Mam teleobjektiv Canon EF 100-400..., kupili sme ho asi pred mesiacom a na vnutornej šošovke je vidno nie malu špinku, na fotke ju nie je vidno, čo s tym? vďaka za rady
su dve moznosti..bud ju budes ignorovat, kedze sa na foto neprejavuje alebo ju das do servisu vycistit...ak ho mas v zaruke, tak pories servis, lebo neverim, ze ti da pokojne spavat...len ktovie, ako sa tam dostala, ked je utesneny...
Ako vravis asi mi neda spavat, vyzera ako lupina :D, hacik je v tom ze je kupovany v BB a ja som z LM tak as tak na skok to nemam, či to mozem dat vycitit niekde inde???
Toto budes riesit kazdu chvilu chvilku, pokial nemas objektivy utesnene proti prachu. Takze pokial to nie je kriticke, tak to ignoruj a raz za cas si das precistit telo aj skla - tak zacni si odlkadat centiky ;-)
100-400 sa obcas nazyva aj ´prachova pumpa´. To onanovacie zoomovanie nemoze byt 100% utesnene. Pokial sa to neprejavuje na fotkach, nechaj to tak ak objektiv foti dobre, nahodou to v servise poskladaju zle a budes na tom horsie ako si teraz.
Tak velka vďaka, na fotkach sa to zatial neprejavuje, je mi jasne ze do teleobjektivu musi vstupovať vzduch z vonka inak by vznikal podtlak a utesniť to 100% proti prachu sa neda, len som sa obaval ze vyčistenie nie je mozne ale vyviedli ste ma z omylu, ked to bude kriticke zbehnem do servisu:D este raz vďaka
Špinka v teleobjektíve
nehas, co ta nepali ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie