Ahojte, mal by som jednu otázku ohľadom nákupu CF karty do eos 50D. Otázka je vlastná taká, že fotky mojho canona budú mať približne kolko MB? Pri teoretickom najrýchlejšom sekvenčnom snímaní (6,3 frame/s) bude to stíhať karta čo má zápis 20MB/sec, alebo jednoznačne by som mal kúpiť kartu so zápisom 45 MB/sec? To sekvenčné snímani znižuje nejakým spôsobom rozlíšenie a tým veľkosť fotiek?
mas to v manuali, kolko MB maju fotky pri akom rozliseni...sekvencne snimanie nema vplyv na rozlisenie ani na velkost fotiek...keby malo, tak by ho nikto nepouzival...dalsia vec je, ze tych 45MB/s su maximalne teoreticke rychlosti, realita je o cosi mensia...
No fotky v RAW budú mať cca 25Mb tak že tak. Pri sekvenčnom snímaní nezáleží na karte keďže sa vtedy ukladajú fotky do pamäte fotoaparátu a až následne na CF. Kúpiť si rýchlejšiu kartu má zmysel lebo potom ti to rýchlejšie na ňu nahrá a ti môžeš ďalej fotiť. Sekvenčné snímanie nijakým spôsobom nevplýva na rozlíšenie a veľkosť fotografie. Inak ak si pozrieš staršiu diskusiu bolo to asi týždeň do zadu tak to tam nájdeš :-)
mas to v manuali, kolko MB maju fotky pri akom rozliseni...sekvencne snimanie nema vplyv na rozlisenie ani na velkost fotiek...keby malo, tak by ho nikto nepouzival...dalsia vec je, ze tych 45MB/s su maximalne teoreticke rychlosti, realita je o cosi mensia...
Ale fakt len o čosi s kartami SanDisk Ducati 8 a myslím 16 Gb dosahuje 50D najlepšie výsledky. Dakto tu dával tú stránku kde sú testy na toto a tie rýchlosti sú fakt sila napríklad oproti takej EOS 40D
No fotky v RAW budú mať cca 25Mb tak že tak. Pri sekvenčnom snímaní nezáleží na karte keďže sa vtedy ukladajú fotky do pamäte fotoaparátu a až následne na CF. Kúpiť si rýchlejšiu kartu má zmysel lebo potom ti to rýchlejšie na ňu nahrá a ti môžeš ďalej fotiť. Sekvenčné snímanie nijakým spôsobom nevplýva na rozlíšenie a veľkosť fotografie. Inak ak si pozrieš staršiu diskusiu bolo to asi týždeň do zadu tak to tam nájdeš :-)
to fakt najprv sa ukladá do pamäte fotoaparátu, kks to som ani nevedel...
akože to je normálne poburujúce:
výrobca uvádza na kingstonelite pro compactflash zápis 20MB/sec, podla testu je to 9,6 MB/sec (RAW) a 6,2 MB/sec (JPEG). To akože čo má byť? to keď budem fotiť futbal to mi nahrá 7-8 fotiek kedy? do polčasu? pri maximálnom rozlíšení fotka má 5MB...
akože to je normálne poburujúce:
výrobca uvádza na kingstonelite pro compactflash zápis 20MB/sec, podla testu je to 9,6 MB/sec (RAW) a 6,2 MB/sec (JPEG). To akože čo má byť? to keď budem fotiť futbal to mi nahrá 7-8 fotiek kedy? do polčasu? pri maximálnom rozlíšení fotka má 5MB...
dobre ale futbal nebudem fotografovať v RAW :D či mal by som? :/
Ako ja fotím všetko do RAW. Mám potom viacej možnosti s úpravou a bez strát na kvalite. Myslím že čím náročnejšiu scénu fotíš tím viac sa ti oplatí práve formát RAW. Potom keď budeš upravovať fotky v Canon Digital Photo Professional zistíš že je to lepšia voľba, pretože sa ti otvoria mnohé iné možnosti úpravy ( napríklad vyváženie bielej bez straty kvality ). Inak pozor na ten počet snímkov pretože keď nafotíš tím sériovým snímaním 6,3obrázku/s 1000 a viac fotiek na akcii tak doma budeš mať peklo s úpravou :-(
ked je ten link dôveryhodný úprimná vďaka za pomoc, ušetril si mi kúpu maximálne nap.ču karty...
Ja od samého začiatku používam San Disk karti a som spokojný, dokonca som si kúpil aj čítačku karie rady Extreme od San Disku a som nad mieru spokojní. Mám počítač Fujitsu Siemens a to žiadnu lemru a tá integrovaná čítačka čo je v nom je asi 5x pomalšia. Inak ak si všimneš tak Canon vždy dosahuje najlepšie výsledky práve s týmito kartami čo ma trochu aj mrzí pretože sú hodne drahé
Compact Flash do eos 50D
http://www.robgalbraith.com/bins/camera_multi_page.asp?cid=6007-9672
http://www.robgalbraith.com/bins/camera_multi_page.asp?cid=6007-9672
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2402&action2=showComment&commentId=37385&page=0#comments37018
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa