Fórum » O TECHNIKE

Canon 450 a infra filter

cervoo
2009-07-03 17:43:58+02
Zdravim ludia. Mam taky celkom zly problem. Dostal som sa ku Infra filtru lenze som zistil, ze ten moj krepy fotak nejako nechce snim spolupracovat :( Proste mi nechce fotak prepustat IR ziarenie. Neviete mi niekto nejako poradit co by sa stym dalo robit? dakujem moc za odpoved...

Fotograf77
2009-07-03 18:11:10+02
a ako si skusal fotit s tym IR filtrom?. .. aky hodnoty si mal nastavene?

Cip ma RGB filter a ten ma za ulohu odfiltrovat infra a ultra zlozky zo slnecneho spektra. . . takze ak pouzijes IR filter, na cip sa ti dostane minimum svetla. . .takze musis predlzit cas expozicie. . .automatika ti tu moze zblbnut, takze skus plny manual a experimentuj. . .

cervoo
2009-07-03 18:46:51+02
Nooo... rozne som skusal... fotil som sice len v Adobe RGB, ale fotil som roznymi casmi, roznou clonou, a tiez rozne nastavenia WB... skusal som aj sedu aj travu aj oblohu.... a celkovo mi dalo divne fotky uplnee ktore sa pak aj tak nedaju upravit... proste nejde mi to dat aby lissty boli biele.... uploadnem foto ako ai sa mi podarilo fotit stym :( Ten tredny storm si moc nevsimajte... bo som to na dlhom case fotil a fukalo..:D

Manny357
2009-07-03 19:41:24+02
tusim ze raz som tu cital vlakno kde bola tato problematika rozoberana. Nie som si isty, ale zda sa mi, ze bear ma prerobenu 400D na infra foto (docital som sa tam - dufam ze sa nemylim). Myslim, ze jedine skutocne funkcne riesienie je prerobit cely fotak na infra foto, tym ze odstranis infra filter spred snimaca... Potom by som s tym uz ine nez infra foto nefotil...

observer
2009-07-03 20:26:19+02
príspevok od: cervoo
Nooo... rozne som skusal... fotil som sice len v Adobe RGB, ale fotil som roznymi casmi, roznou clonou, a tiez rozne nastavenia WB... skusal som aj sedu aj travu aj oblohu.... a celkovo mi dalo divne fotky uplnee ktore sa pak aj tak nedaju upravit... proste nejde mi to dat aby lissty boli biele.... uploadnem foto ako ai sa mi podarilo fotit stym :( Ten tredny storm si moc nevsimajte... bo som to na dlhom case fotil a fukalo..:D
Pozri fotoškolu. Je tam niečo o IR foto. Ale asi ťa veľmi nepoteším, CMOS snímače (ako napr. ten čo je v eos 450d) nie sú veľmi schodné na IRfoto. Každopádne to bude chcieť dlhé exppozičné časy = statív a následne nejakú tú fotošopácku úpravu. Myslím, že s IR foto sa budeš trošku musieť vyhrať s Channel Mixerom vo fotošope. Ale nie je to márne... Skúšaj. Ako uviedol Manny, expozimeter je pri nasadení IRfiltra trošku mimo, takže v kombinácii s CMOSom to bude metóda pokus-omyl pri nastavovaní expozičných parametrov. Skúšaj (a daj vedieť, ako si uspel...)...

zajo
2009-07-03 22:28:01+02
ja mam 450D a hoya infrared filter, mam nejake fotky v galerii, treba strasne dlhe casy a aj tak su tie fotky nic moc..

dodo_bb
2009-07-03 23:22:11+02
Pokiaľ viem, najlepší foťák na IR je NIKON D70. Má veľmi slabý filter na IR a preto robí najlepšie IR foto. Počul som o ľuďoch, čo ho kvôli tomu zháňali... Ale overené to nemám :-)))

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()