Ciao vospolok. Rozhodla som sa si kupit Canon D40 ale objektiv 17-85 sa mi vidi, ze menej ponuka ,co sa tyka svetelnosti. Pozdava sa mi objektiv 70-200 ale cena je uz aj na moj vkus prehnana. Nevedel by mi niekto poradit, nieco medzi za rozumnejsiu cenu? Diky. S pozdravom Morulka Julka
No asi tak ako ti hovorí mrco, skús povedať čo chceš fotiť a podla toho sa ti dá poradiť, ešte keď napíšeš cenu tak to bude ideálne. Inak aj tích 70-200 má Canon v ponuke 4, ja mám osobne 70-200 F/4 L a som sním spokojný.
tak fotit by som chcela ´zverinu´ mojho psika a inych jeho kamosov, kamaratky ,co sa venuju jazdeniu, nejaku tu srnku-lenku, tenis, hokej ale hlavne mojho psa. No musim najst kompromis, bo ked som zahlasila doma cenu 70-200ky od tachykardii dospeli az k miernemu infarktu myocardu. A este jedna otazka pani, ked chcem fotit staticke objekty ako budovy, pamatihodnosti, hory a ine...mala by som si zaobstarat este jeden objektiv? napr. 27 mm Tamron 17-50?
17-85 a 70-200 je cosi ako porovnavat sportiak a dodavku ... co chces presne fotit za tu rozumnejsiu cenu?
tak fotit by som chcela ´zverinu´ mojho psika a inych jeho kamosov, kamaratky ,co sa venuju jazdeniu, nejaku tu srnku-lenku, tenis, hokej ale hlavne mojho psa. No musim najst kompromis, bo ked som zahlasila doma cenu 70-200ky od tachykardii dospeli az k miernemu infarktu myocardu. A este jedna otazka pani, ked chcem fotit staticke objekty ako budovy, pamatihodnosti, hory a ine...mala by som si zaobstarat este jeden objektiv? napr. 27 mm Tamron 17-50?
Ked mas vybrany Canon 40D co je spickova poloprofesionalna masinka s velmi kvalitnym vystupom a citam, ze drahsie sklo by uz bol problem tak by som Ti doporucil si kupit Sigmu 18-200 f3,5-6,3 OS, fotil som s tymto sklom a je velmi podarene spravene, na kvalitu som sa nikdy nemohol stazovat a cena je okolo 400,- Eur. Viem, ze to neni uplna spicka ale s tou kombinaciou nafotis viac menej vsetko co chces fotit a potom mozes dokupovat pomaly dalsie objektivy. Inac naozaj ta sigma je dost podarene sklo, dokonca ziskla titul objektiv roka 2006/2007 vo svojej kategorii a za tie peniaze nic lepsie nenajdes. jdno sklo a potom uvidis co este ti treba.
no tak na tu zverinu a na sporty by si mala na zaciatok vynikajucu 70-200....nemusi to byt hned 2,8...staci ti f4....ta je okolo 500....atamron na to ostatne je tiez vynikajuca volba....ten je okolo 400 eciek....ale tak ci onak je to dost penazi :D
Sigmu 18-200 neodporucam. Mal som verziu bez OS. S OS je este horsia ... Fotit sa da, jasne. Ale len ked je dobre svetlo. Ked nic insie odporucam mrknut lab testy na photozone.de. Haugh.
Ale canon robil aj D30, D60, 20D, 30D, 40D, 50D. K tym objektivom, na zanre, co si vymenovala bude 70-200 - OK. F4 asi bude stacit (ak si to mozes dovolit tak kup IS verziu), je o polovicu lahsia ako F2.8. Na bezne fotenie budes chciet asi aj zakladny objektiv. Najlepsiu cenu/vykon ma asi Tamron 17-50/2.8. Ak financie nie su problem, tak EF-S 17-55/2.8 IS (super optika sirsie ohnisko), alebo 24-105/4L IS USM (super mechanicka kvalita, velmi dobra optika a rozsah).
Ale canon robil aj D30, D60, 20D, 30D, 40D, 50D. K tym objektivom, na zanre, co si vymenovala bude 70-200 - OK. F4 asi bude stacit (ak si to mozes dovolit tak kup IS verziu), je o polovicu lahsia ako F2.8. Na bezne fotenie budes chciet asi aj zakladny objektiv. Najlepsiu cenu/vykon ma asi Tamron 17-50/2.8. Ak financie nie su problem, tak EF-S 17-55/2.8 IS (super optika sirsie ohnisko), alebo 24-105/4L IS USM (super mechanicka kvalita, velmi dobra optika a rozsah).
Objektív CANON EF-S 17-55/2,8 IS USM má jednu nevýhodu a a to že je EF-S to už račej by som riešil dačo ako Lko. Mne sa na EF-S nepáči dielenské spracovanie a materiáli a aj to že do budúcna sa nedá s nimi počítať na FF
objektiv pre canon D40
len pod inou značkou ;-))
sry za off-topic, ale musel som ked nemate vo VK ten secondhand ;-)))
... ale aby som nevyzeral ako sedlak z Blavy - ani v Raci nemame ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa