Fórum » O TECHNIKE

Mac vs. PC

SalvadorD
SalvadorD 2009-06-12 18:28:56+02
Co na uparvu fotografii,kompatibilita lepsia rychlejsia praca.Ekonomickejsie Financne nenarocnejsie.

dodo_bb
2009-06-13 08:52:22+02
Nemám to tak technicky vymakané, ale keď som to riešil s odborníkmi pre nasadenie počítačov do našej firmy, vždy sme narazili na hlavný problém ´alternatívnych riešení´ (Apple a LINUX). A to je fakt, že všetky profesionálne programy na svete sa píšu pre platformu WINDOWS a len niektoré z nich sa dostanú aj na inú platformu, aj to niekedy len nejakým pomocným riešením. Voľbou alternatívneho riešenia sme si vždy odrezali množstvo aplikácií, ktoré bežali len na oknách. Inak pokiaľ by sme porovnávali alternatívne riešenia, tak PC s LINUX asi vyjde s toho ešte výraznejšie lepšie ako s oknami, navyše spústa LINUX aplikácií je zdarma. A poznámka, vo všetkých kalkuláciách tu chýba cena PS :-))))

Ultra TXF
2009-06-13 08:59:17+02
NO a je to v prdeli...Hossa má zase h.vno.Myslím,že ua chvíľu bude mať povesť,že to mužstvo, v ktorom hrá on nikdy nezíska Stanley Cup :)

atik
2009-06-13 09:13:15+02
Ja som celkom rad, ze Satan ziskal SC. Za viac ako 1ooo zapasov v nhl si to zasluzil. Hossa ma este par sezon pred sebou, Satan uz tazko.

K vlaknu, ja plne suhlasim s Afkaa.i-om (tazko sa to sklonuje). Za cenu macov si vyskladam taky desktop, ze sa tie biele sexihracky mozu skovat

Ultra TXF
2009-06-13 09:28:32+02
Najsmutnejšie na tom je ,že obaja hrali h.vno....šatan celý rok a hossa vo finále.

K vláknu...máš pravdu,ja som si z Alzy vyskladal komp,takmer rovnaký ako ten naj čo písal afkaa.i,ešte trochu lepší :) a mac by ma vyšiel podstatne viac v tej konfigurácii...ale oni ho v takej ani nerobia.
Ale to je len hardvér....je fakt,že macy sú prefektne zladené,vytunené,super obal a hlavne super soft,za čo síce pekne zacvakáš,ale prečo nie keď na to niekto má.Je známa ,od veky vekov omieľaná vec,že ´okná´ nie sú bohviečo,možno nové Windows 7.Uvidíme.
Macy nie sú len imidžovka,je to poctivý kus hardu i softu za ťažké prachy. Ale to sú aj iné ,napr.na hry specializované kompy ,ktoré sú perfektne vyladené,čo doma nikdy nedokážeš.Napr.Alienware ...

SalvadorD
2009-06-13 09:54:24+02
príspevok od:
ps: a to som pre PC vyberal este tie najdrahsie komponenty: maticna, graficka, zdroj, disk, pamat - sa daju zohnat aj podstatne lacnejsie. co mas v iMacu nemas sajn vediet, moze to byt ECS, Man-Li, ...
Suhlasim s tebou afkaa.i najlepsia volba ked sa pozerame na financie bude klasika PC+EIZO a kam sa hrabe imidzovka Mac,ProMac a podobne.Pochopil som spravne?Kde je Mac tam sa na MONEY nepozera?Ale ak sa pozeram na tu druhu stranu v com je teda vyhodnejsi Mac???Co PC nema.

atik
2009-06-13 10:09:44+02
Okna su sice derave, to je fakt, ale skor by ma trapilo ze na nich bezia bankomatove systemy, medicke zariadenie, vytahy a mnohe ine citlive systemy :)
Apple bol poctivy kus HW, volakedy, dnes zije najma z tych urban legend, ktore o nom koluju a z dizajnu/imidzu.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-06-13 10:12:57+02
príspevok od: SalvadorD
Suhlasim s tebou afkaa.i najlepsia volba ked sa pozerame na financie bude klasika PC+EIZO a kam sa hrabe imidzovka Mac,ProMac a podobne.Pochopil som spravne?Kde je Mac tam sa na MONEY nepozera?Ale ak sa pozeram na tu druhu stranu v com je teda vyhodnejsi Mac???Co PC nema.
V com sa lisi Mac? V malych konstrukcnych drobnostiach, ktore ti najprv nepripadaju dolezite. Ked vsak potom opat prejdes na PC, divis sa, co to vsetky tie firmy (HP, Asus, MSI...) robia za hovadiny.
Dalesj si Mac dlhsi udrziava svoju hodnotu, tym, ze je odladeny, ta nenuti kazdu chvilu nieco upgradovat. A ked aj budes chciet kupit nieco novsie, to stare vzdy predas za relativne slusnu cenu.

2009-06-13 12:26:54+02
Inak nebyt ´piiiip´ politiky Apple, tak mozete mat kazdy doma komp s boot menu, kde si vyberiete Win, Linux, alebo OS X.
´piiiip´ politika: zazalovat kazdeho, kto sa pokusi urobit ovladace (drivers) na akykolvek HW mimo povoleneho. lebo to je jedina brzda.

ad deravost okien - co je lahsie naprogramovat:
a) system, ktory je uplne zatvoreny a ktory povoluje minimalne odchylky v HW
b) totalne otvoreny system, ktory musi bezat na milionoch roznych konfiguraciach

ad linux:
pokial nebude podpora firiem ako Adobe, tak je linux nepouzitelny pre grafikov a fotografov. inak investicia 150Euro vs zdarma pri cenach profi grafickych aplikacii je smiesna.

PhotoShop a kalkulacie:
ani Mac nemas predinstalovany PhotoShopom, cena je na obe licencie cca rovnaka, takze nebola podstatna pre kalkulaciu

ad Hossa:
Satan ma vsetky kovy z MS, Hossa nema nic :( Drzim dlhodobo Hossovi, lebo hral cez sezonu podstatne lepsie, aj ked ho v play-off vymazali...

Daniel.U
2009-06-13 15:09:39+02
pri fotakoch by sa dalo tak isto polemizovat, ze na co je komu Nikon D3 ked mu posluzi D700, alebo na co D700 ked staci D300 alebo naco D300 ked D90 ma tie iste parametre akurat je z umelej hmoty. Alebo na co byvat v dome ked mozme v zemlankach. Na co ma sused Hammer ked za to moze mat 10 Fabii. Chcem Mac lebo je krasny a ma lepsi operacny system. Chcem Nikon D3 lebo mi za nim srdce pisti. Kazdy si vie oddovodnit to po com tuzi a ´logicky´ zotret vsetko o co nema zaujem.

2009-06-13 15:42:31+02
Nepravidelne pracujem s Macom 15 rokov, s PC pravidelne 17 a moje skusenosti su nasledovne:

Fotografie sa upravuju v aplikaciach a na monitoroch. Operacny system je nepodstatny, ak v nom viem pracovat, HW ma dostatocny vykon a monitor dostatocnu bitovu hlbku a je nakalibrovany. Ci je skrina biela, cierna, leskla, spinava, neriesim. Na mojom PC je momentalne asi 3mm vrstva prachu, je pod stolom v kute a huci ako turbina. Ale som spoko a to je podstatne.

SalvadorD
2009-06-13 16:50:14+02
Super odpoved konecne som sa aj ja zasmial(je pod stolom v kute a huci ako turbina)Mne by to bolo asi tak isto jedno a ako vyzera PC,ale vykon by musel mat taky aby ma to neobmedzovalo v praci.Tak mi skus naskrtnut ake parametre by to PC malo mat co by som chcel je 500GB v 4tisc MB urcite EIZO.(a aky model ked sa vyznas)

2009-06-13 17:04:51+02
Super odpoved konecne som sa aj ja zasmial(je pod stolom v kute a huci ako turbina)Mne by to bolo asi tak isto jedno a ako vyzera PC,ale vykon by musel mat taky aby ma to neobmedzovalo v praci.Tak mi skus naskrtnut ake parametre by to PC malo mat co by som chcel je 500GB v 4tisc MB urcite EIZO.(a aky model ked sa vyznas)
ja mam momentalne
Maticna lepsia ASUS pre Core 2 Duo/Quad
Core 2 Duo E8400 (2x3Ghz jadra)
3GB DDR2 RAM (ofiko mam len 32bit Win Xp = nevie mi adresovat viac bez straty)
650GB primary HDD
Adaptec x4 PCI-E Raid Mirror s 2x 1TB HDD (Hitachi a Western)
DVD-RAM
RADEON 3650 512MB
+ prkotiny (asi 5 ventilatorov, PCI zvukovka, ...)
Eizo 19´ 4:3

v blizkej dobe idem do Dell 2209wa LCD, kvalitneho zdroja, UPS a mozno x1 grafiky kvoli kalibracii druheho monitora (Win dokaze na 1 grafiku priradit len 1 profil)

Ty pridaj RAMku, vymen procak za Quad core, novsia grafika a disky podla chuti ;)

Eizo som 2 hore vypisal, inak radsej ten dell za cca 300E ;)

Daniel.U
2009-06-13 17:21:03+02
keby si mal Mac, nemusel by si riesit jeden profil na jednu grafiku. Mac pracuje s dvoma monitormi ukazkovo narozdiel od windowsu

SalvadorD
2009-06-13 18:22:33+02
Akoze sorry ale co ta napadlo ist do Dell 2209wa LCD ved EIZO je EIZO na to nema ziaden monitor.Da sa kalibrovat najjednoduchsie a preto je aj taky drahy lebo je to SPICKA medzi monitormi.Neurob hlupost a nekupuj DELL(Delete,DELI coko)

FilipMino
2009-06-13 20:10:20+02
No to by si urobil velmi dobre SONY je super znacka ma vinikajuce produkty napr.TV atd.ale na co sa hraju s tymi AKOZE zrkadlovkami neviem.Kup si Pentagon six zaloz film a uvidis ten neporovnatelny rozdiel v kvalite ak to este preskenujes cez Profi skener.
tak alfa 900-ka je delo, musim povedat, ale tie ostatne su hracky to mas pravdu.

2009-06-13 22:34:58+02
Akoze sorry ale co ta napadlo ist do Dell 2209wa LCD ved EIZO je EIZO na to nema ziaden monitor.Da sa kalibrovat najjednoduchsie a preto je aj taky drahy lebo je to SPICKA medzi monitormi.Neurob hlupost a nekupuj DELL(Delete,DELI coko)
Toto su tiez nazory, s ktorymi sa neviem stotoznit. Ak by som mal 1300Euro len tak na vyhodenie, tak jasne, dam EIZO, ale za 250-270Euro dostanem 22´ IPS panel, ktory ma krasnych 92% gamutu, 8bit farby a usetrim plno penazi. Okrem toho, asi nevies, ze EIZO nema tovaren na vyrobu panelov, kupuje od Samsungu, tak ako Apple kupuje od LG.

Keby som mal Mac, tak by som nemohol mat RAID Mirror, lebo by som ho nemal kam strcit a zaroven by mi nefungoval pod OS X. Keby som mal Mac, nemohol by som si hocikedy vymenit grafiku, procesor, maticnu, ...

2009-06-13 22:40:04+02
clovece, ten Dell je fakt za malo penazi pomerne vela muziky...normalne sa mi lubi :o))

2009-06-13 22:41:36+02
príspevok od:
clovece, ten Dell je fakt za malo penazi pomerne vela muziky...normalne sa mi lubi :o))
len ho kua nikde nemaju na sklade :(((((
mam asi 5 kamaratov v delli a nevedia mi ho zohnat.

2009-06-13 22:55:26+02
príspevok od:
len ho kua nikde nemaju na sklade :(((((
mam asi 5 kamaratov v delli a nevedia mi ho zohnat.
kvalita za malo penazi - to je dovod, preco nie je na sklade...nemaju ho ani vo velkoskladoch niekde? westech tusim ma dell v ponuke...

2009-06-13 23:01:46+02
príspevok od:
kvalita za malo penazi - to je dovod, preco nie je na sklade...nemaju ho ani vo velkoskladoch niekde? westech tusim ma dell v ponuke...
pisal som do 3 webshopov, z jedneho - nevedia dodaciu lehotu, z dvoch ani neodpisali...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()