Vzhladom na male rozlisenie nie su vhodne na vacsie upravy. Na obcasne pretriedeine RAW na cestach to staci. Lubka ma Asus EEE 900A a na notebook dobry display (matny a LED podsvietenie).
a co ten acer one 751 ? ma 11.6´ HD displej, to uz v pohode staci... este DELL ma podobny netbook ale trochu drahsi... osobne by som siel do Asus EEE, ma spomedzi netbookov suverenne najvyssiu vydrz a pokial ma pamat neklame aj 10´ displej a klavesnicu slusnych rozmerov...
pouzivam HP3122. na pretriedenie fotiek ako napisal bear na cestach staci. plus ako zalohovacie zariadenie - fotky mam na karte (kartach), na netbooku a externom USB disku. a po minimalnych ´upravach´ (ACDSee) aj na mikroprezntacie pre ostatnych ucastnikov (napr. nepotapacov ...) ...
na spracovanie fotiek z dovodu rozlisenia asi nie, aj ked by to procesor vykonovo stihal. uz sa mi stalo ze fotka ktora na 8.9´ displeji vyzerala super bola na normalnom (23´´) monitore neostra ...
netbook nie je dobry nanic, pokial ho naozaj nepotrebujes a notebook nenahradi, ani v uprave fotografii, nejde ani tak o displej ako ergonomiu a velkost displeja. Mam vo svojom okoli ludi, ktori uvazovali na netbookom a vsetkym som to pekne vyhovoril, pretoze ho jednoducho nepotrebovali nahradit za notebook.
netbook nie je dobry nanic, pokial ho naozaj nepotrebujes a notebook nenahradi, ani v uprave fotografii, nejde ani tak o displej ako ergonomiu a velkost displeja. Mam vo svojom okoli ludi, ktori uvazovali na netbookom a vsetkym som to pekne vyhovoril, pretoze ho jednoducho nepotrebovali nahradit za notebook.
musim polemizovat. netbook ma svoje vyuzitie. mam ntb (hp 8430) a k nemu dockovaciu stanicu s prislusenstvom v praci aj doma.
netbook mam zbaleny v notebookovej prepazke fotobatohu. 2 kila minus pri noseni potesia (mozem zobrat 4 plechovice piva ;-)). a ako napisal bear, zmesti sa do hoteloveho trezoru.
predtym (kym som nemal netbook) som to riesil tak ze som zakazdym vyberal HDD a ten daval do trezoru. na co ho pouzivam som napisal vyssie.
Tiez som kupu netbooku po tom co som skusil HP mini a MSI wind 110 rozmyslel. Je to velmi pomale a odpadaval som uz len pri kopirovani kariet na disk. Upravu v Lightroome som zavrhol hned po prvom pokuse a nechal na domaci desktop. Dnes som mal ale v rukach Sony Vaio VGN-Z21XN/B a to je ine kafe. Paradny display a slusny vykon s vahou 1,5kg. Ten sa mi pozdaval a v pohode sa zmesti aj do ruksaku.
Polemizovat nemusis, neodsudzujem netbook, len mnoho ludi ho ma a nepotrebuju ho a dokonca sa nim obmdedzuju. Treba si dobre rozmysliet na co ho bude vyuzivat, pretoze niekedy tie dve kila naviac su to mensie zlo. Ale to som asi mimo temu :)
Vaio je ina trieda, ale aj za inu cenu... takze nie je mozne to porovnavat s netbookmi do 500 EUR... asi tolko
To ano ale aj 500,-EUR je vela ked to neplni svoj ucel poriadne. Chcel som nieco rozmerovo a vykonovo rozumne a co aj ma nejaku vydrz. Myslel som ze MSI Wind U115 hybrid s 10 hodinovou vydrzou by bol OK ale fakt len ako zalohovacie zariadenie + na surfovanie po nete. Na nejake upravy obrazkov to rozhodne nie je.
jasan, ja som len pred kupou vyuzil moznost to otestovat aj na nieco ine a radsej siahnem po niecom o kusok vacsom ale podstatne vykonnejsom so skoro rovnakou hmotnostou.
trochu túto tému oprášim, nemá význam zakladať novú :o)
obzerám sa po niečom malom, prenosnom, ľahkom z tejto kategórie, čo by zvládalo výkonovo úpravu fotiek s externým Eizom.
Predbežné parametre:
slušná výdrž (asi 8 hodín), dvojjadro s nízkou spotrebou, 4giga ram, stačí 250-tka disk, displej cca 11,6´ najlepšie matný (lesklý, čo mám teraz mi ide na nervy)
sú to parametre netbooku Acer1810TZ, ale keďže je na trhu už rok, hľadám niečo novšieho rázu s procesorom s nízkou spotrebou. Cenovo 500-600€.
Pokiaľ máte nejaký podobný tip, čo na tie parametre pasuje, sem s ním :o)
uprava fotiek na netbooku
na spracovanie fotiek z dovodu rozlisenia asi nie, aj ked by to procesor vykonovo stihal. uz sa mi stalo ze fotka ktora na 8.9´ displeji vyzerala super bola na normalnom (23´´) monitore neostra ...
http://digitalne.stahuj.centrum.cz/msi-x340-dostupny-ultratenky-notebook/
netbook mam zbaleny v notebookovej prepazke fotobatohu. 2 kila minus pri noseni potesia (mozem zobrat 4 plechovice piva ;-)). a ako napisal bear, zmesti sa do hoteloveho trezoru.
predtym (kym som nemal netbook) som to riesil tak ze som zakazdym vyberal HDD a ten daval do trezoru. na co ho pouzivam som napisal vyssie.
ten kto ide po vykone sa vobec nepozera po net/note bookoch
obzerám sa po niečom malom, prenosnom, ľahkom z tejto kategórie, čo by zvládalo výkonovo úpravu fotiek s externým Eizom.
Predbežné parametre:
slušná výdrž (asi 8 hodín), dvojjadro s nízkou spotrebou, 4giga ram, stačí 250-tka disk, displej cca 11,6´ najlepšie matný (lesklý, čo mám teraz mi ide na nervy)
sú to parametre netbooku Acer1810TZ, ale keďže je na trhu už rok, hľadám niečo novšieho rázu s procesorom s nízkou spotrebou. Cenovo 500-600€.
Pokiaľ máte nejaký podobný tip, čo na tie parametre pasuje, sem s ním :o)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa