Zdravím. Chcel by som sa spýtať nemáte náhodou info o novom eos 60d. Našiel som také info, že by mal vjsť koncom augusta...http://www.northlight-images.co.uk/cameras/Canon_60D.html...to bolo písané začiatkom júna tuším...Canonáci viete to potvrdiť? :)
ja nechcem vacsi cip mne vyhovuje crop 1,6x :))))) co chcem je ISO a rychly AF nic viac mi netreba :))) este dobry snimac aby to bolo ostre nie ako 50D vela pixelov a obraz rozmazany :D radsej by som bral 12 MPx :)
vacsi cip prinasa skoro vsetko co popisujes. je mozne dosiahnut vyssie ISO, ostrejsi snimok, lepsie farebne podanie ... no AF a ten crop, tak s tym nic ...
Nemusí to tak byť - výstupy z NIKON D300 (DX formát) a z D700 (FX formát) sú do ISO okolo 1000 prakticky rovnaké. Len nad ISO 1000 začne mať veľký čip výhodu menšieho šumu. Inak ostrosť, podanie farieb, rýchlosť AF, je prakticky zhodné. Na druhej strane väčší čip má aj svoje nevýhody...
Na jeseň je avizovaný EOS 1D Mark IV 16Megapixel-CMOS, 36x24 mm, 3“ LCD-Monitor, W-LAN, GPS, 10 obrázkov za sekundu. Sú avizované ďalšie novinky, ale nie su konkretizované.
GPS este v poho, ale WLAN? to skor bluetooth by som cakal ked uz je myslienka na nejaky bezdrotovy prenos, ale WLAN? hm...
Nemyslíš, že BT by bol trochu pomalý na prenos fotiek? Nikon tiež ponúka WLAN modul k foťákom.
Toto nebude foťák pre teenagerov, čo si budú potrebovať posielať fotky z neho do mobilov :-)
To mas sice pravdu ale medzi 20D a 30D neboli velke tech. pokroky preto nikon nemusel nic nove ani vyrabat ale ked si dobre pamatas tak Nikon D200 vypalil rybnik canonu a on ju az o rok na to dobehol 40D a potom nikon vysiel s vydarenou D300 a canon az na to vydal 50D a teraz je na tahu nikon a dufam ze urobi pekny kusok a neda len HD video ako to je teraz trendom Myslim ze vo vyssej amaterskej a poloprofesionalnej triede urcuje skor smerovanie vyvoja nikon ako canon.
ja nechcem vacsi cip mne vyhovuje crop 1,6x :))))) co chcem je ISO a rychly AF nic viac mi netreba :))) este dobry snimac aby to bolo ostre nie ako 50D vela pixelov a obraz rozmazany :D radsej by som bral 12 MPx :)
S tym prepixlovanim mas pravdu neostre a mensi dynamicky rozsah ako 40D lepsi by bol vacsi hladacik a autofokus ako ma Nikon D300 alebo Mark-y
To mas sice pravdu ale medzi 20D a 30D neboli velke tech. pokroky preto nikon nemusel nic nove ani vyrabat ale ked si dobre pamatas tak Nikon D200 vypalil rybnik canonu a on ju az o rok na to dobehol 40D a potom nikon vysiel s vydarenou D300 a canon az na to vydal 50D a teraz je na tahu nikon a dufam ze urobi pekny kusok a neda len HD video ako to je teraz trendom Myslim ze vo vyssej amaterskej a poloprofesionalnej triede urcuje skor smerovanie vyvoja nikon ako canon.
a aky je rozdiel medzi 30D a 40D a 50D okrem velkosti megapixelov, rychlosti snimania a procesoru? ;)
40D a 50D LCD - co bolo fakt potrebne... zanedbatelne 50D-cko zvlada lepsie ISO napr na 1600 je na tom lepsie 50D-cko a boh vie co vsetko ale NIC PREVRATNE :) preto sa tesim na 60D a dufam je to bude pravy novy model :))
40D a 50D LCD - co bolo fakt potrebne... zanedbatelne 50D-cko zvlada lepsie ISO napr na 1600 je na tom lepsie 50D-cko a boh vie co vsetko ale NIC PREVRATNE :) preto sa tesim na 60D a dufam je to bude pravy novy model :))
No 50D zvláda podstatne rýchlejšie zápis na kartu oproti 40D, je tam neporovnateľne lepší displej a to rozlíšenie to sú asi také hlavné rozdiely medzi 50D a 40D. Proste nič prevratné ale nazval by som to skôr postupní vývoj. Preto si nemyslím že 60D bude o moc lepší ako 50D ale už oproti 40D to bude zas o hodní krok ďalej.
No 50D zvláda podstatne rýchlejšie zápis na kartu oproti 40D, je tam neporovnateľne lepší displej a to rozlíšenie to sú asi také hlavné rozdiely medzi 50D a 40D. Proste nič prevratné ale nazval by som to skôr postupní vývoj. Preto si nemyslím že 60D bude o moc lepší ako 50D ale už oproti 40D to bude zas o hodní krok ďalej.
ja si skor myslim, ze lepsi je pristup Nikonu:
D100 vs D200 vs D300 = vzdy sa oplatilo kupit novy fotak, nakolko vylepsenia boli natolko podstatne, ze sa nedalo hovorit o evolucii, ale revolucii.
ja si skor myslim, ze lepsi je pristup Nikonu:
D100 vs D200 vs D300 = vzdy sa oplatilo kupit novy fotak, nakolko vylepsenia boli natolko podstatne, ze sa nedalo hovorit o evolucii, ale revolucii.
V tomto zdieľam tvoj názor, Nikon mal aj väčšie rozostúpi medzi nimi Canon čo rok to nové telo. U Canonu je hlúposť meniť 40D za 50D, prechod na 50D by som skôr odporučil tím čo majú 30D, nemyslím že veľa ľudí mení takéto telo každý rok keďže už ide o predsa len vyššiu triedu
canon eos 60d
Toto nebude foťák pre teenagerov, čo si budú potrebovať posielať fotky z neho do mobilov :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa