Dobry den, dufam, ze sa sem mozem obratit o radu. Doteraz som fotil len prerastenym digitalom FF S9600, no teraz by som rad skusil nieco lepsie. Vybral som si tieto tri hracky, no neviem sa rozhodnut, ktoru z nich mam vziat. Z 3 znamych mi kazdy doporucuje iny, takze som z toho uplne mimo. Zatial ma ale najviac oslovil Pentax. No rad by som vedel aj nazor odbornej verejnosti.
Moje poradie je zatial:
1. Pentax K20D
2. Olympus E-620
3. Canon EOS-500D
Ak je tieto modely hlupost zrovnavat, tak sa nehnevajte, este som vo vasom obore len chvilku a neviem v tom este dobre chodit :) Dakujem za radu.
Aha,už som múdrejší.Čiže podľa Teba mi stačí na túru môj mobil a budem in. Lebo aj mobil vie fotiť.Howg.
Čo si ožratý....???? si popil ohnivej vody ....čo to tu žvatláš o jakej túre....tu perlíš že olympus fotku spraví a ja ti vravim že aj mobil....
Blahoslavený budte duchom slabí, lebo aj Vaše je královstvo nebeskéééé....
Ti dam do ruky FF 700-ku a olympus a porovnávaj.......................
Ja len ľutujem majiteľov Olympusov,keď čítajú tie opovržlivé komentáre na ich značku. Nechápem to. Z toľkého dešpektu je až človeku zle.Chápem,že nemá senzor veľkosti filmového plátna,ale fotky hádam vie robiť.
to nie je opovrhnutie znackou olympus, doteraz mam kompaktik ako zalohu olympus mju760 a vyhovuje. Je to ale o tom, ze rozmer maleho cipu ma neprekonatelny handicap pre sum pri vyssich ISO a obmedzeny DR. Proste velky cip je velky, je to o fyzike a to sa skratka oklamat neda. Z druhej strany ma olympus vyornu optiku, ale tiez aj kvalitne drahu - co sa tyka prislusenstva tak je to o cosi horsie. Amatersky aj profesionalne je pri kupe originalnej dobrej optiky olympus pouzitelny ale nedokaze sa zrovnat fotakom s vacsim cipom. To je fakt ci sa to niekomu paci alebo nie. Preto kto chce fotit napriek kvalitam neodporucam ist do Olympusu ale do znaciek, kde je velky senzor a elitna optika. Tak to z tejto strany aj zober. Nepoznam profika co by mal iny aparat ako Canon alebo Nikon, cest vynimke zo stajne Sony.
Momentalne je asi najlepsia volba Pentax K20D, co sa tyka ceny a aj co fotak ponuka. Naj cenu mas teraz z Klubu Exapro, kde stoji okolo 600e (18tis.) aj s DPH. Dobra volba k nemu je 16-45 setak alebo nejaky svetelny objektiv. Neviem presne ake kity sa teraz ponukaju.
to nie je opovrhnutie znackou olympus, doteraz mam kompaktik ako zalohu olympus mju760 a vyhovuje. Je to ale o tom, ze rozmer maleho cipu ma neprekonatelny handicap pre sum pri vyssich ISO a obmedzeny DR. Proste velky cip je velky, je to o fyzike a to sa skratka oklamat neda. Z druhej strany ma olympus vyornu optiku, ale tiez aj kvalitne drahu - co sa tyka prislusenstva tak je to o cosi horsie. Amatersky aj profesionalne je pri kupe originalnej dobrej optiky olympus pouzitelny ale nedokaze sa zrovnat fotakom s vacsim cipom. To je fakt ci sa to niekomu paci alebo nie. Preto kto chce fotit napriek kvalitam neodporucam ist do Olympusu ale do znaciek, kde je velky senzor a elitna optika. Tak to z tejto strany aj zober. Nepoznam profika co by mal iny aparat ako Canon alebo Nikon, cest vynimke zo stajne Sony.
Ak ich aj Vy nepoznáte ´profíkov fotiacich Olympusom´ - predsa len existujú, aj keď ich nie je veľa: čo napr.: Rolando Gomez ...
jednoznačne Pentax, cena je nízka na to, aký ma tento fotoaparát výkon. Vymeniteľné matnice, stavový displej je veľké +, čo pri Canone a Olympuse nemáš. Nevylúčil by som ani Canon, ale oproti Pentaxu je to hračka.
drobný koment k fyzike, ktorá sa oklamať nedá...
recenzia na canon 500D na servri www.dpreview.com (ktorý je podľa mnohých top servrom o foto technike)
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/page17.asp
Tabuľka dyn. rozsahu ukazuje, že rozsah ma najvacsi prave E-620... to je ta s najmensim cipom... ;-)
K otázke: Z troch menovaných by som bral Pentax, pomer cena/výkon je podľa mňa najlepší u tohto foťáku a sám nad ním uvažujem.
Čo si ožratý....???? si popil ohnivej vody ....čo to tu žvatláš o jakej túre....tu perlíš že olympus fotku spraví a ja ti vravim že aj mobil....
Ach jaj,všetci sme hoviadka božie. Takže ešte raz Javelin,aby si to pochopil, však v profile máš,že si inteligentný. Ja som chcel len povedať,že nie sme všetci profesionáli a aj Olympusom sa dajú spraviť pekné fotky. Viď fotku v galérii http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=60271#pathLinks fotenú dokonca kompaktom,kde ju gloryman dokonca vychválil a v tomto vlákne je osobne proti Olymu. No dosť bolo rečí,idem si dať kalich ohnivej vody,ale neboj sa,neožerem sa. A poprosím Ťa,neposielaj mi foto rodinky.
Ach jaj,všetci sme hoviadka božie. Takže ešte raz Javelin,aby si to pochopil, však v profile máš,že si inteligentný. Ja som chcel len povedať,že nie sme všetci profesionáli a aj Olympusom sa dajú spraviť pekné fotky. Viď fotku v galérii http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=60271#pathLinks fotenú dokonca kompaktom,kde ju gloryman dokonca vychválil a v tomto vlákne je osobne proti Olymu. No dosť bolo rečí,idem si dať kalich ohnivej vody,ale neboj sa,neožerem sa. A poprosím Ťa,neposielaj mi foto rodinky.
Tvoj problém že si si nespoznal starých rodičov....nabuduce ti nič nepošlem....
aj mobilom sa daju spravit pekne fotky: http://www.fotocommunity.com/pc/pc/cat/7703
Olympus v podstate nie je na profesionalnej scene a este aj tie pidi-senzory a vysoke ceny za objektivy z neho robia nelakavym tovarom...
Dakujem vsetkym za rady, K20 uz je doma :) Uz ostava len zacat chodit do fitka, aby som ho vobec udrzal v rukach, je uplne super :)
neboj, na hmotnost si zvyknes acasom budes dakovat, ze mas tazsie telo :-)
odvtedy, ako fotim s K10D+batery grip+nejaky objektiv, zlepsil som sa aj v bowlingu... toz, ruky spevneli :-)
zdravim ja som pentax k200d fotak bol perfektny ale tie skal no ked som chcel fotit zver tak som musel investovat islo mi hlavne o sklo tak som musel kupit canon 500d a canon 70-300 is usm a teraz je to super a co sa tyka tela canon je pre mna vykonna uzasna bakelitova hracka ked som chytil to telo musel som sa zasmiat to sa mi pri pentqaxe nemohlo stat ale canon je proste canon ale vybral si si dobre
ak chces do buducna fotit tak sa rozhodni len medzi canon 500D alebo Nikon D90. kvoli optike a prislusenstvu aj kvalite tiel je to najlepsia volba. ak nie, a vyberas cenu tak Olympus. je cenovo najpristupnejsi a najlacnejsia amaterska optika, hoci (nechcem tym skodit alebo nedaj boze sa dotknut inych znaciek - su tiez dobre) pre praktickost a rozsirovanie vybavy je to podla mojho nazoru vyber canon vs nikon
Jake nechces mi upresnit tu kvalitu tiel Canon/Nikon vs Pentax?
Jake nechces mi upresnit tu kvalitu tiel Canon/Nikon vs Pentax?
preco kvalitu tiel? - tela ma kazda znacka dobre, niekto ma lepsi bufer, iny tesnenie, iny ergonomiu a v profi triede je to uz jedno - skor ide o dostupnost prislusenstva a kvalitu optiky, cize objektivy su mna mna kluc k dobrej fotke, telo sice ma tiez co povedat ale nova pentax K-7 je paradny fotak, kludne porovnatelny ak nie v comsi aj lepsi nez canon 50D alebo nikon D300s - ale ked ide o optiku tak potom je to jasne Nikon - Canon a nakoniec Pentax
P K20D vs. O E620 vs. C EOS500D
recenzia na canon 500D na servri www.dpreview.com (ktorý je podľa mnohých top servrom o foto technike)
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/page17.asp
Tabuľka dyn. rozsahu ukazuje, že rozsah ma najvacsi prave E-620... to je ta s najmensim cipom... ;-)
K otázke: Z troch menovaných by som bral Pentax, pomer cena/výkon je podľa mňa najlepší u tohto foťáku a sám nad ním uvažujem.
Olympus v podstate nie je na profesionalnej scene a este aj tie pidi-senzory a vysoke ceny za objektivy z neho robia nelakavym tovarom...
odvtedy, ako fotim s K10D+batery grip+nejaky objektiv, zlepsil som sa aj v bowlingu... toz, ruky spevneli :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa