zdá sa mi že značka sony je u fotografickej verejnosti zaznávaná, je to len zdanie alebo jej produkty sú naozaj tak strašne podradné, že človek pomaly nenájde recenziu v ktorej by dopadli dobre??
fotil som aj so Sony ale treba povedat, ze Sony vo fotakoch profi len zacina. Profici s nou nefotia, nakolko je problem s dostupnostou prislusenstva a malo objektivov a specialnych skiel. Z druhej strany je fakt, ze naozaj si myslim, ze Canon aj Nikon je o triedu lepsie, ale toto samozrejme neplati v kamerach kde je Sony absolutne c.1.
Osobne voci Sony nic nemam, ale fotak by som uz nekupoval. Technika je to sice spickova, ale potrva este dlho kym sa dokaze presadit a urcite by muselo Sony aj nastavit ine ceny ako ma dnes. Tiez absencia objektivov je dost velky problem a to je podla mojho nazoru hlavna pricina preco ju profesionaly moc neuznavaju. Ja som obycajny amater fotograf a je mi jedno s com fotim ked mi to vyhovuje a toto je moj sukromny nazor, jeden z mnohych. Hoci ak by som mal kupovat videokameru tak len Sony, je proste najlepsia, hoci obchodne praktiky Sony su dost divne a preto mi to ani nie je sympaticke.
ja som toho nazoru, ze Sony nie zacina ale pokracuje v profi triede po Minolte, ktora mala aj profi tela aj profi skla. V podstate co sa tyka specialnych skiel, to co Sony nema su asi len Tilt/Shift objektivy, inac mi nic ine v ponuke nechyba.. jedine peniaze na to, co by som chcel este vlastnit :)))
Nuz a profikov, ktori fotia zo Sony nieje vela ale najdu sa... dokonca velakrat citam uznanie profikov fotiacich inymi znackami po vyskusani profi veci od Sony.
Neviem s akou DSLR a akymi objektivmi od Sony si fotil ty, ale skus si vyskusat taku A900 + Carl Zeiss 24-70/2.8 a porovnaj so svojim Nikonom :)
bolo porovnane ale ked skusit trochu extremu tak uz pri ISO 1600 ani niet co porovnavat lebo Sony dost sumi a navyse ma aj velku stratu kresby. Ja fotim vacsinou halove sporty kde potrebujem velmi kratke casy a to sa bez vysokych ISO nafotit neda - nic proti Sony ale jedina vec co na mna spravila dojem bola A900 s nasadenym sony 70-200 f2,8 G - parada, ale mam dojem, ze Sony to prehnalo s o spracovanim signalu lebo strata kresby je pri vyssich ISO velka. Preto som po par dnoch fotenia ( amal som problem aj s ovladanim - ale to mohol byt aj nezvyk) som to radsej vratil S Nikonom sa to nedalo zrovnat. Sorry.
No ja by som urcite neporovnaval 12Mpix FF s 24Mpix FF. Ten fotoaparat je prioritne urceny na nieco ine ako je fotenie haloveho sportu pri vysokych ISO. V tomto je Nikon skutocne lepsi. Je len otazka casu, kedy pride Sony na trh s
niecim podobnym..
Neexistujú profesionálne a amatérske ´značky´. Na značke/foťáku nezáleží. Pri fotografii je stále najpodstatnejší fotograf. Ak je fotka dobrá - nikoho nezaujíma čím bola odfotená. Ak je fotka zlá - ani dobrá značka nepomôže. Nestrácajte čas planými debatami o nepodstatných veciach a radšej fotografujte!
sony a700 alebo a900 su spickove tela..o tom niet pochyb....maju aj kvaôlitne skla...tak isto o tom niet pochyb...ale plati sa za ne celkom dost...a co sa tyka entry level zrkadloviek tak spom povodne chcel kupit a300 a som rad ze som to nespravil...mal som moznost drzat v rukach a fotit s a200 a poviem ze tragedia...vystup nebol pri horsich svetlenych poidmienkach dostacujuci...nehovoriac o divnom ovladani....dalo by sa zvyknut ale nebolo to ono..tak isto mam porblem aj sovladanim entry level od nikonu....d40 d60...nemozem si pomoct ale som fakt rad ze som skoncil s c450d...a este aj osobne nemma moc rady sony :) a ani olympus :D
oznacovat nejaku znacku ako (ne)pouzitelnu je podla mna somarina, vsetci ponukaju klady a zapory, diskusia na takuto temu sa vacsinou zvrhne na flame medzi canon/nikon kedze je strasne vela ludi trpiacich tzv. syndromom futbaloveho fanusika, ked len to moje je najlepsie a vsetko ostatne je sracka... tiez som zazil situaciu ked na mna nejaki random ludia pozerali a mrmlali cosi ze cybershot... jedina vec co ma stve je hype okolo objektivov, sony pridrazila, a aj minoltacke objektivy ktore sa dali zohnat za par supov sli riadne hore (aspon podla diskusii po nete..) .. vratil som sa v nedelu z vyletu v tatrach a pomer canon/nikon/sony/kompakty bol pomerne vyrovnany, videl som tam z kazdeho nieco a nemozem povedat zeby medzi poctami pouzivatelov znaciek boli nejake extremne rozdiely, aj ked skupinka aziatov hned v prvy den co sa fotila na stanici v poprade s 1D Mk III a nejakym Lkovym sklom mi rozbuchala srdce... som nenarocny zaciatocnik, spokojny so svojou a200 :) (trochu ma sere ze ten odchod do hor bol taky spontanny a rychly nemal som so sebou ani stativ ani polarizak wrrr... ale nevadi o rok som tam znova :))
sony a700 alebo a900 su spickove tela..o tom niet pochyb....maju aj kvaôlitne skla...tak isto o tom niet pochyb...ale plati sa za ne celkom dost...a co sa tyka entry level zrkadloviek tak spom povodne chcel kupit a300 a som rad ze som to nespravil...mal som moznost drzat v rukach a fotit s a200 a poviem ze tragedia...vystup nebol pri horsich svetlenych poidmienkach dostacujuci...nehovoriac o divnom ovladani....dalo by sa zvyknut ale nebolo to ono..tak isto mam porblem aj sovladanim entry level od nikonu....d40 d60...nemozem si pomoct ale som fakt rad ze som skoncil s c450d...a este aj osobne nemma moc rady sony :) a ani olympus :D
no pokial si mal na tej a200 nasadeny setak niet divu :) ked uz pri 28mm ma clonu 5, ci 4.5... ten novy 18-55 je o cosi lepsi, no pri horsich svetelnych podmienkach bud blesk alebo svetelnejsi objektiv a v pohode... kdesi som cital ze canon je znacka ktora nesumi, no priznam sa mne by ten sum trochu chybal.. a mne sa a200 drzi spomedzi entry level modelov najlepsie ten pogumovany grip je super, a ovladanie ziadny problem, hoci pravda ze s inymi znackami (ak nepocitam d40, 1000D) nemam :) ale tak 450D je uz trochu ina trieda
pokial je človek zvyknutý na canony alebo nikony tak to je o inom , moja prvá zrkadlovka je SOny A200 a som snou spokojný v najbližšej dobe rozmýšlam nad A700tou teda najprv dákeveci dokupim sklá, externák a tak a až potom
SONY značka pre amatérov??
Osobne voci Sony nic nemam, ale fotak by som uz nekupoval. Technika je to sice spickova, ale potrva este dlho kym sa dokaze presadit a urcite by muselo Sony aj nastavit ine ceny ako ma dnes. Tiez absencia objektivov je dost velky problem a to je podla mojho nazoru hlavna pricina preco ju profesionaly moc neuznavaju. Ja som obycajny amater fotograf a je mi jedno s com fotim ked mi to vyhovuje a toto je moj sukromny nazor, jeden z mnohych. Hoci ak by som mal kupovat videokameru tak len Sony, je proste najlepsia, hoci obchodne praktiky Sony su dost divne a preto mi to ani nie je sympaticke.
Nuz a profikov, ktori fotia zo Sony nieje vela ale najdu sa... dokonca velakrat citam uznanie profikov fotiacich inymi znackami po vyskusani profi veci od Sony.
Neviem s akou DSLR a akymi objektivmi od Sony si fotil ty, ale skus si vyskusat taku A900 + Carl Zeiss 24-70/2.8 a porovnaj so svojim Nikonom :)
niecim podobnym..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa