Ahojte, mal by som jednu otázku ohľadom nákupu CF karty do eos 50D. Otázka je vlastná taká, že fotky mojho canona budú mať približne kolko MB? Pri teoretickom najrýchlejšom sekvenčnom snímaní (6,3 frame/s) bude to stíhať karta čo má zápis 20MB/sec, alebo jednoznačne by som mal kúpiť kartu so zápisom 45 MB/sec? To sekvenčné snímani znižuje nejakým spôsobom rozlíšenie a tým veľkosť fotiek?
akéže zas aký prístup sa ti nepáčil???? a pýtal som sa sa že ktorú knihu kde môžem nájsť ako e-book? kde??? daj link prosím ťa... takisto na žiadny program som sa nepýtal.
Nepísal som, že ty si sa na to konkrétne pýtal. Ale padli tu už podobné dotazy a ja som to spomenul v súvislosti s tvojim sťahovaním. Je tam totiž medzi jedným a druhým dosť súvislosť.
ja proste musim reagovat, na toto vase stale kritizovanie na co sa to pytas, nemas google, a ine to je primitivna otazka a tak dalej ale na to su fora sa zobudte ja som odbornik na ine veci a tiez kazdy den sa stretavam s tym istym v praci aj v zivote, a vy miesto toho aby ste cloveku poradili alebo ho nasmerovali tak len robite v fora vase diskusne forum a stale ty isty co si vsimam som tu dva tyzdne a v kazdom vlakne je taky isty koniec par jedincov co si tu s toho robia azet, tak nerieste taketo veci a pomahajte, nie len to je jebnuta otazka, ja tiez nemozem na to ze sa tu tazko vyhladava, vyhladavac skoro vzdy da nenasiel som, tak sa necudujtem ze sem ludia pisu zdvojene otazky, to zas cakam kolko ´profikov´ na tejto stranke mi zajtra nalozi lebo neviem o foteni ako ani.
jezisi a z toho pana duroslava nemozem, ze zrkadlovka je ako vysoka skola a mali by sa robit primacky, ved moja 13 rocna skola ma zrkadlovku, je to problem v dnesnej dobe a pri tychto cenach, to je pan, chcel by som vas niektorych stretnut aky silny by ste boli z oci do oci,
jezisi a z toho pana duroslava nemozem, ze zrkadlovka je ako vysoka skola a mali by sa robit primacky, ved moja 13 rocna skola ma zrkadlovku, je to problem v dnesnej dobe a pri tychto cenach, to je pan, chcel by som vas niektorych stretnut aky silny by ste boli z oci do oci,
Díky za kompliment. Som rád, že ťa moje príspevky natoľko zaujali :-)
zas netreba to tak predramatizovať, ide len o to, že vela začiatočníkov chce vedomosti a skúsenosti získať HNEĎ!!! a miesto toho aby študovali sa pýtajú velakrát banálne otázky, a tí ktorí majú za sebou desiatky rokov fotografickej praxe sa to nepáči (právom) a dajú o tom vedieť. Možno aj ty prídeš na to že to nemyslia ako v zlom...myslíš že si nejak chránia svoje know-how či iné vedomosti? neboj sa oni si to dobre vedia že začiatočník čo hned kupuje zrkadlovku (prevažne low-end) dlho na nich nebude mať, nemyslím že sa boja konkurencie ako takej :) jednoducho je to pre nich nepochopitelné že dnes každý chce všetko rýchlo, zadarmo, bez námahy a zarábať velké €€€€€€€€€€€. o tom to je
zas netreba to tak predramatizovať, ide len o to, že vela začiatočníkov chce vedomosti a skúsenosti získať HNEĎ!!! a miesto toho aby študovali sa pýtajú velakrát banálne otázky, a tí ktorí majú za sebou desiatky rokov fotografickej praxe sa to nepáči (právom) a dajú o tom vedieť. Možno aj ty prídeš na to že to nemyslia ako v zlom...myslíš že si nejak chránia svoje know-how či iné vedomosti? neboj sa oni si to dobre vedia že začiatočník čo hned kupuje zrkadlovku (prevažne low-end) dlho na nich nebude mať, nemyslím že sa boja konkurencie ako takej :) jednoducho je to pre nich nepochopitelné že dnes každý chce všetko rýchlo, zadarmo, bez námahy a zarábať velké €€€€€€€€€€€. o tom to je
ja ocenujem ako si sa za 4 mesiace vyprofiloval z lamero-otazkara na zbehleho diskutero-odpovedaco-odpalkovaca ... dynamicky a adaptabilny chalanisko ;-))
ja ocenujem ako si sa za 4 mesiace vyprofiloval z lamero-otazkara na zbehleho diskutero-odpovedaco-odpalkovaca ... dynamicky a adaptabilny chalanisko ;-))
nooo keby som aj pekný bol a bohatý, už by som mal polku republiku za sebou :D (len ženy myslím) :) ani afkaa by na mna nemal :)
ja proste musim reagovat, na toto vase stale kritizovanie na co sa to pytas, nemas google, a ine to je primitivna otazka a tak dalej ale na to su fora sa zobudte ja som odbornik na ine veci a tiez kazdy den sa stretavam s tym istym v praci aj v zivote, a vy miesto toho aby ste cloveku poradili alebo ho nasmerovali tak len robite v fora vase diskusne forum a stale ty isty co si vsimam som tu dva tyzdne a v kazdom vlakne je taky isty koniec par jedincov co si tu s toho robia azet, tak nerieste taketo veci a pomahajte, nie len to je jebnuta otazka, ja tiez nemozem na to ze sa tu tazko vyhladava, vyhladavac skoro vzdy da nenasiel som, tak sa necudujtem ze sem ludia pisu zdvojene otazky, to zas cakam kolko ´profikov´ na tejto stranke mi zajtra nalozi lebo neviem o foteni ako ani.
to si este nebol na zive alebo sme :) tam sa nechyta ani azet... ;)
nove forum bude, zrejme ako vianocny darcek a vsetci sa tesime. nie je to tvoja chyba ze ludia si myslia, ze s fotoaparatom si hned kupia aj znalosti. druha skupina, ktora je samostatna a ktorej to vadi, reaguje tak ako reaguje. ukaz mi ty tvoju oblast v ktorej si odbornik a 2 mesiace sa s inymi nickmi budem chodit pytat tie iste otazky, z tvojich dobrych rad a kritiky si budem vyvodzovat nazory ze nic nevies a jedine co chces je zhodit ma a nevies ako to cele bolo a podobne. zrejme by ta to nenechalo chladnym a uz by si siel riesit veci ´zoci voci´ ;)
nejak tak podobne je to tu na fore, zopar ludi uz ma tych zakladnych otazok dost a preto reaguju tak ako reaguju, vo vseobecnosti internetove diskusie netreba brat vazne, je to skvela prevencia pred infarktom ;)
a duroslav je urcite odbornik a dosledny clovek, ktory sa vyzna, on si znalosti spolu s fotakom nekupil, ale si pekne vsetko nastuduje sam. skoda ze takych nie je viac ;)
ale vies tu je zakladny problem ze forum je preto forum aby sa ludia pytali, ja robim s ludmi a kyzdy tyzden vysvetlujem 100 ludom to iste niektory to pochopia hned iny pridu znova a znova mam na kurze cloveka ktory tam je piaty krat.
dalsia vec preco neni registracia podla ip adresi, a vyhladavanie je najlepie cez google.
vies mna len stve ze kazda tema konci s 3 alebo 4 tymi istymi ako si pismenkuju ako na azete, ja to nechapem a to som razegistrovany na x forach od pc, programovania, gambling, poker . . . . atd ale toto nikde neni vsade sa najdu taky co povedia ze je to jeb. otazka ale robit s kazdej temy off je fakt super, napisal som sem jednu otazku a jeden clovek bol ochotny mi pomoct ostatny mi pisali ze ci jem lisohlavky a ine pekne poucne veci , fakt mi pomohli to nech radsej nepisu,
vies ale to ze tu je milion zdvojenych tem neni problem ludi ale admina vsade to je tak ze tema sa uz vyskytuje presuvam do vlakna XY ,,,, tak to nehadzte na ludi
na margo by som ešte pridal, že vo väčšine prípadov vznikne offtopic až po ´vyriešení´ problému :) teda ked ti to tak strašne štípe oči tak nečítaš ďalej, prescrolluješ a dovidopo...vlákna ktoré sú už od začiatku offtopic, ironia, posmešky sú otázky na ktoré človek nájde odpoved počas niekolkých minút, googlením, prečítaním manuálu...to si musíš uznať...
ale neustále moralizovanie je len olejom na oheň.
je pravda že Lenivosť sa tu ´trestá´ nekompromisne a vždy :)
conan ale ja nechcem aby ma ucil fotit alebo mi daval jeho bohate skusenosti, ked som si kupil fotak tak predavac mi poradil knihu od neffa a to my staci taketo informacie a uz sem nebudem pisat drzte sa
vies ale to ze tu je milion zdvojenych tem neni problem ludi ale admina vsade to je tak ze tema sa uz vyskytuje presuvam do vlakna XY ,,,, tak to nehadzte na ludi
čo sa tíka tém už som sa dávno k tomu vyjadril. Je v tom riaden brajgel, triedenie tu vôbec nefunguje. Už dávno som písal ako by to mohlo vyzerať, ale nik sa k tomu nevyjadril. Možno aj preto už na to kašlem a beriem to s humorom, robím si z toho srandu.
Compact Flash do eos 50D
ale dik, dobre to padlo :)
nejak tak podobne je to tu na fore, zopar ludi uz ma tych zakladnych otazok dost a preto reaguju tak ako reaguju, vo vseobecnosti internetove diskusie netreba brat vazne, je to skvela prevencia pred infarktom ;)
a duroslav je urcite odbornik a dosledny clovek, ktory sa vyzna, on si znalosti spolu s fotakom nekupil, ale si pekne vsetko nastuduje sam. skoda ze takych nie je viac ;)
dalsia vec preco neni registracia podla ip adresi, a vyhladavanie je najlepie cez google.
vies mna len stve ze kazda tema konci s 3 alebo 4 tymi istymi ako si pismenkuju ako na azete, ja to nechapem a to som razegistrovany na x forach od pc, programovania, gambling, poker . . . . atd ale toto nikde neni vsade sa najdu taky co povedia ze je to jeb. otazka ale robit s kazdej temy off je fakt super, napisal som sem jednu otazku a jeden clovek bol ochotny mi pomoct ostatny mi pisali ze ci jem lisohlavky a ine pekne poucne veci , fakt mi pomohli to nech radsej nepisu,
ale neustále moralizovanie je len olejom na oheň.
je pravda že Lenivosť sa tu ´trestá´ nekompromisne a vždy :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa