Viem, že vlákien o monitoroch je tu veľa, prečítal som všetky, no žiadne mi nedalo odpoveď na moju otázku takže bohužiaľ nové.. Potrebujem nový monitor cca do 600 EUR a v tejto kategórii padla voľba na EIZO S2231 alebo nový S2232, cena je veľmi podobná, na tabuľkové porovnanie príliš nedám a tak skôr znie otázka smerom ku kvalite a k Vašim skúsenostiam. Ktorý z nich ? Len tak na okraj, predajca mi dal do hlavy ešte chrobáka v podobe CG222W, viem že je to úplne iná kategória ale otázka znie či tých cca 350 EUR stojí za to. (monitor bude na 80% využívaný na úpravu foto ) Vopred ďakujem za všetky konštruktívne odpovede. Ja
su uz aj ´lacne LED´ displaye 22´ do 5000sk(vsetko ratam v SK) bezne dostupne na slovenskom trhu ale urcite kvalita bude ovela nizsia kedze predpokladam ze su to prve kusy a este to musia vychytat chyby a skvalitnit to. Kazdopadne urcite si fotografi nekupujte lcd znacky LG a podobne. Kvalita obrazu na testoch je viac nez podpriemerna
hm, za 600EUR je vela krasnych velkych foto na skutocnom fotopapieri. Alebo velmi slusny objektiv. Naco je dobry high end monitor? OK, ked sa koriguju zdigitalizovane analogove fotografie, plne farieb ci cb prechodov tak (mozno) ano. Ale v digiere WB vsak nastavim podla nafotenej kalibracnej tabulky nameranim kapatka. Moja druha polemika je ze 22´wide je trochu malo, lebo monitor by mal mat vertikalne rozlisenie 1200 bodov. Maju tie 22´tolko?
22´ Eizo S2242W ma 1920x1200 a cenovo by mal byt dokonca pod S2231W... Dobre to vystihol Karol so svojou rovnicou.
tak pre tvoje info - LED v popise lacnych LCD monitorov znamena, ze namiesto trubic je za LCD panelom niekolko stoviek/tisic LEDiek (Light Emitting Diodes), ktore ho osvetluju. vyhoda - nizsia spotreba a rovnomernejsie podsvietenie. ziadna nizsia kvalita, alebo chyby.
prepac, preklep. Ale postupne budeme mat na testovanie aj ine modely. Zajtra mi pride NEC 2690WUXI2.
aj som si myslel, lebo S2242w nie je nijde na slovensku ani v cechach, ale ma zaujmave parametre.
A nebudete mat nahodou na test NEC P221W ? Zaujmal by ma tvoj nazor na neho, hlavne v porovnani s EIZO S2232W.
tak pre tvoje info - LED v popise lacnych LCD monitorov znamena, ze namiesto trubic je za LCD panelom niekolko stoviek/tisic LEDiek (Light Emitting Diodes), ktore ho osvetluju. vyhoda - nizsia spotreba a rovnomernejsie podsvietenie. ziadna nizsia kvalita, alebo chyby.
LED podsvietenie nie je OLED display
OLED display ma pre kazdy obrazovy bod LED diodu (pravdepodobne dokonca 3), takze svetlo emituju, len tie, ktore maju svietit - nizsia spotreba, super-kratka reakcna doba, super kontrast, pozorovaci uhol nema vplyv na farby.
LED podsvietenie znizi spotrebu (nie tak ako OLED), ale farby su nadalej vytvarane na TN/PVA/IPS panely (ktory blokuje svetlo vytvarane LED podsvietenim)
LED podsvietenie nie je OLED display
OLED display ma pre kazdy obrazovy bod LED diodu (pravdepodobne dokonca 3), takze svetlo emituju, len tie, ktore maju svietit - nizsia spotreba, super-kratka reakcna doba, super kontrast, pozorovaci uhol nema vplyv na farby.
LED podsvietenie znizi spotrebu (nie tak ako OLED), ale farby su nadalej vytvarane na TN/PVA/IPS panely (ktory blokuje svetlo vytvarane LED podsvietenim)
vďaka za vysvetlenie. Asi som potom predbehol dobu s tým oled displayom :-)
prečo potom led tv sú tak drahé..
TV s led podsvietenim sa Ti zdaju byt drahe? A co tak 11´ OLED TV od Sony za 3000 EUR? Vyroba OLED nie je draha, je to dokonca lacnejsie ako LCD, ale musi sa postavit viac tovarni, aby konkurencia stlacila dole ceny.
Je na trhu monitor 24inch a vacsi Full HD 16:9.Nerozumiem sa moc parametrom ale chcel by som spickovy monitor za cca 300-400€.Da sa kupit nieco?Viem ze je EIZO ale ceny su nadstavene uplne...A okrem toho by som to chcel k Canon EOS 5D MarkII tak nie len na upravu foto ale aj VIDEA.Chcem aby bol monitor zladeny k tejto zrkadlovke.Dostal som doporucenie na tento typ ze aby som ziadnom pripade nekupoval s LED podsvietenim ale lampovim( http://www.alza.sk/iiyama-e2407hds-d112289.htm ).Za dobre rady vopred DAKUJEM
Je na trhu monitor 24inch a vacsi Full HD 16:9.Nerozumiem sa moc parametrom ale chcel by som spickovy monitor za cca 300-400€.Da sa kupit nieco?Viem ze je EIZO ale ceny su nadstavene uplne...A okrem toho by som to chcel k Canon EOS 5D MarkII tak nie len na upravu foto ale aj VIDEA.Chcem aby bol monitor zladeny k tejto zrkadlovke.Dostal som doporucenie na tento typ ze aby som ziadnom pripade nekupoval s LED podsvietenim ale lampovim( http://www.alza.sk/iiyama-e2407hds-d112289.htm ).Za dobre rady vopred DAKUJEM
prosim ta, studuj!!! uz dlhsi cas sledujem, ze sa nicomu nerozumies, ale chces vsetko profi a najlepsie a idealne zadarmo. :-(((((((((
300-400Euro za Full HD spickovy monitor - ked najdes, daj vediet aj ostatnym, taky totizto nekradnuty neexistuje!!!
EIZO S2231W vs S2232W alebo..
A nebudete mat nahodou na test NEC P221W ? Zaujmal by ma tvoj nazor na neho, hlavne v porovnani s EIZO S2232W.
prečo potom led tv sú tak drahé..
300-400Euro za Full HD spickovy monitor - ked najdes, daj vediet aj ostatnym, taky totizto nekradnuty neexistuje!!!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa