Zdravim Vas ! Najprv musim prizvukovat o sebe, ze som uplna zaciatocnicka. Moje fotograficke zaciatky boli spate s kompaktom Sony DSC-T5. Bola som s nim spokojna, pri dobrych a vybornych exteriernych podmienkach sa mi s nim podarili skutocne pekne a ciste fotky o prirode a aj o mojiom psikovi. Lenze ako Sazach (moj psik) narastol uz mu jednoducho nestaci. Preto som sa rozhodla si kupit zrkadlovku. Len sa bojim do vybavi zainvestovat "tazke" peniaze, kedze ako zaciatocnik si najprv musim zvyknut na obsluhu a styl. Citala som zopar clankov ,ale vacsina technickych vyrazov su pre mna ako spanielska dedina. Bohuzial v mojom okoli nikto nie je taky, kto by sa fotografii venoval na takej urovni ,aby mi aj dokazal poradit. Do vybavi som ochotna zainvestovat okolo 1000 euro. Rozmyslala som o znackach Nikon, Olympus alebo Canon, ale neviem sa rozhodnut pre objektiv. Jednoducho povedana, chcela by som objektiv ,ktory dokaze zachytit rutiaceho sa Rodezskeho Ridgebacka ostro a jasno pri akychkolvek svetelnych podmienkach a pravdaze za rozumnu cenu. Viem, ze mnohy zaciatocnici Vas tu s takymito poziadavkami zasypavaju,ale naozaj sa nemam na koho obratit. Dakujem za ochotu !
vynikajuce na zaciatom je si precitat na www.fotoroman.cz zakladne vysvetlivky ohladne foto terminov. Pan Pihan to napisal tak jednoducho a pekne, ze to urcite pochopis. Preto sa tu o technickych podrobnostiach rozpisovat nejdem.
CO sa tyka techniky, tak nie je mozne zachytit rutiaceho psa v akychkolvek podmienkach lebo to by si potrebovala isto nejaku verziz canonu alebo nikonu 70-200f2,8 a to uz je min. 2000,- Eur.
Kedze pises o svetelnych podmienkach tak Olympus nedoporucujem zaiatocnokovi, ma vysoky sum pri vysokych citlivostiach a tak treba vediet fotit (je to sice dobra znacka ale lahsie to budes mat v Canone alebo Nikone).
Do 1000,- Eur je tazke nieco doporucit, prilis mala suma. Ja som kedysi chodil po prezentaciach vsetkych znaciek a tak vyberal, popripade potrapil znamych co maju dobru techniku. Skus na zaciatok toto: http://www.megafoto.sk/Canon/40D-17-85 , ak ho este maju a po dosetreni dokupuj dalej. Popripade spica fotak aj s videom je toto: http://www.megafoto.sk/Nikon/d90-18-105-vr
ak by som ti mohol dať radu, doporučil by som ti vyhľadať najbližší fotoklub a skúsiť návštevu, popri tom veľa čítať a fotiť tým čo máš
Inak 1000 € .... na rozdiel od Jakeho si myslím , že je to na začiatok pekná kôpka peňazí, nezabudni aj na nákup z druhej ruky
Napr. Nikon D50 je pre začiatočníka parádny stroj
Tiez si myslim ze za 1000€ si na zaciatok kupis celkom slusny fotoaparat tak ako Jake by som bral 40D od Canonu, tiez si ho idem kupit, je to vysia rada ako nikon D90,objektiv by sa ti ale hodil s lepsou svetelnostou ked chces fotit akcnejsie fotky ten 17-85 ma horsiu svetelnost. A mozno aj nieco z druhej ruky by si zohnala, avsak telo by som doporucoval pre istotu nove. Popozeraj aj tu stranku fotoroman.cz je tam vela uzitocnych informacii.
ja by som v pripade cloveka, ktory sa otvorene priznava, ze je v tom analfabet odporucil co najlacnejsie riesenie aby techniku nezozralo moralne opotrebenie kym sa dotycna nauci fotit.
ja by som v pripade cloveka, ktory sa otvorene priznava, ze je v tom analfabet odporucil co najlacnejsie riesenie aby techniku nezozralo moralne opotrebenie kym sa dotycna nauci fotit.
Neviem preco sa viac ludi priklana k tomuto nazoru, ale ja s tym nesuhlasim, cim lepsia fototechnika tym lepsie a nezalezi na tom ci je to uplny zaciatocnik alebo pokrocili, ide o pocit spokojnosti z vysledku, a kompakt je dost obmedzeny nastroj.
Neviem preco sa viac ludi priklana k tomuto nazoru, ale ja s tym nesuhlasim, cim lepsia fototechnika tym lepsie a nezalezi na tom ci je to uplny zaciatocnik alebo pokrocili, ide o pocit spokojnosti z vysledku, a kompakt je dost obmedzeny nastroj.
plne suhlasim, ja som ten isty pripad - kupil som rovno Nikon D700 a po pol roku fotenia zacinam byt s vysledkom spokojny - cize je to len o dvoch veciach: ako velmi ta bavi fotenie a ta druha je , ze kolko na to mas penazi - a bud kupis co chces alebo to riesis kompromisom
osobne si myslim, ze ta Nikon D90 a 18-105 je najlepsia kombinacia na zaciatok, dobre telo a velmi dobry objektiv za tie peniaze s dobrym rozsahom. Navyse sa da s 18-105 fotit dobre a staci urcite na 90% normalneho fotenia - inac na zahodenie tiez nie je ani novy Pentax K-7, velmi dobry fotoaparat za prijatelnu cenu s horou vymozenosti a absolutne spickovym systemom ostrenia
Rada pre absolutneho zaciatocnika
CO sa tyka techniky, tak nie je mozne zachytit rutiaceho psa v akychkolvek podmienkach lebo to by si potrebovala isto nejaku verziz canonu alebo nikonu 70-200f2,8 a to uz je min. 2000,- Eur.
Kedze pises o svetelnych podmienkach tak Olympus nedoporucujem zaiatocnokovi, ma vysoky sum pri vysokych citlivostiach a tak treba vediet fotit (je to sice dobra znacka ale lahsie to budes mat v Canone alebo Nikone).
Do 1000,- Eur je tazke nieco doporucit, prilis mala suma. Ja som kedysi chodil po prezentaciach vsetkych znaciek a tak vyberal, popripade potrapil znamych co maju dobru techniku. Skus na zaciatok toto: http://www.megafoto.sk/Canon/40D-17-85 , ak ho este maju a po dosetreni dokupuj dalej. Popripade spica fotak aj s videom je toto: http://www.megafoto.sk/Nikon/d90-18-105-vr
Inak 1000 € .... na rozdiel od Jakeho si myslím , že je to na začiatok pekná kôpka peňazí, nezabudni aj na nákup z druhej ruky
Napr. Nikon D50 je pre začiatočníka parádny stroj
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa