Fórum » O TECHNIKE

Pentax vs Nikon pre zaciatocnika

Miro1703
Miro1703 2009-07-05 19:03:36+02
Ahojte fotografovia.Pisem vam ohladom pomci pri vybere vhodneho aparatu pre zaciatocnika.Vyberam medzi Pentaxom k20+nejake setaky alebo Nikon d90+tiez nejake setaky.Nebranim sa ani inym znackam ale bol by som rad keby ste mi poradili medzi tymito dvoma.Aparat by sluzil viac menej na vsetko aj ked s primesou sportu nakolko som z cyklisticko-korculiarskej rodiny.A bol by som rad aj keby ste mi poradili ze ake tie setove objektivy alebo ak nie setovy objektivy tak ake by som mal kupit jeden s mensim rozsahom a druhy s velkym rozsahom.Ale tiez ake prislusenstvo by ste mi odporucali dokupit..Cenovy strop je je 1000€na vsetko dokopy.Inac som uvazoval ze trocha este posporim a pockam kym zlacnie Pentax k-7 a kupim ho potom.No neviem prosim poradte.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-07-06 13:28:01+02
príspevok od: dedo Milan
tak tomu ver, že to čo napísal Karol platí. ale zaráža ma fakt, že aj keď si sa s odpoveďou stotožnil a vysoko ocenil, tak si ju asi dostatočne nepochopil. ďalej hudieš to svoje: som začiatočník, ale i tak mi to vychádza na ten Pentax. z čoho vyplýva, že si rozhodnutý od začiatku a odpovede ľudí sú zbytočné. i keď v závere si nechávaš pootvorené dvere. mám pravdu, či nie? ale čestne.
Ak zvazil vsetky pre a proti a rozhodol sa pre Pentax, nemusi robit zle. Je to jeho volba a za par tyzdnov az mesiacov nas moze ohurovat peknymi fotkami. Cesta Pentaxu nie je horsia, ale trnistejsia.

Eriki vondra
2009-07-06 13:47:02+02
no pozrisa ja bit tebou urcite pockam na ten pentax k-7 stoji tak isto ako d90 ale cital som rezencie a jakoze bol som prekvapeny nikon aj canon skova urcite takze urcite ten pentax k-7

2009-07-06 14:08:31+02
príspevok od: Eriki vondra
no pozrisa ja bit tebou urcite pockam na ten pentax k-7 stoji tak isto ako d90 ale cital som rezencie a jakoze bol som prekvapeny nikon aj canon skova urcite takze urcite ten pentax k-7
:-D :-D :-D dalsi nezaujaty nazor.
co kto kam ´SCHOVA´ (!!!) je len na kazdom uzivatelovi a jeho preferenciach, nie na nejakej recenzii. okrem toho, recenzii, hlavne profesionalnych, je zatial malo a ako som uz hore povedal, amaterovi zaciatocnikovi bude uplne stacit aj sekacova 40D/D80/K20D, aby sa na nej naucil a potom zistil, kam smerovat, ci vlastne investovat viac, alebo co.

ani najlepsi fotoaparat neurobi z amatera profika, pokial ten nefoti, neskusa, neexperimentuje a hlavne sa neuci!!!

Miro1703
2009-07-06 14:45:07+02
tak tomu ver, že to čo napísal Karol platí. ale zaráža ma fakt, že aj keď si sa s odpoveďou stotožnil a vysoko ocenil, tak si ju asi dostatočne nepochopil. ďalej hudieš to svoje: som začiatočník, ale i tak mi to vychádza na ten Pentax. z čoho vyplýva, že si rozhodnutý od začiatku a odpovede ľudí sú zbytočné. i keď v závere si nechávaš pootvorené dvere. mám pravdu, či nie? ale čestne.
Cestne sa priznam ze od zaciatku som bol nakloneny viac pentaxu ale nie na sto percent a prave preto som sa isel spytat vas.Ale este nie som rozhodnuty.A prave som si ohmatal Nikon D90 co vo mne este viac zmiesalo pocity.ale uz je to tak 60 pre pentax a 40 pre nikon.

Miro1703
2009-07-06 14:50:11+02
No tak a po tomto a karolovom prispevku som sa uz definitivne rozhodol pre nikon z bazaru plus nejake bezarove objektivy.Vzhladom na to ze dostupnost objektivou a prislusenstva pre nikon je naozaj velka aj bazaroveho.len uz posledna otazka ako je to so servisom ked tu odznelo ze ze servis len v cesku ?

2009-07-06 15:03:19+02
príspevok od: Miro1703
No tak a po tomto a karolovom prispevku som sa uz definitivne rozhodol pre nikon z bazaru plus nejake bezarove objektivy.Vzhladom na to ze dostupnost objektivou a prislusenstva pre nikon je naozaj velka aj bazaroveho.len uz posledna otazka ako je to so servisom ked tu odznelo ze ze servis len v cesku ?
Servis je v pohode - zo slovenska posielalu do ciech, tam to pobudne vacsinou 30dni a poslu naspat. Ja som ho potreboval len raz este strasne, strasne davno kvoli znamej chybe D70, opravili a odvtedy som vymenil dalsie 4 fotaky, vela objektivov a ziaden problem.

Pri kupe fotaku zo sekacu - pozeraj na opotrebovanie vonkajsie a ak mas moznost, urob fotku, natiahni do PC a v Opanda iExife pozri jej celkove poradove cislo. Fotak v tej kategorii by mal v pohode dozit 50tis zaberov, moze aj menej, ale aj podstatne viac. Objektiv zase opotrebenie, ci zaostruje ak je AF, ci je ostry, ako chces.

slavmiro
2009-07-06 15:16:17+02
príspevok od: Miro1703
este nemas nic a uz sa Ti to pokazilo.. :)

Miro1703
2009-07-06 15:20:32+02
oukej dakujem

dedo Milan
2009-07-06 15:46:35+02
Miro, neviem síce koľko máš rokov, ale to ako prebehla diskusia na tomto linku je skutočne jedinečné. I keď si bol spočiatku naklonený Pentaxu, čo neznamená, že na špatnú stranu, nakoniec si z toho vykľučkoval so cťou. Možno si mladý a možno iba neskôr začínaš s fotením, ale to ako Ti to zargumentovali obaja Karolovia a ako si to prijal. Ako hovorí klasik, dole s klobúkom. Nakoniec ešte raz, Tvoja cesta nebola zlá, ale ako bolo spomenuté určite tŕnitejšia.

WildSammy
2009-07-06 16:03:43+02
Miro, neviem síce koľko máš rokov, ale to ako prebehla diskusia na tomto linku je skutočne jedinečné. I keď si bol spočiatku naklonený Pentaxu, čo neznamená, že na špatnú stranu, nakoniec si z toho vykľučkoval so cťou. Možno si mladý a možno iba neskôr začínaš s fotením, ale to ako Ti to zargumentovali obaja Karolovia a ako si to prijal. Ako hovorí klasik, dole s klobúkom. Nakoniec ešte raz, Tvoja cesta nebola zlá, ale ako bolo spomenuté určite tŕnitejšia.
Nechápem len prečo Pentax je zlá strana? Ďakujem za objasnenie.

Eriki vondra
2009-07-06 16:09:19+02
pocuj to mas vsade len samu a tu istu basnicku canon nikon canon nikon jasne ze treba vedet fotit ale treba mat aj dobry fotak a myslim si ze musis uznat ze k-7 je urcite lepsia ako d90

Eriki vondra
2009-07-06 16:11:11+02
príspevok od: WildSammy
Nechápem len prečo Pentax je zlá strana? Ďakujem za objasnenie.
ja by som nad nikonom nerozmysla urcite bud canon 500 alebo pentax k-7

2009-07-06 16:14:57+02
pocuj to mas vsade len samu a tu istu basnicku canon nikon canon nikon jasne ze treba vedet fotit ale treba mat aj dobry fotak a myslim si ze musis uznat ze k-7 je urcite lepsia ako d90
mi napis 10 dovodov, preco je K7 urcite lepsia, nez D90, inak sa nemame o com bavit.

okrem toho, nikde som autorovi nenapisal, ze musi ist do nikonu, alebo canonu. som mu odporucil na zaciatok kupit z druhej ruky a potom uvidi sam.

2009-07-06 16:17:59+02
ja by som nad nikonom nerozmysla urcite bud canon 500 alebo pentax k-7
Ok, tu si mi ukazal, ze vobec nevies, o co pri technike ide. Uz mi nemusis ani odpisovat na to predchadzajuce, lebo to nema vahu. Ked si nieco nastudujes, aspon ake modely si navzajom konkuruju, potom sa mozeme bavit.
Pekny den

Duny
2009-07-06 16:18:41+02
Ani s tym poradovym cislo v exife to nemas iste...mne menili v servise tzv. obrazovu dosku (tak to oni volali). Uzavierku mam tu istu, uz ma asi 20 000 ale pocitadlo po vymene pocitalo ID obrazku od 0. Aj fotak sa tvari ako novy :)

2009-07-06 16:21:55+02
príspevok od: Duny
Ani s tym poradovym cislo v exife to nemas iste...mne menili v servise tzv. obrazovu dosku (tak to oni volali). Uzavierku mam tu istu, uz ma asi 20 000 ale pocitadlo po vymene pocitalo ID obrazku od 0. Aj fotak sa tvari ako novy :)
si nemal prezradzat a rychle predat ;) :-D :-D :-D

Eriki vondra
2009-07-06 16:28:52+02
ma viac megapixlov ma vilepsene automaticke zaostrovanie novi system odstranovania prachu je odolny voci vode prachu narazom atd..ma iso az do 6400 video maju myslim ze aj pentax aj nikon ale k-7 je lepsia novynka ako d90

Duny
2009-07-06 16:33:45+02
príspevok od:
si nemal prezradzat a rychle predat ;) :-D :-D :-D
predam tu novu co teraz mozno dostanem, pokial ovsem nedostanem peniaze, lebo uz je v servise 3x. I

2009-07-06 16:35:28+02
príspevok od: Duny
predam tu novu co teraz mozno dostanem, pokial ovsem nedostanem peniaze, lebo uz je v servise 3x. I
pri 3. reklamacii mas pravo odmietnut opravu a mas pravo pozadovat peniaze ;)

2009-07-06 16:37:20+02
ma viac megapixlov ma vilepsene automaticke zaostrovanie novi system odstranovania prachu je odolny voci vode prachu narazom atd..ma iso az do 6400 video maju myslim ze aj pentax aj nikon ale k-7 je lepsia novynka ako d90
a este slovencinu si pekne nastuduj...

len pre tvoje ´osvietenie´:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=nikon_d90%2Cpentax_k7&show=all

ked bude recenzia, potom sa bude dat polemizovat, ci je K7 lepsia, alebo nie, takto ma oproti D90 z mojho pohladu jedinu vyhodu - utesnenie.

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()