Môžeš kúpiť aj kópiu, nie originál Canon ale je tam tak malí rozdiel v cene že neviem či sa to vôbec oplatí. Originál sa dá kúpiť za necelých 9€ takže neviem nad čím rozmýšľaš. Pozri si to na nete zaberie ti to asi 2 minúty je to ľahšie, pohodlnejšie a hlavne rýchlejšie ako to riešiť takto cez fórum.
Som čerstvý majiteľ digitálnej zrkadlovky Canon 450D a nemám zatiaľ žiadne skúsenosti so slnečnými clonami. Pozeral som aj iné clony a neviem, či ich tvar má na ich funkciu nejaký význam alebo je to úplne jedno. Niektoré clony sú s ´výrezmi´ a iné bez nich ako ET-60.
Som čerstvý majiteľ digitálnej zrkadlovky Canon 450D a nemám zatiaľ žiadne skúsenosti so slnečnými clonami. Pozeral som aj iné clony a neviem, či ich tvar má na ich funkciu nejaký význam alebo je to úplne jedno. Niektoré clony sú s ´výrezmi´ a iné bez nich ako ET-60.
No nie je to jedno. Slnečné clony majú rôzne priemery takže nie každú našrobuješ na ten objektív a tvar je robení na nich tak aby vyhovoval tomu danému sklu predsa nemôžeš tuto clonu dať na sirokáč lebo ti bude zacláňať a zas naopak. Každá clona je robená na dané objektívy a preto to aj výrobca udáva na škatuľke od objektívu že ktorá je kompatibilná
asi ano :o) pisu ET-60, pozriem cenu, ak sa mi pozdava, kupim, aj nie, idem do fake alebo kuknem na ebay, ci nie su lacnejsie original ako na svk...nic tazke a zlozite :o))
No nie je to jedno. Slnečné clony majú rôzne priemery takže nie každú našrobuješ na ten objektív a tvar je robení na nich tak aby vyhovoval tomu danému sklu predsa nemôžeš tuto clonu dať na sirokáč lebo ti bude zacláňať a zas naopak. Každá clona je robená na dané objektívy a preto to aj výrobca udáva na škatuľke od objektívu že ktorá je kompatibilná
On Ta ten smiech prejde , ked budeš musiet na podobnu otázku odpovedať desat krát do mesiaca....:)))ja už nevládzem....
A najradšej mam tie že, poradte čo za fotoaparat si mám kúpiť....
A kedže mi z toho výchádza že zadavatel podobnej otázky musí byť nesvojprávna ovca, posielam vždy namiesto odpovede obrázok...:))))
On Ta ten smiech prejde , ked budeš musiet na podobnu otázku odpovedať desat krát do mesiaca....:)))ja už nevládzem....
A kedže mi z toho výchádza že zadavatel podobnej otázky musí byť nesvojprávna ovca, posielam vždy namiesto odpovede obrázok...:))))
Všimol som si ale dnes mám ´´dobrú´´ náladu Grafická stanica mi odišla do večných lovísk a tak svoju zlosť sa snažím krotiť a toto je taká skúška ohňom. Inak už mám prijemnú odpoveď prichystanú pre takú fakt ojedinelú otázku že aký noví foťák, dúfam že sa mi zmestí na jednu stranu. Nerozumiem týmto ľuďom, pýtajú sa iných ale fotiť budú sním oni. Keď som ja kupoval nedovolil som kecať do môjho výberu nikomu a po dlhom obzeraní a čitaní recenzií som si vybral foťák ktorý vyhovuje mne a nie Jožkovi , Peťovi, Kamilovi, Aničke, Adamovi......................... Inak k tomu novému foťáku budem radiť dáky strední formát so všetkým čo k tomu patrí proste to najlepšie čo na trhu je, veď treba radiť najlepšie ako vieš nie???????
na tento objektiv mozes dat iba clonu bez vyrezov, pretoze sa mu bude pri ostreni otacat predna obruba, ak by sl. clona mala rozne vysky pre sirku a dlzku tak by to robilo vinetaciu (take tmave flaky na okrajoch fotky)... a tie vyrezy sa okrem optickej funkcie aj hodia, obruba je trochu pristupnejsia pre prsty ak nasadzujes krytku, filter a pod...
na tento objektiv mozes dat iba clonu bez vyrezov, pretoze sa mu bude pri ostreni otacat predna obruba, ak by sl. clona mala rozne vysky pre sirku a dlzku tak by to robilo vinetaciu (take tmave flaky na okrajoch fotky)... a tie vyrezy sa okrem optickej funkcie aj hodia, obruba je trochu pristupnejsia pre prsty ak nasadzujes krytku, filter a pod...
to je uz fakt zle ked si niekto vybera clonu len podla toho, ze ktora vyzera stylovo :D
ale stava sa, fakt som taky pripad zazil a zhodou okolnosti s tymto objektivom...a este horsie je, ze si radsej nekupi nijaku, lebo ta jedina mozna sa mu nepaci...
Aká slnečná clona pre EFS 55-250mm?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa