim budem rozpravat) lebo na setaku nebude mat zatial 20x zoom :) takze som mu nevedel vlastne nejak extra poradit, preto som aj zalozil temu... aby som ziskal nove info
asi vymyslim kladivo, ktore bude normalnym ludom vytlkat z gebule tie ich ´x-nasobne zoomy´...nechapem, ze ich neserie, ked ich niekto oblbuje takymi recami...najma marketingove oddelenie..jemu to asi nevysvetlis, ze kde pri ultrazoome konci, tam zrkadlo zacina...v principe rovnake je nechat sa vyviest na vrchol kopca helikopterou..vysie sa uz ist neda, len dole...kdezto pri zrkadlovke treba sliapat asi od tretiny hore...asi pred dvomi tyzdnami som sa rozpraval s jednym clovekom, pochvalil sa, ze ma novy fotak...ultrazoom...dal mi ho do ruky, vsimol som si, ze zvlada raw, zakladne rezimy, ma volitelnu zonu atd...v principe to, co moja zrkadlovka...kym som nekukol na objektiv...ohnisko od 40-tky, clona od 5,6...take male drobne pismenka okolo objektivu...hlavna vec, ze na boku bolo napisane 12xZOOM...pytam sa ho, da sa ti s tym fotit? a on - da, ale len vonku alebo vo vnutri, kde je vela svetla...no na krajinky to moc nie je, ani na oslavy, ma to maly zaber, nezmesti sa mi tam vsetko, co chcem...ja mu na to - nechces to predat? dam ti za to 100€, bude to pre neter na hranie...a on - co si blby, vsak som za to dal 400€, ved to ma 12xZOOM...ja na to - hej? to ma stala moja low-endova zrkadlovka s nasadenym kelimkom od jogurtu, ktora je minimalne 5x lepsia ako ta tvoja krabicka s vysuvacou rurkou od hajzlaku, vsak fotky si sam videl...a on to ukoncil - skoda, ze som sa ta neopytal, ked som to kupoval, lebo som si myslel, cim vacsi zoom, tym lepsi fotak a aj fotky...
a ake plynie z toho poucenie? kto chce kam, pomozme mu tam...kazdy sa uci na chybach, len somar na vlastnych...
no prosim, dalsia tlacenka...ja nechapem tych ludi, co sa na to namotaju a co to kupia len kvoli fotaku...ale ked im nevadi, ze svojou debilitou prispievaju niekomu do vrecka, prosim...nehovorim, ze to nestaci na zdomunetovanie niecoho a poslanie ememeskou v nizkom rozliseni, no v zoadnom pripade to nie je fotka...pre mna je to len cvak...preto nepouzivam fotak v mobile...neviem, preco sa kupujuci nezamysli nad tym, preco je ten fotak taky tenky a obycajny kompakt taky hruby, preco kompakt vazi viac, ked nema tolko funkcii ako mobil...podla vzorca, cim viac, tym lepsie...ach jo...asi sa prestanem nad tym rozculovat, lebo ludska hlupost je nekonecna...a skodi to krase :o)))
Este ze ste tu vsetci taky nezaujaty.Uz som si tu vsimol ze pokial je tu fotka fotena zrkadlom moze byt aj najhorsia spravidla ma iba kladne hodnotenie.niektore su tak technicky priserne,ale hold je to fotene zrkadlom,to musi byt dobre
Este ze ste tu vsetci taky nezaujaty.Uz som si tu vsimol ze pokial je tu fotka fotena zrkadlom moze byt aj najhorsia spravidla ma iba kladne hodnotenie.niektore su tak technicky priserne,ale hold je to fotene zrkadlom,to musi byt dobre
hlavne, ze ty si slovencinar a pises gramaticky spravne, ze? :o) mam pocit, akoby si niekto riesil pocit menejcennosti...zabudol si na dve veci:
1. fotky robi fotograf a nie fotak
2.technicke moznosti techniky maju svoje hranice
ja som sa tiez nahanal za zoomom..naco..a som spokojny nahodou...Paci sa mi,ze ked je zoom na max,je pekna rozostrenie...a ja pri to co fotim,ho aj vyuzijem.Nie zas vzdy je to zla volba...aj ked by som chcel zrkadlo,to hej,ale stalo by ma viac s takym objektivom lepsim.A neboli peniaze...a tak..nakoniec som spokojny...Ked budu peniaze,bude zrkadlovka,ale pouzivat urcite budem aj moju SX10
canon 1000D je uplna bomba oproti UZ, nema sice video a vsetky tie cacky hracky ako detekcia tvari a podobne, no urcite si s nim uzije kopec srandy... najma ak si k nemu zaobstara 50/1.8 za par desiatok eur... setak by mu urcite nejaku tu dobu stacil .. ale citam ze uz sa rozhodol pre canon.. nuz.. jeho volba..
Ved prave to fotky robi fotograf a nie fotak.pozri ja nemam problem ked sa mi fotka paci ju pochvalit a nezaujimama ci bola fotena zrkadlom alebo kompaktom ale velka vecsina z vas co mate zrkadla ho ma.staci si tu pozriet par recenzii.myslim si ze predovsetkym ten co si ide kupit fotak si musi rozmysliet co chce a nie za kazdu cenu mu nanucovat zrkadlo.Mozno ho vezne do ruky desat krat a povie si ze ja tak velke hebedo nosit nebudem,a mozno nie .Tak sa tu velmi neurazajte.
Ved prave to fotky robi fotograf a nie fotak.pozri ja nemam problem ked sa mi fotka paci ju pochvalit a nezaujimama ci bola fotena zrkadlom alebo kompaktom ale velka vecsina z vas co mate zrkadla ho ma.staci si tu pozriet par recenzii.myslim si ze predovsetkym ten co si ide kupit fotak si musi rozmysliet co chce a nie za kazdu cenu mu nanucovat zrkadlo.Mozno ho vezne do ruky desat krat a povie si ze ja tak velke hebedo nosit nebudem,a mozno nie .Tak sa tu velmi neurazajte.
citas vobec, co sa tu pisalo?! chlapec, co to ide kupovat, ani nevie, co od neho chce, pyta sa kamarata a ten sa tu opytal...ma mu clovek poradit, kup si nieco, na co budes v buducnosti nadavat, ze ti to foti zle? ze ta to obmedzuje, ze to sumi, je to nedosvietene atd? asi nie...a dalsia vec je tvoj nazor na komentovanie ´kompaktovych´ fotiek...clovek, ktory sa venuje foteniu ci uz amatersky alebo profesionalne, sa nepozera na fotku len z pohladu, ci je fotka zaujimava alebo nie...ale aj z pohladu kompozicie, technickej kvality a prave tu kvalitu kompakt alebo ultrazoom maju na urcitej hranici, ktoru technicke maximá kompaktu ci ultrazoomu neprekonaju....zrkadlovka ano...ak je nezvladnuta fotka zrkadlovkou, je to chyba fotografa, no nie fotaku...preto clovek vie, ked hodnoti fotku z kompaktu ci UZ, ze prevedenie je dobre, len fotak uz cloveka nepustil dalej...fyzika jednoducho nepusti...
Napisal som svoj nazor a myslim si ze je pravdivy.Zamysli sa nad tym ako tu teraz ty propagujes za kazdu cenu svoj nazor.Uz sa ktomu nebudem vyjadrovat.
Napisal som svoj nazor a myslim si ze je pravdivy.Zamysli sa nad tym ako tu teraz ty propagujes za kazdu cenu svoj nazor.Uz sa ktomu nebudem vyjadrovat.
citas sa vobec? myslis si, ze tvoj nazor je pravdivy, iny nepripustas a mna obvinujes, ze tu propagujem svoj nazor za kazdu cenu...ak je chabe konstatovanie fyzikalnych principov propagovanie nazoru jednej osoby, tak mas velmi obmedzene vedomosti...nemusis sa vyjadrovat, len aspon nedavaj zavist tak najavo...lebo nic ine to nie je...necham ta v klude, mudrejsi ustupi...howgh
mozno by bola spravne postavena otazka asi takto: Co si mam kupit ked ma fotenie bavi , fotim uz nejaku dobu na kompakt a rad by som nabral par rad od mozno nie skusenejsich ale od tych, co fotia roky! ... a potom sa dockas odpovedi aj inych. Ja som fotil roky na klasicky kinoflim s canonom 3000EOS a potom hadam na 5 ci 6 kompaktov. Mam tisice fotiek a az pred dvoma rokmi som presiel na digitalnu zrkadlovku lebo:
1. Sam som prisiel na to, ze technicky velky chip je neprekonatelna vyhoda
2. Dosli mi, ze sice fotky robi fotograf ale je velmi vela pripadov kedy bez dobrej techniky je proste vela veci nefotitelnych - bud nezaostri, alebo vysoky sum (to najviac) a samozrejme aj kresba, da robi vela pre impakt z fotky
3. Osobne si myslim, ze kto nefotil nech si kupi dobry kompakt a foti a foti a foti a potom clovek zisti co chce fotit a co k topmu potrebuje a to je ten spravyn cas na vyber zrkadlovky v zavislosti predovsetkym od financnych moznosti . je to o peniazoch, kto ma vyse nevaha a ide rovno do profi, kto menej riesi to kompromismy a dokupuje postupne
a nakoniec?
Vzdy treba zacat posudenim optiky a potom chipu vo vnutri a zvazit financne moznosti, ja velmi rad radim ludom co a ako kupovat, tu na ephoto uz hadam aj 40-tim co sme boli kupovat aparaty ale vzdy sme boli (tkamer u vsetkych) na prezentacii fototechniky aby si to clovek mohol osahat a dostat sa tak blizsie k vytuzenej fototechnike a skusenosti ukazu co a ako dalej
kopmakt / low-end zrkadlo
určite aj to ´najslabšie´ zrkadlo je lepšie ak ´TOP´ ultrazoom.
Ak by si si mal vyberať teda medzi ultra.. tak Top je ´Canon PowerShot SX10 Is´ alebo jeho konkurent ´Panasonic Lumix FZ28´. Oba sú to silné kompakty. Ktorý je lepší, to ti hovoriť nebudem, lebo majú rovankú kvalitu. Záleží na tebe, ktorú značku preferuješ a ešte treba oba vyskúšať. Aby si vedel čo môžeš od nich čakať.
Cenovo sú na rovnakej úrovni.
Ale radšej by som určite kupoval zrkadlo. A napr. celkom dobré sa dá nájsť aj na inzerát.. bazárový. Tam by si splačil aj takú 450D za výhodný peniaz, treba pouvažovať.
Ja som mal sx10is a po cca 8 mesiacoch som kúpil D90tku.. A porovnávať to nebudem, to sa proste nedá..
Takže treba si rozmyslieť, či je to dobrý krok kupovať UZ. Ak ideš fotiť na dovolenu a rodinné akcie, tak stačí. Ak ťa to baví a chceš mať fakt ´super fotky´ bez váhanie kúp zrkadlo. Určite ušetríš (najme sa vyhneš tej výmene ako som robil ja)
Toš vše.. Dúfam, že som ti aspoň trochu pomohol. :)
a co sa tyka konkretne 1000D ? co a s tym, ze tam bude setak... urcite dlhsiu dobu asi...
- kolko penazi chce investovat
- co chce fotit
- aka je maximalna velkost fotaku
- osobna preferencia v ramci znaciek
...
ono je jasne, ze zrkadlo bude vzdy lepsie, nez ultrazoom, ale nie pre kazdeho. ak chce nieco male, co ma 10x zoom a zmesti sa do naprsneho vrecka, tak mu bude zrkadlovka zbytocna ;)
a ake plynie z toho poucenie? kto chce kam, pomozme mu tam...kazdy sa uci na chybach, len somar na vlastnych...
ja chcem 6mpix FF 24mm F2 pevne ohnisko kompakt.
ja chcem 6mpix FF 24mm F2 pevne ohnisko kompakt.
1. fotky robi fotograf a nie fotak
2.technicke moznosti techniky maju svoje hranice
1. Sam som prisiel na to, ze technicky velky chip je neprekonatelna vyhoda
2. Dosli mi, ze sice fotky robi fotograf ale je velmi vela pripadov kedy bez dobrej techniky je proste vela veci nefotitelnych - bud nezaostri, alebo vysoky sum (to najviac) a samozrejme aj kresba, da robi vela pre impakt z fotky
3. Osobne si myslim, ze kto nefotil nech si kupi dobry kompakt a foti a foti a foti a potom clovek zisti co chce fotit a co k topmu potrebuje a to je ten spravyn cas na vyber zrkadlovky v zavislosti predovsetkym od financnych moznosti . je to o peniazoch, kto ma vyse nevaha a ide rovno do profi, kto menej riesi to kompromismy a dokupuje postupne
a nakoniec?
Vzdy treba zacat posudenim optiky a potom chipu vo vnutri a zvazit financne moznosti, ja velmi rad radim ludom co a ako kupovat, tu na ephoto uz hadam aj 40-tim co sme boli kupovat aparaty ale vzdy sme boli (tkamer u vsetkych) na prezentacii fototechniky aby si to clovek mohol osahat a dostat sa tak blizsie k vytuzenej fototechnike a skusenosti ukazu co a ako dalej
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa