Zdravím, v známom bratislavskom obchode/servise som si dal vyčistit senzor/matnicu/šachtu. Na tom nie je nič neobvyklého aj dobre to spravili ale o iné mi ide.
Fotoaparát sa vrátil môj kus (aspoň navonok), povrchové škriabance boli na svojom mieste. Ale čo ma zarazilo, bola hned prvá fotografia čo som spravil.
Posledná fotka pred odovzdaním mala číslo IMG_7173 v adresári 103CANON (od začiatku mám snímanie continous), teda 37 173 fotografií.
Prvá fotografia po získaní aparátu mala číslo IMG_9416 v adresári 194CANON, čo indikuje fotografiu číslo 949 416! Rozdiel medzi oboma fotkami je 6 dní. Môžete mi dakto povedať ako je to možné resp. čo si o tom pri snahe o optimistické vysvetlenie myslieť? Ďalej som si všimol drobnosť ako kompenzáciu blesku nastavenú z mojej štandardnej -2/3 na -1,1/3 a podobne...
Budem vďačný za každý postreh/radu/vysvetlenie.
Vďaka
ak sa do fotoaparatu vlozi karta, kde je zaber s cislom 50000 a fovtedy fotoaparat bol v pocitani zaberov napr. na 2000, bude pokracovat cislom 50001. Vzdy bude pokracovat vyssim cislom, aby neprepisal nejaky predchadzajucu fotku.
V servise pouzili svoju kartu, nerob si s tym tazku hlavu. Ak chces vratit svoje cislovanie, resetni pocitadlo zaberov a potom vloz do fotaku kartu na ktorej bude nahrata posledna predchadzajuca fotka. Bude pokracovat v tvojom cislovani.
ale záber číslo 940 000? To by muselo byť dáke telo rekordér v ktorom by tá karta musela byť predomnou :-/ Je to možné ale tá pravdepodobnosť je minimálna.
skusenost s tym nemam, ale to co pisal bear znie rozumne....a kedze je to karta servisu tak tych 940 tisic nespravili na jednom tele...ale na vsetkych ktore im tam presli...a je pochopitelne ze museli nieco s tvojim fotakom cvaknut ked overovali ci je dobre vycisteny snimac a uz vobec by som sa nebal toho ze nebodaj nafotili ti na nom za 6 dni 900 tisic zaberov :) to by im musel ist nonstop 4 dni pri zapnutom seriovom snimani :)
Predpokladam, ze si bol v Pro.Laike. Ked som tam pracoval, pre jedneho zakaznika so vypracoval takmer dizertacnu pracu, aby som mu dokazal, ze cez vikend si nikto nepozical jeho fotak a nevyfotil s nim 10 000 zaberov, ale ze je to vlozenim karty a nastavenim cislovania zaberov.
uz sa mi to podarilo resetnut a pokracovat vo svojom povodnom cislovani, škoda že na to nedavaju v PRO.L pozor, je to uplne samozrejma vec ze vacsina fotografov si vedie nejake čislovanie.
Karol: podľa mna nie som ani zdaleka posledny koho to bude zaujímať.
ze na to nedavaju pozor? nesranduj. Aj mna by zaujimalo, co by s tym akoze mali spravit. Pride mi to rozumne, ze nepouzivaju zakaznikovu pametovku ale svoju a resetnut cislovanie je to najmenej. Nenafukuj to prosimta
prosim ta kde najdem ten program ?? .. bludil som po internete ale marne ... dakujem
http://astrojargon.net/EOSInfo.aspx ... ale ze je momentalne nedostupny...nejaky virus tam maju ci co :) ja som ho stahoval asi 3 dni dozadu a frcalo v poho :) tak skus za nejaky den dva..snad to uz pojde :)
http://astrojargon.net/EOSInfo.aspx ... ale ze je momentalne nedostupny...nejaky virus tam maju ci co :) ja som ho stahoval asi 3 dni dozadu a frcalo v poho :) tak skus za nejaky den dva..snad to uz pojde :)
ze na to nedavaju pozor? nesranduj. Aj mna by zaujimalo, co by s tym akoze mali spravit. Pride mi to rozumne, ze nepouzivaju zakaznikovu pametovku ale svoju a resetnut cislovanie je to najmenej. Nenafukuj to prosimta
Žial počul som o praktikách fotoservisov a o tom, že zachádzajú so servisovaným tovarom. To máš ako s autom, tiež chceš vedieť čo sa ti s ním deje ked je v servise.
Nejde o nafukovanie ale o prístup.
Ked nedoverujes servisu a ludom v nom skrz to, co si od niekoho pocul, poradim ti len jedno, sebestacnost. Na internete je dost navodov ako si to vycistis aj sam. Ist do toho servisu s tym, ze uz predom tym ludom nedoverujes mi pride dost divne. Ze to nafukujes, za tym si stojim, pretoze robis halooo z toho, ze mas ine poradie fotky na karte co vznikne jednoduchou vymenou pamatovky a da sa to jednoducho vratit s5. Snad si nemyslis, ze maju nedostatok fotakov, tak si pozicali tvoj aby mohli cosik kdesik pofotit? :D Take it easy
cistenie senzora
Karol: podľa mna nie som ani zdaleka posledny koho to bude zaujímať.
Vďaka všetkým za názory a rady
Nejde o nafukovanie ale o prístup.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie