Fórum » O TECHNIKE

Compact Flash do eos 50D

conan7
conan7 2009-07-01 16:43:10+02
Ahojte, mal by som jednu otázku ohľadom nákupu CF karty do eos 50D. Otázka je vlastná taká, že fotky mojho canona budú mať približne kolko MB? Pri teoretickom najrýchlejšom sekvenčnom snímaní (6,3 frame/s) bude to stíhať karta čo má zápis 20MB/sec, alebo jednoznačne by som mal kúpiť kartu so zápisom 45 MB/sec? To sekvenčné snímani znižuje nejakým spôsobom rozlíšenie a tým veľkosť fotiek?

conan7
2009-07-01 20:38:19+02
príspevok od: Strhak
Ja od samého začiatku používam San Disk karti a som spokojný, dokonca som si kúpil aj čítačku karie rady Extreme od San Disku a som nad mieru spokojní. Mám počítač Fujitsu Siemens a to žiadnu lemru a tá integrovaná čítačka čo je v nom je asi 5x pomalšia. Inak ak si všimneš tak Canon vždy dosahuje najlepšie výsledky práve s týmito kartami čo ma trochu aj mrzí pretože sú hodne drahé
Strhak prosím ťa tak vieš mi navrhnuť nejaký presný typ, máme rovnaký stroj, vieš približne na čo to potrebujem, tak podla teba môžem sa riadiť tou tabulkou čo mi granko poslal (ten link)? ale ty nefotíš velmi šport či áno?

javelin
2009-07-01 20:51:20+02
Conan ty nemáš chybu....:))))

Strhak
2009-07-01 20:52:53+02
príspevok od: conan7
Strhak prosím ťa tak vieš mi navrhnuť nejaký presný typ, máme rovnaký stroj, vieš približne na čo to potrebujem, tak podla teba môžem sa riadiť tou tabulkou čo mi granko poslal (ten link)? ale ty nefotíš velmi šport či áno?
Po pravde ja nefotím žiaden šport aspoň som sa k nemu zatiaľ nedostal. Ku karte, bolo by ti ľahké napísať kúp si San Disk Extreme Ducati a ti prídeš do obchodu a keď zbadáš cenu tak ta pot zaleje. Kúp si Extreme IV alebo Extreme III a budeš spokojní. Ja používam momentálne radu Extreme III a som nad mieru spokojní aj s časmi nemusíš sa báť že ti foťák zamrzne, beží dobre a rýchlo nemám moc skúseností s inými značkami akurát s Kingston a to také že jedna išla fajn ( Kingston ultimate 4 Gb 266X ) a druhú ani nedávam do fotoaparátu fakt len v núdzi lebo je strašne pomalá ( tu ti tip nepoviem lebo neviem )

Strhak
2009-07-01 21:00:00+02
Ja keď som kupoval fotoaparát v Nemecku tak mi poradili ohľadom tohto fakt skvele ten pán bol naozaj odborník. Vysvetlil, povedal klady zápory dal mi vyskúšať celú zostavu skôr než som ju kúpil. V tedy mali v predajni vyše sto ľudí (kto nevidel neuverí ale kupoval som to v jednej z najväčších predajní v Mníchove SAUTER ) a ten človek sa mi venoval vyše hodinu a nezaujímali ho tipkovia čo tam kupovali Leiku za tisíce €

conan7
2009-07-01 21:01:13+02
príspevok od: Strhak
Po pravde ja nefotím žiaden šport aspoň som sa k nemu zatiaľ nedostal. Ku karte, bolo by ti ľahké napísať kúp si San Disk Extreme Ducati a ti prídeš do obchodu a keď zbadáš cenu tak ta pot zaleje. Kúp si Extreme IV alebo Extreme III a budeš spokojní. Ja používam momentálne radu Extreme III a som nad mieru spokojní aj s časmi nemusíš sa báť že ti foťák zamrzne, beží dobre a rýchlo nemám moc skúseností s inými značkami akurát s Kingston a to také že jedna išla fajn ( Kingston ultimate 4 Gb 266X ) a druhú ani nedávam do fotoaparátu fakt len v núdzi lebo je strašne pomalá ( tu ti tip nepoviem lebo neviem )
aha chápem dik. mimochodom čo je dôvodom toho že sa tak rôznia údaje udávané výrobcom a údeje dosiahnuté s tým testom? to je platné len na 50D?

Strhak
2009-07-01 21:07:59+02
aha chápem dik. mimochodom čo je dôvodom toho že sa tak rôznia údaje udávané výrobcom a údeje dosiahnuté s tým testom? to je platné len na 50D?
A ja viem???? Vypadám že mám doma výskumne centrum na analýzu Fotoaparátov a príslušenstva. Neblázni takéto odpovede od do mňa nechci ja ti môžem sprostredkovať len vlastné postrehy

duroslav
2009-07-01 21:08:28+02
príspevok od: javelin
Conan ty nemáš chybu....:))))
Chlapci sú tu úplne v pohode. Hlavne že majú zrkadlovky :-)

A ty kde si ta túlal?

2009-07-01 21:14:32+02
chces dovod? marketing=lepsi predaj=vyssi obrat=vyssi zisk :o) jednoducha matematika...ked dokaze predavat x-nasobny zooom na kompaktoch, o 20% viac samponu aj ked za 20% vyssiu cenu (tu si malokto vsimne), tak moze i karta s technickymi udajmi 45MB/s...je ot len na papieri, realita je ina :o)

2009-07-01 21:15:56+02
príspevok od: duroslav
Chlapci sú tu úplne v pohode. Hlavne že majú zrkadlovky :-)

A ty kde si ta túlal?

asi sa mu ovce rozutekali, musel ich naaranzovat opat do zaberu :o))

conan7
2009-07-01 21:16:42+02
jajajaj už sa začína ťažká kritika od profíkov. vy akože polujete na začiatočníkov a čakáte kedy položí od priemeru banálnejšiu otázku a ked sa otázka odznie tak už dávate: nemá chybu, načo mu je zrkadlovka, zbytočné vlákno atď.

conan7
2009-07-01 21:22:19+02
predčasne som odoslal: akože mne nejak významnejšie nevadí, ale ked narazíte na nejakého psychicky labilnejšieho novica a on chutne vám vynadá tak už sú reči : ako si to predstavuje, nepatrí na portál, atd :) akože do budúcnosti: čítajte pozorne mnou otvorené diskusné príspevky, sprostých otázok bude asi dosť máte sa na čo tešiť...

conan7
2009-07-01 21:24:40+02
príspevok od:
chces dovod? marketing=lepsi predaj=vyssi obrat=vyssi zisk :o) jednoducha matematika...ked dokaze predavat x-nasobny zooom na kompaktoch, o 20% viac samponu aj ked za 20% vyssiu cenu (tu si malokto vsimne), tak moze i karta s technickymi udajmi 45MB/s...je ot len na papieri, realita je ina :o)
písal si že starý firmware. ten ´nový´ firmware mohol spôsobiť nejakú zmenu v tej tabuľke? či žiadny vplyv...

2009-07-01 21:31:15+02
tazko povedat ci nieco v tomto, no ak sposobil, tak iste nie k horsiemu...inak by to bolo proti logike a zdravemu sedliackemu rozumu :o) canon tusim pridal len podporu pre 270-tku blesk, opravil nejaku chybovu hlasku a este nieco, no nespomeniem si presne co...

duroslav
2009-07-01 21:34:10+02
jajajaj už sa začína ťažká kritika od profíkov. vy akože polujete na začiatočníkov a čakáte kedy položí od priemeru banálnejšiu otázku a ked sa otázka odznie tak už dávate: nemá chybu, načo mu je zrkadlovka, zbytočné vlákno atď.
Problém stupídnych otázok nie je o tom, či začiatočník alebo nezačiatočník, ale skôr o nedostatku zdravého rozumu, vlastného úsudku a iniciatívy.
S názorom ´načo je mu zrkadlovka´ sa veľa razy úplne stotožňujem z toho dôvodu že na to aby človek zvládol fotenie (a tým myslím nie cvakanie na automatiku) na úrovni tak sa po ceste na vrchol bude stretávať s podstatne zapeklitejšími problémami než napr. to
´aký priemer filtra na canon 450D´ alebo ´čo znamenajú tie čísla na objektíve´. A keď niekto kto sa chce fotografovaniu venovať na úrovni a dáva to svetu najavo tým, že si kúpi zrkadlovku, nie je schopný vlastnou iniciatívou sa vysporiadať s tými najjednoduchšími problémami a otázkami, ako potom chce riešiť tie zložitejšie? Pred každým stlačením spúšte sa opýta na fóre čo má nastaviť na foťáku?

Nemyslím, že by niekto na niekoho striehol a poľoval. Práve naopak. Domnelé ´obete´ si svojou stupiditou a lenivosťou sami maľujú na čelo terče :-)

conan7
2009-07-01 21:42:35+02
tak moja otázka podla teba patrí k tým uvedeným perličkám?no tak podla teba odkial by som mal vycucať to že moja vyhliadnutá CF karta má oproti výrobcom uvedeného údaju cca 4-násobne nižšiu rýchlosť v konkrétnom foťáku. keby mi granko neposlal ten link tak zbytočne vyhodených 50-60 €. to bolo cieľom...
Od vás upper professionals radšej by som bral aj také pripomienky: že ty debil sprostý ved si neuvedomuješ že sa pýtaš akú k.kotinu, lebo.....
Tak aj debil si dozvie čo chcel a aj ´nadradený´ si mohol vyliať hnev na niekoho. a každý je happy. Také ovečky a podobné, (podla mňa) sú zbytočné príspevky ako existuje aj zbytočné vlákno...

2009-07-01 21:47:45+02
ssss....nadych...a vydych...a opat nadych...a opat vydych...vsetko je fajn, myslienky su v klude a mozog sa tesi na krasny oddych v risi snov...nema vyznam si ho pokazit....harmonia duse i mysle nech sprevadza vas prstoklad na klavesnici...

duroslav
2009-07-01 21:52:13+02
keďže ty si písal o poľovačke na začiatočníkov vo všeobecnej rovine, tak aj moja odpoveď sa tak niesla.

no a kebyže ťa zaujíma môj názor na tvoju otázku, tak dávam čierne body za:
- neschopnosť nájsť si informácie o veľkosti súborov v manuáli na str. 61
- neschopnosť nájsť si vo fóre odpoveď na veľmi podobnú otázku, ktorá tu bola riešená pred pár dňami
- ....

radšej nebudem pokračovať, aby si sem náhodou neprestal písať :-)

conan7
2009-07-01 21:53:10+02
príspevok od:
ssss....nadych...a vydych...a opat nadych...a opat vydych...vsetko je fajn, myslienky su v klude a mozog sa tesi na krasny oddych v risi snov...nema vyznam si ho pokazit....harmonia duse i mysle nech sprevadza vas prstoklad na klavesnici...
nadávky mali absolútne ilustrujúci charakter :D ja by som navrhol takú súťaž že každý týžden štartuje desať začiatočníkov s kopou otázok a ten vyhrá, kto za svoju otázku dostane ovečky čím neskôr :D

duroslav
2009-07-01 21:55:47+02
nadávky mali absolútne ilustrujúci charakter :D ja by som navrhol takú súťaž že každý týžden štartuje desať začiatočníkov s kopou otázok a ten vyhrá, kto za svoju otázku dostane ovečky čím neskôr :D
Myslím že teraz, po vysvedčeniach, o nových adeptov so zrkadlovkami nebude núdza :-)

conan7
2009-07-01 21:57:35+02
vidíš to som nevedel že v návode niečo také môže byť...v poslednej dobe som uprednostnil štátnicové otázky a nie návod od foťáku :)no už som písal že odpoved čo spomínaš odznela vo vlákne, ktorá nesúvisela riešenou problematikou...
a kludne si dokonči tvoj príspevok, ako som povedal nevadí mi ked do mna ( do nás) pichnete, aspon budem vedieť že o 30 rokov (v ideálnom prípade dlhými rokmi fotografickej skúsenosti...dúfam...) ako sa nemám zachovať...

Strana 2 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()