Prvy krat som si cistil objektiv, pouzil som na to specialny roztok na objektivy a antistat. handricku.. urobil som to tak ako je to popisane na tomto portali.. nepodarilo sa mi ani po dokladnom cisteni dokonale vycistit mastnotu, miestami su pod silnym svetlom baterky viditelne male mastne plosky, ktore sa mi nedari odstranit dokonale a taktiez sa mi objavilo par mikroskrabancov viditelnych len pod tym silnym svetlom.. maju take necistoty a mikroskrabance nejaky vplyv na kvalitu fotky alebo ich mozem zanedbat?
Tak s tím tvojim problémom sa mi ešte nepodarilo stretnúť. Neviem čo za čistiacu sadu používať ale že by neodstránila mastnotu s objektívu som ešte nepočul. Jediné čo ma napadá tak je taká otázka kedy si naposledy pral tú handričku, lebo aj to raz za čas treba. Inak ja používam výhradne čistiacu sadu od firmy Carl Zeiss ktorá patrí medzi najlepšie. Čo sa tiká mikroškrabancov ti neviem povedať, ono dosť záleží čí sú na prednom alebo zadnom člene a problém hádam len v proti svetle ale v tomto nie som dáky skúsení
Tak s tím tvojim problémom sa mi ešte nepodarilo stretnúť. Neviem čo za čistiacu sadu používať ale že by neodstránila mastnotu s objektívu som ešte nepočul. Jediné čo ma napadá tak je taká otázka kedy si naposledy pral tú handričku, lebo aj to raz za čas treba. Inak ja používam výhradne čistiacu sadu od firmy Carl Zeiss ktorá patrí medzi najlepšie. Čo sa tiká mikroškrabancov ti neviem povedať, ono dosť záleží čí sú na prednom alebo zadnom člene a problém hádam len v proti svetle ale v tomto nie som dáky skúsení
zhodou okolnosti pouzivam cistiace pomocky ako su v tomto clanku: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/starostlivost-o-fotovybavu/cistenie-fototechniky/ tu handricku mam novu pouzival som ju prvy krat a cistil som predny clen tam sa to zrejme moze zanedbat alebo?
zhodou okolnosti pouzivam cistiace pomocky ako su v tomto clanku: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/starostlivost-o-fotovybavu/cistenie-fototechniky/ tu handricku mam novu pouzival som ju prvy krat a cistil som predny clen tam sa to zrejme moze zanedbat alebo?
Tak s týmto výrobkom nemám skúsenosti tak ako vravím používam Zeiss skús najskôr vyčistiť takými alkoholovými papierikmi (aspoň myslím že je to alkohol) to ťa zbaví mastnoty potom trochu toho roztoku strekni na handričku a jemnými krúživými pohybmi s dnuká von vylešti šošovku kým nebude bez šmúh. Samozrejme ale pred tím ofúkni prach a ten čo sa nedá odstráň štetcom až potom sa pustí do toho vlhkého čistenia. K tomu prednému členu ťa asi sklamem ten je náchylnejší na poškriabanie ktoré sa následne prejavy na fotke. No pokiaľ to nebadáš na svojich fotografiách tak to nerieš a kúp si aspoň ÚV filter ktorý ti ochráni prední člen pred ďalším poškodením, predsa je lacnejší ako nový objektív a to podstatne
Inak aj s cistou handrickov sa da objektiv poskriabat.Objektiv totiz neposkodzuje samotna handricka,ale tvrde zrniecka prachu,ktore sa pri cisteni z nejakeho dovodu dostali medzi handricku a sosovku.
no odpoviem ti frazou mojho kamosa autosrvisaka ´zda sa ti ze to ma za istych okolnosti divny zvuk? daj si hlasnejsie radio´ ... nekukaj na objetiv pod silnym svetlom, ale kukaj zkrze objektiv na foteniahodne objekty a ak na vyslednych fotkach nic nebude vidno kasli sa na to ... objektiv (a vsetko) cistim / servisujem az ked to ma vplyv na funkcnost ...
Cistenie objektivu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa