Ahojte, potrebujem poradit ohladom kupy niecoho na zaciatok. Mam vyhliadnutu jednu z tychto zrkadloviek a neviem sa rozhodnut, poprosil by som vas nazor, ze ktoru by ste odporucili a preco. Dakujem
1. CANON EOS 450D
2. SONY DSLR-A350
3. OLYMPUS E-520
4. NIKON D60
osobne by som sa rozhodoval medzi canonom a nikonom, hlavne s ohľadom do budúcnosti. sú to rozšírené značky, čiže ich dostupnosť a príslušenstva k nim je dobrá a príslušenstvo majú riešené komplexne. nech sa rozhodneš fotiť čokoľvek u týchto značiek máš istotu, že na to nájdeš to čo potrebuješ.
no, dakujem za podporua nazory, toto som potreboval, mam skusenost s CANON EOS 350tkou a tak som chcel vediet, ci nieco ine, alebo prejst na 450tku.
DAKUJEM, DAKUJEM
Ja by som poradil tiež Canon. Dôvod je ten že majú veliký výber objektívov za dobrú cenu, a aj profi trieda je u nich za veľmi rozumné peniaze. Ešte do úvahy prichádza Nikon ale to už je drahšia značka ale tiež špičková. Sony a Olympus moc neodporúčam. Sony má snáď najdrahšie objektívy na trhu ale rozhodne niesu až tak dobré ako Nikon alebo Canon + nieje až taký dobrý výber jedine že by si nahliadol do bazárov po Konike. Olympus má tiež hodne drahé príslušenstvo je ho po menej a dosť trpí tím že sa vybral cestou malého snímača. Pri tom Nikon D60 by som dal pozor asi nemá motor na bajonete takže nie všetky sklá Nikkor budú fungovať bez problémov. Ak Nikon tak by som sa popozeral po D90. Týmto pádom mi s tvojho výberu ostal len Canon 450D, mal som predchodcu 350D a bol som veľmi spokojní. Dnes je už na dôchodku a nahradil ho EOS50D
Neviem či náhodou som tu alebo na inom portáli nevidel v bazáre 50D za super cenu, tuším že ju predával za čosi viac ako 700€ a to už je fajnový foťáčik
Neviem či náhodou som tu alebo na inom portáli nevidel v bazáre 50D za super cenu, tuším že ju predával za čosi viac ako 700€ a to už je fajnový foťáčik
CANON EOS 40D a ani nerozmýšlaj, dnes ho zoženieš za smiešne peniaze...
Mal som možnosť pracovať s 450D a ten hladáčik a ergonomia a ovládateľnosť ma neoslovili...
Som už pomaly rok šťastným majiteľom 40D a môžem ho len doporučiť...
Ale všetko záleží od toho čo od toho očakávaš a akému žánru sa chceš venovať, ak to chceš len na domáce cvakanie, tak ti bohate bude stačiť 450D
Jeden zo styroch
DAKUJEM, DAKUJEM
Podla mna velmi vydarený model....aj ked som Nikonista a presedlat nemienim...:))))
Mal som možnosť pracovať s 450D a ten hladáčik a ergonomia a ovládateľnosť ma neoslovili...
Som už pomaly rok šťastným majiteľom 40D a môžem ho len doporučiť...
Ale všetko záleží od toho čo od toho očakávaš a akému žánru sa chceš venovať, ak to chceš len na domáce cvakanie, tak ti bohate bude stačiť 450D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa