Chcel by som orezať IR filter od Cokinu na 77 mm a dať ho do kovovej objímky. Neviete o niekom, kto by to dokázal, prípadne ak to niekto vyskúšal mohol by dať návod. Optiky som obehol všetky, je to pre nich veľký priemer.
pozri vlakno o prerabke Canonu na IR foto - tam by malo byt co potrebujes. V skratke; diamantovy noz na sklo, specialnu brusku na sklo. Orezat filter do priblizneho kruhoveho tvaru, obrusit ho po okraji na presny kruh,pri tom vsetkom ho neposkriabat a potom ho nejako vlepit do ramiku - presne ti to spravi len skusney sklar, alebo nejaky vitrazista.
Rada na zaver? Kup hotovy filter z obchodu a mas po problemoch.
Mám hranatý filter a pri použití adaptéra mi preniká otvormi parazitné svetlo. Snažím sa to utesniť, ale nie je to moc praktické. S kruhovým filtrom by sa pracovalo ľahšie. Keďže mám aj zbytočnú kruhovú objímku chcel som si ušetriť peniaze. Ale zrejme bude rozumnejšie kúpiť IR filter z Číny.
Manny357 ďakujem za radu
v optikách začínajú zbrusovať od priemeru 80. Ak by sa ti to podarilo šetrne orezať, možno by ti vedeli pomôcť. Musel by si ale samozrejme najskôr ochrániť filter ochrannou páskou.
Tak trochu s kanónom na vrabce rezať živicové filtre diamantovým nožom.
priznam sa ze som nikdy nemal cookin v ruke, nevedel som ze to nie je zo skla :D... Ja nepouzivam cookin filtre, mam iba hoya a b&w UV a polarizaky, tak sorry. Ani ma nenapadlo ze to nie je zo skla :D
priznam sa ze som nikdy nemal cookin v ruke, nevedel som ze to nie je zo skla :D... Ja nepouzivam cookin filtre, mam iba hoya a b&w UV a polarizaky, tak sorry. Ani ma nenapadlo ze to nie je zo skla :D
Väčšina štvorcových filtrov sa robí zo špeciálnej optickej živice. To nie len Cokin, ale platí to aj pre iné značky (Lee, Singh Ray...).
Sú samozrejme aj výnimky, napr. Lee robí niektoré filtre (ND) aj v sklenenom porovnaní (sú samozrejme aj drahšie), takisto zvýrazňovače farieb sa zvyknú robiť z dydimiového skla...
Ako orezať Cokin na 77mm?
Rada na zaver? Kup hotovy filter z obchodu a mas po problemoch.
Manny357 ďakujem za radu
Sú samozrejme aj výnimky, napr. Lee robí niektoré filtre (ND) aj v sklenenom porovnaní (sú samozrejme aj drahšie), takisto zvýrazňovače farieb sa zvyknú robiť z dydimiového skla...
kedy už admin dorobí opravovanie príspevkov?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa