Chcem sa opytat ake nazory mate na tuto zostavu. Mam totiz moznost jej kupi za 500eur, tak ci sa mi to oplati, alebo mam ist radsej do novej nejakej "low-end" zrkadlovky. Dakujem
d80 je dost dobry fotčik...na zaciatok az zbytocne dobry.....ale vyhoda je v tom ze pri pokroku nemusis menit telo ale kupis novy objektiv len.....NIKON ma stale ten isty zavit na objektivy takze moznosti su neobmedzene a to doslova.....uz aj prenho bež.....urcite nekupuj nejaky LOW END len zato ze to bude uplne nove.....d80 je fajnovka :)
Tak ako ti radia chalani, tak urcite to kup, je to aj dobra cena. Neskor si kupis nejake dalsie objektivy, ak ta to chyti, tak nejake pevne sklo na portrety...
Velmi pekne vsetkym DAKUJEM, presvedcili ste ma.
Mozete mi este poradit na co si mam pri kupe dat pozor, kedze ten Nikon ako ste uz pochopili bol pouzivany. Ja som v tomto novacik, tak neviem na co sa mam zamerat pri kupe, aby som sa neobabral a nekupil nejaku ´macku vo vreci´ DIK !
pozri dobre, ci nie je oskrety, doudierany, ci vsetko funguje, urob zopar snimkov a pozri si ostrost - nemusi to byt super ostre, ale hlavne otestujes, ci dobre ostry.
Tak som nezavahal, zbehlo sa to sice rychlo, ale dal mi este zlavu kedze nemal k tomu nabijacku ( tu si nechal lebo si kupil D90 niekde na bazare bez nabky ).
Fotky su paraadne, je to SILA oproti kompaktu ... zatial vsetko iba objavujem, ale som nadseny :)
Vie mi niekto povedat preco pri odfoteni na rezime AUTO, mi pri Live view biele plochy blikaju na cierno ?? V PC je to vsetko OK. Bude to asi neico v nastaveni, nie ?
Inak nema ziaden skrabanec a fotky su ciste / ostre ;)
Este raz dik vsetkym za pomoc !
Juro
Este otazocka, znaham si tu nabijacku na D80, kedze som ju nedostal. Bateriu mam EN-EL3e, chcem sa iba opytat, nabijacka pre EN-EL3 je totozna s nabijackou pre baterie EN-EL3e ? Ak niekto vie, nech mi da please vediet. DIK.
Este otazocka, znaham si tu nabijacku na D80, kedze som ju nedostal. Bateriu mam EN-EL3e, chcem sa iba opytat, nabijacka pre EN-EL3 je totozna s nabijackou pre baterie EN-EL3e ? Ak niekto vie, nech mi da please vediet. DIK.
ano nabijacka je pre obe baterky. jej oznacenie je MH-18a. Ak by si nahodou dlhsiu dobu nevedel zohnat, tak sa ozvi, ja mam dve. K D80 aj k D90. Ale najskor hladaj, lebo zatial som ju nemienil predat...
ano nabijacka je pre obe baterky. jej oznacenie je MH-18a. Ak by si nahodou dlhsiu dobu nevedel zohnat, tak sa ozvi, ja mam dve. K D80 aj k D90. Ale najskor hladaj, lebo zatial som ju nemienil predat...
Diki moc za ponuku...
...nasiel som a za celkom slusnu cenu - 16,90 Eur ;)
Diki moc za ponuku...
taaaaak sa mi to pači.....behom jedneho dna vsetko.....otazky,klady,zapory,nazory,rady,aj kupa.....jajjj toto mam najradsej....viem ako sa citis....ako v 7 nebi :)......tak stastny majitel velmi slusneho zrkalda :)......vyfukol si ho sice kamaratovi spred nosa ale čo už :D:D:D:D.......držim palce a tešim na fotky.....mimochodom rada na KREATIVNY MOD....najlepsie je fotit v režime ,,A,, cize priorita clony.....teda aspon ked testujes.....pochopiš tak cely zmysel optiky objktivu.....skušaj fotit napriklad na f/5.6 a potom na f/11 a uvidiš o čo ide.....ak to uz ovladas tak pohodka :):....to len taka rada lebo ja ked som zacinal bol som velmi rad ked mi niekto upresnil tento ,,A,, režim....ahoj..
taaaaak sa mi to pači.....behom jedneho dna vsetko.....otazky,klady,zapory,nazory,rady,aj kupa.....jajjj toto mam najradsej....viem ako sa citis....ako v 7 nebi :)......tak stastny majitel velmi slusneho zrkalda :)......vyfukol si ho sice kamaratovi spred nosa ale čo už :D:D:D:D.......držim palce a tešim na fotky.....mimochodom rada na KREATIVNY MOD....najlepsie je fotit v režime ,,A,, cize priorita clony.....teda aspon ked testujes.....pochopiš tak cely zmysel optiky objktivu.....skušaj fotit napriklad na f/5.6 a potom na f/11 a uvidiš o čo ide.....ak to uz ovladas tak pohodka :):....to len taka rada lebo ja ked som zacinal bol som velmi rad ked mi niekto upresnil tento ,,A,, režim....ahoj..
...neovladam, som uuplny ´looser´ v tomto :) cize som velmi vdacny za tvoju radu a samozrejme budem aj za dalsie ak niekto ma ;) Zatial som totiz urobil cca 20 fotiek ( uz je noc, nemam co fotit ) a vsetko na rezime AUTO, cize zajtra rano sa s tym budem hrat aby som zitil co vsetko sa da a neda :)
no tak riešenie je na auto pozerat co najmenej.......zapni si ,,A,, a toč kolieskom pri spúšti...bude sa ti meniť velkost ,,OTVORU OBJEKTIVU,,.....vyklop blesk a ideš :D....toto si vyskušaj a pochopiš hlavnu vec fotky ,,HLBKA OSTROSTI,,-to znamena kolko plochy pred a za fotenym objektom bude ostra.....ak ti dal aj Manual prečitaj si radsej vsetko.....
Nikon D80 + obj. Nikor18-135mm
Mozete mi este poradit na co si mam pri kupe dat pozor, kedze ten Nikon ako ste uz pochopili bol pouzivany. Ja som v tomto novacik, tak neviem na co sa mam zamerat pri kupe, aby som sa neobabral a nekupil nejaku ´macku vo vreci´ DIK !
Fotky su paraadne, je to SILA oproti kompaktu ... zatial vsetko iba objavujem, ale som nadseny :)
Vie mi niekto povedat preco pri odfoteni na rezime AUTO, mi pri Live view biele plochy blikaju na cierno ?? V PC je to vsetko OK. Bude to asi neico v nastaveni, nie ?
Inak nema ziaden skrabanec a fotky su ciste / ostre ;)
Este raz dik vsetkym za pomoc !
Juro
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa