aky canon ? FF ci 1.6crop? na FF odporuvam canon 15mm fisheye , na 1.6crop ti mozem doporucit peleng 8mm potom sigmu 8mm alebo sigmu 10mm fisheye alebo tokinu 10-17 fisheye . dake otazky?:D
aky canon ? FF ci 1.6crop? na FF odporuvam canon 15mm fisheye , na 1.6crop ti mozem doporucit peleng 8mm potom sigmu 8mm alebo sigmu 10mm fisheye alebo tokinu 10-17 fisheye . dake otazky?:D
ak na crop tak fakt tokina 10-17 :) je super... ale ak planujes neskor prechod na FF tak 15mm canon .. inu volbu by som ani nerobil
Konkrétne u fisheye je podľa mňa zbytočné sa riadiť tým, či do budúcnosti (ne)bude prechádzať na FF. Fisheye nie je totiž o prepočte ohniska crop factorom. Keď fisheye so zorným uhlom 180 stupňov nasadíš na APS-C tak dostaneš nejakých povedzme 120 stupňov a značná časť čara takého objektívu sa stratí. Takže pokiaľ chce autor vlákna fisheye pre APS-C tak FF objektív mu v tomto prípade dobre neposlúži.
este tuto doplnim duroslava tu poslednu spravu opravenu ze ak nasadis ten canon 15mm na napr 400d tak nebudes na fisheye bude to skoro ako sirokac.. nie Fish
Pokial mas aps-c tak zrejme len ta tokina, pretoze ako spominal duroslav tak fisheye od canonu je na full frame, sigma ma dva druhy: 15mm je na full frame a 10mm dava 180stupnov len pre Nikon pre Canon len 167 stupnov.
A este som zabudol :)sigma 4,5mm ti da aj na aps-c 180stupnov, avsak je draha v porovnani s tokinou, ta tokina je 10-17mm, 180stupnov ma len pri 10mm, potom sa uz uhol zaberu zmensuje, co je vyhoda aj nevyhoda.
Widescreen/Fisheye
Veta: Keď fisheye....
mala správne znieť
Keď fisheye určený pre FF so zorným uhlom 180 stupňov nasadíš na APS-C tak dostaneš nejakých povedzme 120 stupňov...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa