uz dlhsie zhanam nikon 70-200 a nedari sa mi to zorganizovat z USA z bhphoto. Tak sa zacinam preorientovavat na svajciarsko. nenajde sa niekto kto by spojil sily a .... este nemam predstavu povedzme sadnut do auta, benzin/2 a ist na nakup do digitec.ch ?
ja som v digitec-u nakupoval pred cca. mesiacom a DPH som ani neriešil....
Inak pozeral som si ceny aj iného tovaru, ale mám taký dojem, že tam sa najviac oplatí fakt kúpiť 70-200. Na iných objektívoch taký brutálny rozdiel ceny oproti našim končinám nie je. Napr. 24-70 tam stojí o necelých 50 EUR menej než 70-200 a u nás je rozdiel ceny niekoľko sto EUR.
kupoval som techniku tiez v CH , ked sa dobre pamätam dph je tam 7% , platil som kartou vypisal tlacivo a na letisku ho dal do schranky , odpocet mi vratili na ucet. letenka wien-zurrich sa da kupit uz od 40,- Eur jednosmerne . mam tiez vyhliadnuty nikon 105 2,8 makro, ale bohuzial momentalne nemozem ist. /rodinne povinosti :) /
7% na elektroniku (= luxusny tovar) ... pekny socik maju v tom CH ;-)
Socializmus mame u nas. U nas platis 6.9% clo a 19% DPH (nehovorim o tom, ze z ceny prace treba odbadzat 19% dan, 14% socialka a 7% zdravotne poistenie - cisla su priblizne). Ak chcete kupovat fototechniku, najlepsie je byt platca DPH a dat si to do nakladov - v konecnom dosledku to vyjde lacnejsie, ako nakup v Hong-Kongu.
Socializmus mame u nas. U nas platis 6.9% clo a 19% DPH (nehovorim o tom, ze z ceny prace treba odbadzat 19% dan, 14% socialka a 7% zdravotne poistenie - cisla su priblizne). Ak chcete kupovat fototechniku, najlepsie je byt platca DPH a dat si to do nakladov - v konecnom dosledku to vyjde lacnejsie, ako nakup v Hong-Kongu.
len sa tazko zdovodnuje daniarom, ze naco ti je na dosiahnutie zisku potrebnych par objektivov, kazdy cez 1000 E a teda zaradenych do majetku firmy zaoberajucej sa distribuciou aditiv do PHM ;-)
len sa tazko zdovodnuje daniarom, ze naco ti je na dosiahnutie zisku potrebnych par objektivov, kazdy cez 1000 E a teda zaradenych do majetku firmy zaoberajucej sa distribuciou aditiv do PHM ;-)
Tak si das do predmetu podnikania aj fotografovanie, alebo pripravu grafickych podkladov. Z casu na cas nejaku zakazku, tak je to vlastne diverzifikacia portfolia sluzieb.
vyjazd do svajc po techniku
Inak pozeral som si ceny aj iného tovaru, ale mám taký dojem, že tam sa najviac oplatí fakt kúpiť 70-200. Na iných objektívoch taký brutálny rozdiel ceny oproti našim končinám nie je. Napr. 24-70 tam stojí o necelých 50 EUR menej než 70-200 a u nás je rozdiel ceny niekoľko sto EUR.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa