Zdravím,
dovoľujem si vás požiadať o radu, setový objektív mi už nestačí.... Rozmýšľam nad SIGMA alebo TAMRON nakoľko SONY objektívy sú na moje pomery príliš drahé.Ide mi hlavne o fotografovanie zápasov v ringu a pohybujúcich zvierat (najmä koní). U mňa je dôležitá ostrosť a potrebovala by by som aj menšiu svetelnosť f/2,8,... ale uvedené objektívy sú drahšie,... mala by som sa zmestiť do 400 eur.Budem vďačná za každú radu.
400€nie je vela ale ani malo...pokial Sigmu, mozno 17-70/2,8 ale osobne mam averziu na tuto znacku pri zoomoch...mal som moznost jednu skusat, no stacilo...iba vo velmi krajnom pripade, ktory dufam nikdy nenastane :o)
a pokial Tamron, tak 28-75/2,8 resp. 17-50/2,8, co mam aj ja, no zavisi to od toho, ci budes pouzivat 17mm...mne sa viac pozdava ten prvy, lebo je to zakladak a nieco navyse, co mi velakrat chyba...
sigma 28-70/2.8 videl som ho za 299 ecok niekde .. pozri pricemania.sk alebio najnakup.sk .. podla hodnoteni na dyxum.com je vraj lepsie na tom konstrukcne ako tamron 28-75/2.8 a ma len 510 *alebo 550g
inak ja mam minolta af 35-70/4 za 20€ a je to najlepsi objektiv aky som kedy mal (aj ked tak vela som ich zas nemal:)) na outdoor a tak do terenu, paradna ostrost a farbya aj manualne makro je super ak s tym dokazes zit
inak ja mam minolta af 35-70/4 za 20€ a je to najlepsi objektiv aky som kedy mal (aj ked tak vela som ich zas nemal:)) na outdoor a tak do terenu, paradna ostrost a farbya aj manualne makro je super ak s tym dokazes zit
za 20 eur? :-)))) závidím :-) a ďakujem za radu...hľadám ne webe ceny...zastiaľ okolo 370 eur...možno nájdem aj lacnejšie.Niekde uvádzajú len pre Canon, len pre SONY...dúfam,že si neobjednám kravinu :-)
Tu ho mas za 340€, nedavno som si ho odtial objednal a prisiel mi na druhy den, do poznamky treba napisat, ze bajonet sony... Zatial som s nim nadmieru spokojny..
o tamrone píšu, že vraj je dosť hlučný....neskúšala som,niekomu to naozaj veľmi prekáža....síce kvalita foto je vraj lepšia
to je pravda, nie je najtichsi a nie je to USM..ale ked clovek uvazi pomer cena/vykon, hrucnejsie AF mu nebude vadit resp. nemoze :o) ma vyhodu v suoer cene a kresbe, preto je taky oblubeny...
to je pravda, nie je najtichsi a nie je to USM..ale ked clovek uvazi pomer cena/vykon, hrucnejsie AF mu nebude vadit resp. nemoze :o) ma vyhodu v suoer cene a kresbe, preto je taky oblubeny...
zatiaľ si prezerám fotky robené uvedeným objektívom, heh...ako sledujem,veľmi sa ľuďom nechce fotiť niečo v pohybe,...aspoň tu na ephoto. A mne ide hlavne o ostrosť pri pohyboch....
zatiaľ si prezerám fotky robené uvedeným objektívom, heh...ako sledujem,veľmi sa ľuďom nechce fotiť niečo v pohybe,...aspoň tu na ephoto. A mne ide hlavne o ostrosť pri pohyboch....
nieze nechce, no ten Tamron nie je taky rychly...nie je to USM od Canonu alebo inych znaciek...s tym sa clovek musi jednoducho zmierit...
noooo pekne... :-)))) ok,ak by som nebola limitovaná cenou, tak hlavne na detailné zachytenie pohybu by si mi odporučil? :-)
Carl Zeiss 24-70/2.8 G SSM v cene cez 2100€ :o) a dobre tele k tomu 70-200 za dalsie 3 tisicky :o) to su ine cenove polozky, ktore uz ani Nikon nedava za 70-200, u Canonu za cenu tele od Sony mam 2x70-200/2,8 s IS...a pri zakladaku za tisicku mas super objektiv 24-70/2,8...preto ten napad od Karola ohladom zemny znacky nie je zly, lebo bohuzial/nastastie maju obaja lepsie ponuky za lepsie peniaze...
Tak ho nepredávaj, ale aspoň druhú polovicu toho, čo napísal afkaa.i si zober k srdcu. Ak sa fotografovaniu budeš venovať dlhšie a vážnejšie, tak zistíš že sony nie je tá správna cesta a o to bolestivejšia (finančne) bude zmena.
Ja sa fotografovaniu vaznejsie venujem a ide to aj so Sony. Odporucane ceny od Sony netreba brat vazne. Da sa kupit aj lacnejsie. Spominany Zeiss 24-70/2.8 vpohode za 1500-1600 EUR aj v slovenskych webshopoch. A to uz je pan objektiv na extremne vysokej kvalitativnej urovni a nema problem nakrmit 24Mpix Fullframe cip na rozdiel od niektorych Canonackych L-objektivov ktore sa pri 21Mpix FF dost zapotia :)
noooo pekne... :-)))) ok,ak by som nebola limitovaná cenou, tak hlavne na detailné zachytenie pohybu by si mi odporučil? :-)
V pripade Sony rychlost Tamronu 17-50/2.8 zavisi od zrkadlovky, pretoze AF je pohanany z tela. Na mojej A700 som nebadal nejaky velky rozdiel rychlosti AF oproti SSM ( pri Zeiss 24-70/2.8). A nieje ani taky hlucny ako verzie s motorom (Canon a asi aj Nikon). Zatial ho pouzivam aj ja a som spokojny.. ale pomaly setrim na Zeiss 24-70/2.8 :)
Výber objektívu k SONY alpha 350
a pokial Tamron, tak 28-75/2,8 resp. 17-50/2,8, co mam aj ja, no zavisi to od toho, ci budes pouzivat 17mm...mne sa viac pozdava ten prvy, lebo je to zakladak a nieco navyse, co mi velakrat chyba...
Tu ho mas za 340€, nedavno som si ho odtial objednal a prisiel mi na druhy den, do poznamky treba napisat, ze bajonet sony... Zatial som s nim nadmieru spokojny..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa