cavte, som fakt amater tak ze potrebujem poradit ohladom blesku pre D90 co by bolo vhodne pouzit tak aby vedel komunikovat s aparatom a aby to bolo cenovo vyhodne taka "zlata stredna cesta".
sorac zle som pozrel to oznacenie, to bude tym cucanim do monitora az do rana:D
Sakar (952AF/NIK) ,Sakar (736AF/NIK) ,Sigma EF-530 DG ST TTL napr. tieto?
sorac zle som pozrel to oznacenie, to bude tym cucanim do monitora az do rana:D
Sakar - to mi znie nejak po turecky :o) Sigma je znama, no problemom je kompatibilita, velakrat nespolupracuje s telom...aspo u Canonu je to tak a je vysoka pravdepodobnost, ze aj u Nikonu...nespekuluj, kup SB-600 a budes mat slusny blesk bez daslich starosti...
no ten sakar je americky vyrobca a je na trhu 16 rokov,http://www.amazon.com/Digital-Concepts-Powerzoom-952AF-Cameras/dp/B000EIQJF8/ref=pd_rhf_p_t_1 ved si to pozri
totiz pred tym nez nieco kupim beham po nete a nahanam info o tej danej veci.parametre,odkial to je kolko to stoji zaruka a tak ako to bolo aj s aparatom akurat ze co sa tyka bleskov neviem o nich skoro nic tak prave preto som dosiel tu na forum aby som pozbieral par nazorov a informacii co to o nich.viem ze tento SB-600 mate otestovany ale tak isto existuje kopec inych vyrobcov ktory mozu byt tiez dobry a su kompatibilny s D90.prave preto som myslel ze mate aj o tom prehlad.kazdopadne veeelmi dakujem za rady a povzbudive slova :D ktorych tu niektory maju neurekom:P a snad vas uz takymi banalitami nebudem obtazovat:D pekny den
no ten sakar je americky vyrobca a je na trhu 16 rokov,http://www.amazon.com/Digital-Concepts-Powerzoom-952AF-Cameras/dp/B000EIQJF8/ref=pd_rhf_p_t_1 ved si to pozri
na ich stranke v tabulke kompatibility nie je uvedena D90, len D70s a D50...
a blizsie specifikacie tiez som nejak nenasiel..len vseobecne omacky...
caute ephotaci =) aj ja chcem kupit blesk sb 600 alebo sb 900 ale ako tu citam recenzie tak uz fakt som debil =( lebo som bol presveceny o sb900 ke ale co tu uz citam par dni tak velmi chvalite sb600ku a mam problem sa rozhodnut ktory bude na moju d90 ku najlepsi? pozeram aj trosku do predu a nechcem sa urychlit kupov co potom budem banovat. na sb900 ma odraza velkost a ze je tazky ale ten vykon ma brutalni tak neviem =( adios =)
caute ephotaci =) aj ja chcem kupit blesk sb 600 alebo sb 900 ale ako tu citam recenzie tak uz fakt som debil =( lebo som bol presveceny o sb900 ke ale co tu uz citam par dni tak velmi chvalite sb600ku a mam problem sa rozhodnut ktory bude na moju d90 ku najlepsi? pozeram aj trosku do predu a nechcem sa urychlit kupov co potom budem banovat. na sb900 ma odraza velkost a ze je tazky ale ten vykon ma brutalni tak neviem =( adios =)
kazdemu kto ma potrebu sa pytat do weboveho fora na to aky (1.) systemovy blesk pre Nikon si ma kupit je SB-600 idealna volba!!! HOWGH!
Julko, pokiaľ hovoríš o svetelnom výkone, tak SB600 (smerné číslo 30) a SB900 (smerné číslo 34) sa líšia len dosť málo... Ale samozrejme, ak pravidelne a nutne potrebuješ brutálny výkon, jediná správna voľba bude SB900. A ešte Ti to bude ladiť aj číselne D90 + SB900. Neviem, prečo váhaš :-))))
Julko, pokiaľ hovoríš o svetelnom výkone, tak SB600 (smerné číslo 30) a SB900 (smerné číslo 34) sa líšia len dosť málo... Ale samozrejme, ak pravidelne a nutne potrebuješ brutálny výkon, jediná správna voľba bude SB900. A ešte Ti to bude ladiť aj číselne D90 + SB900. Neviem, prečo váhaš :-))))
kamo si jednicka =) dobre som sa zasmial na tvojej sprave o tom zladeni =) ako viac sa mi lubi 900 aby som bol zladeny =) ale ako citam tieto fora uz ani neviem co chcem lebo kazdy chvali nico druhe. tak napisem jeziskovi a hadam mi tu 900 donesie =)
kamo si jednicka =) dobre som sa zasmial na tvojej sprave o tom zladeni =) ako viac sa mi lubi 900 aby som bol zladeny =) ale ako citam tieto fora uz ani neviem co chcem lebo kazdy chvali nico druhe. tak napisem jeziskovi a hadam mi tu 900 donesie =)
Ja som si kupil SB-900 a to dokonca na D5000ku. Stretol som sa s nazorom, ze je to smiesne (co sa tyka velkosti), no D5000ka nebude pri mne stale. Strucne vyhody 900 oproti 600 ktore ja vnimam - 1.) mam rad technicke hracky a 900ka ma naozaj vela vela vychytavok:)) 2.) vo vela forach a clankoch sa pri 900ke spominal prevrat v jednoduchosti ovladania co sa tyka bleskov Nikon 3.)v baleni mas hned farebne filtre pre regulovanie farby svetla blesku (kvoli vyvazeniu bielej) 3.) 900ovka funguje ako riadiaca jednotka pre dalsie blesky 4.) ozajstne brutalny rozsah zoomu zableskovej hlavy atd... Spomeniem ale aj nevyhody 1.) cena (relativne) 2.) hlucnost - na jednom anglickom fore som cital vtip o tom, ze zvuky pri zablesku na plny vykon pripominaju zrbane zo startreku - ´pew, pew´ a je to tak:-D 3.) urcite, ale urcite z daleka nevyuzivam jej potencial (hlavne funkciu riadiacej jednotky), proste som ju chcel :-). Nakoniec len spomeniem, ze tu popisane rozdiely nie su urcite jedine a urcite na ich argumentaciu sa da pouzit vela slov. To co som napisal je len subjektivny moj nazor.
Ja som si kupil SB-900 a to dokonca na D5000ku. Stretol som sa s nazorom, ze je to smiesne (co sa tyka velkosti), no D5000ka nebude pri mne stale. Strucne vyhody 900 oproti 600 ktore ja vnimam - 1.) mam rad technicke hracky a 900ka ma naozaj vela vela vychytavok:)) 2.) vo vela forach a clankoch sa pri 900ke spominal prevrat v jednoduchosti ovladania co sa tyka bleskov Nikon 3.)v baleni mas hned farebne filtre pre regulovanie farby svetla blesku (kvoli vyvazeniu bielej) 3.) 900ovka funguje ako riadiaca jednotka pre dalsie blesky 4.) ozajstne brutalny rozsah zoomu zableskovej hlavy atd... Spomeniem ale aj nevyhody 1.) cena (relativne) 2.) hlucnost - na jednom anglickom fore som cital vtip o tom, ze zvuky pri zablesku na plny vykon pripominaju zrbane zo startreku - ´pew, pew´ a je to tak:-D 3.) urcite, ale urcite z daleka nevyuzivam jej potencial (hlavne funkciu riadiacej jednotky), proste som ju chcel :-). Nakoniec len spomeniem, ze tu popisane rozdiely nie su urcite jedine a urcite na ich argumentaciu sa da pouzit vela slov. To co som napisal je len subjektivny moj nazor.
mne ten zvuk pri odpálení na plný výkon skôr pripomína zvuky videohier z 80-tych rokov minulého storočia :-)
Pozerám že som niečo zle prečítal. Ty si písal zo startreku a ja som na prvé prečítanie videl stredoveku :-)))
Ak máš peniaze, kúp si to najlepšie, čo sa dá. A to je SB900. Väčšina z nás to nakoniec tak robí, aj keď sa o tom tu nechá chvíľu presvedčovať. Nie je na tom nič zlé. Ani na tom, či máš také alebo onaké telo. Ak má niekto D90 a na nej kvalitný 17-55/2,8 objektív a SB900, ja osobne si poviem, že ten človek vie čo robí a investoval dobre. Ak má niekto D700 a nej low end objektív... Nech Ti to teda ladí :-)))
...isto by ma pred kúpou SB-900ky odradilo práve to, že blesk ´vyzerá´ byť voči telu priveľky:))..........(ešteže je farebne zladený:))
...pokiaľ sa využije potenciál tohto blesku.....pre mňa zamňa nech sa nahadzuje aj na kompakt so sánkami:))..
...podobné nezmysly som tu čítal aj o teleobjektíve na tele bez battery gripu:D...
ver, ze ta posledna veta nie je nezmysel...ze to vyzera zvlastne - male telo, velky objektiv a velky blesk je jedna vec a nepodstatna...ale strasne blbo sa to drzi, prevazuje to dopredu...grip som nepotreboval, mam druhu baterku, no musel som ho kupit a teraz je velky rozdiel v uchope, ruka tak netrpi a konecne nemam malicek pod fotakom...
blesk pre Nikon D90
a blizsie specifikacie tiez som nejak nenasiel..len vseobecne omacky...
http://www.sakar.com/p-1230.aspx?categoryid=144
...pokiaľ sa využije potenciál tohto blesku.....pre mňa zamňa nech sa nahadzuje aj na kompakt so sánkami:))..
...podobné nezmysly som tu čítal aj o teleobjektíve na tele bez battery gripu:D...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa