Ahojte. So zrkadlovkou fotografujem cca rok. Nedavno som kupil Canon 50D. Problem nastal ten ze interny blesk je pre mna nevyuzitelny nakolko pri foteni portretov alebo cohokolvek v slabom osvetleni je nanic. Rozmyslam nad kupou blesku Metz MB 36 AF-4. Ma s nim niekto z vas skusenosti? Doteraz som nikdy externy blesk nepouival takze myslim ze doplacat 6tisic za iny ktoreho funkcie navyse nevyuzijem sa mi neoplati alebo sa mylim? Dakujem za rady.
Ja používam Canon 430EX a zatiaľ mi stačí, pri bleskoch by som bol hodne opatrný lebo tieto nie od výrobcu mávajú problémy treba vyskúšať. Metz je dobrá značka ale tento konkrétni nepoznám.
pre presnejsiu informaciu, komunikacia tela a blesku je na urcitej baze signalov, povelov.. alternativni vyrobcovia asi este nedostatocne vylustili ako komunikuje canon vs canon, lebo nie su uplne spolahlive funkcie napr canon vs metz...
cize co sa tyka blesku, jedine canon.. volba modelu ostava na tebe, na co ho najviac budes pouzivat...
ci uz svadby, disko a pod. ja by som vsadil na 580 koli vacsiemu dosahu, odraz od stropu a pod...
asi tak moj nazor
Ja som teraz tiež hodne rozmýšľal nad 580 ale len s toho dôvodu že môže byť ako riadiaca jednotka a 430 by bol ako druhé svetlo. No potom som sa rozhodol že si radšej doplatím a kúpim mobilnú odpaľovaciu jednotku. Inak 430 mi výkonovo stačí ale rozhodne nespravíš zle ak kúpiš aj tú 580, to už je fakt špica
BLESK METZ blesk MB 36 AF-4 Canon
uz len koli funkcii stroboskop...
cize co sa tyka blesku, jedine canon.. volba modelu ostava na tebe, na co ho najviac budes pouzivat...
ci uz svadby, disko a pod. ja by som vsadil na 580 koli vacsiemu dosahu, odraz od stropu a pod...
asi tak moj nazor
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa