Rozdiel je len v stabilizacii, a tak sa pytam oplati sa dat za stabilizator
100EURO?
OLYMPUS E-520 + objektív ZUIKO Digital ED 14-42mm + objektív ZUIKO Digital ED 40-150mm alebo cena 499EURO
OLYMPUS E-420 + objektív ZUIKO Digital ED 14-42mm + objektív ZUIKO Digital ED 40-150mm cena 399EURO
Pokiaľ ho fakt potrebuješ, ja nepoznám tie Olympusi a ani nechcem, je to trieda ktorá ma neinteresuje. Ak by som rozmýšľal nad zrkadlovkou Olympus tak jedine E3 iné nemá pre mňa zmysel. V podstate by som ani tú nechcel, lebo mi nevyhovuje, ale to je na dlhšie. Kúp si ktorú chceš, no s ergonomického hľadiska asi radšej 520
jedine co sa mi na olympusoch paci je ich pancake objektiv, skoda ze minolta/sony nemaju nic podobne zatial .. ak entry-level zrkadlovku tak canon eos 1000D na bestcena.sk je za 430e a ma stabilizator, tie olympusy ta po par tyzdnoch zacnu tazit a budes sa ich chciet zbavit.. navyze ak si k tomu canonu kupis 50/1.8 mas kombo najlepsi pomer cena/vykon na trhu v entry level triede...
Mam E-520, rozmyslal som pred nedavnom, ze vymenim telo za 420, paci sa mi. Bol som ho vyskusat a ´vypadavalo´ mi z ruky. Necakal som, ze sa bude tak zle drzat. Pokial si zvyknuty na nejaky grip, tak ber urcite E-520. Taktiez som fotil minule so starym Canon 300D bez stabilizacie a bol som prekvapeny, preco su niektore fotky rozmazane. S E-520 s objektivom 14-42 dokazem udrzat ´obstojnu´ kvalitu na 1/4s, obcas vyjde nieco aj na 1/2s (s tele objektivom to bude samozrejme ine). Mam k fotaku aj nejake redukcie a stare objektivy, da sa s tym vyhrat, no mozem ti povedat, ze zavidim Canon-akom a Nikon-akom tu ponuku objektivov. Okrem toho na rovnakych clonach mozu mat mensiu DOF, co by som tiez uvital.
Este nieco som chcel. Planoval som investovat do lepsieho objektivu 14-54II, teraz sa priznam, ze trosku vaham, pretoze neviem ci investovat dalej do Olympusu alebo kym je cas prejst k inej znacke. Z olympusu vyzaruje kvalita a fotky su PRE MNA !! velmi ´lubive´ priamo z fotaku bez uprav. S fotakom som velmi spokojny. Canon, Nikon = lepsia ponuka prislusenstva, lepsie zvladnute ISO a ine, ta neviem....
Este nieco som chcel. Planoval som investovat do lepsieho objektivu 14-54II, teraz sa priznam, ze trosku vaham, pretoze neviem ci investovat dalej do Olympusu alebo kym je cas prejst k inej znacke. Z olympusu vyzaruje kvalita a fotky su PRE MNA !! velmi ´lubive´ priamo z fotaku bez uprav. S fotakom som velmi spokojny. Canon, Nikon = lepsia ponuka prislusenstva, lepsie zvladnute ISO a ine, ta neviem....
neboj aj na C/N si mozes nastavit vivid spracovanie a budu z neho vypadavat ´lubive´ jpegy ... problem ale nastane ked budes chciet nieco *naozaj* upravit ...
Praveze C/N ked som riesil kupu fotaku sa mi zdali moc vivid. Kukal som iba po zakladnych modeloch a nejak to vsetko utekalo do modrej farby. Samozrejme teraz sa na to pozeram uz inaksie. E-520 mam nastavenu povedal by som ze ´decentne´, vecsinou do minusovych hodnot.
Viem, ze u olympusu by som si vybral pristroj podla svojich predstav, no nie za tu cenu..
Praveze C/N ked som riesil kupu fotaku sa mi zdali moc vivid. Kukal som iba po zakladnych modeloch a nejak to vsetko utekalo do modrej farby. Samozrejme teraz sa na to pozeram uz inaksie. E-520 mam nastavenu povedal by som ze ´decentne´, vecsinou do minusovych hodnot.
Viem, ze u olympusu by som si vybral pristroj podla svojich predstav, no nie za tu cenu..
Ktorý by si si vybral a čo by si s nim fotil??? Mne sa jedine pozdáva E3 ale ani tú by som si nekúpil lebo to čo fotím ja na to nieje najlepšia, ale cenu má prijateľnú
osobne som mal 410 aj 420, vcera som akurat predal 420 z dovodu prechodu na canon.ta 420 na take ´domace zuavnie´ neni zla,foti to celkom pekne.520 som neskusal,ale myslim ze stabilizator je fajn vec, teda pokial dobre pracuje.kedze maju stabilizovany cip, bude to stabilizovat pri vsetkych objektivoch vo je super.s tym ze ta 420 ´vypadava´ z ruky mas uplnu pravdu, pokual mas trosku vacsie ruky ako ja,ale zvykol som si, ked som dokupil baterry grip tak uz to bol uplna pohoda.....osobna skusenost s 420 je dobra... za tu cenu pohoda....
dobra otazka. vzhladom k tomu, ze som amater, zaciatocnik bral by som E3 aj E30. keby mi niekto daval zadara E-620, tiez nepohrdnem :). co sa tyka fotenia, bolo by to hlavne na prirodu a mozno nejaky ten portret. zatial ma fotenie este uplne ´neslahlo´ :), nefotim do RAW, netravim dlhy cas nad photoshopom a paci sa mi maly, spratny fotak + nejake filtre.
keby som mal kupovat iny olympus tak E-3 alebo E-30. Keby som mal kupovat prave teraz novy fotak, tak asi C 40D.
Ktorý by si si vybral a čo by si s nim fotil??? Mne sa jedine pozdáva E3 ale ani tú by som si nekúpil lebo to čo fotím ja na to nieje najlepšia, ale cenu má prijateľnú
sorry..
dobra otazka. vzhladom k tomu, ze som amater, zaciatocnik bral by som E3 aj E30. keby mi niekto daval zadara E-620, tiez nepohrdnem :). co sa tyka fotenia, bolo by to hlavne na prirodu a mozno nejaky ten portret. zatial ma fotenie este uplne ´neslahlo´ :), nefotim do RAW, netravim dlhy cas nad photoshopom a paci sa mi maly, spratny fotak + nejake filtre.
keby som mal kupovat iny olympus tak E-3 alebo E-30. Keby som mal kupovat prave teraz novy fotak, tak asi C 40D.
sorry..
A práve na ten portrét by mi tá E3 nestačila, tam si lepšie vedie Canon 50D a 40D by som už nebral
Ak už Olympus, tak 520-ku. 420-ka sa horšie drží v ruke a ten stabilizátor pre začiatočníka ako som ja je dorá vec (mám 420-ku a ten stabilizátor niekedy fakt chýba, hlavne na 70-300vku)
Ja mam doma Olympus 520 Kit s objektivmi 14-42 a 40-150. Používam ho asi dva mesiace a som sním (zatiaľ) spokojný. Fotím hlavne vonku. Podstatný rozdiel medzi týmto Olypusom a inými značkami je v tom, že E520-ka má stabilizátor v tele foťáku, takže vieš pomocou redukcie pripojiť rôzne objektívy a využiť stabilizátor. Iné značky majú stabilizátor v objektívoch (ak sa mýlim opravte ma). Nevýhodou všetkých Zrkadloviek Olympus je ale menší snímač CMOS, čo určite uberá trocha na kvalite fotiek, ak chceš robiť plagáty. Do formátu A4 sú fotky perfektné. Aj pri niekoľkonásobnom zväčšení. Ak foťák, tak jedine zo stabilizátorom. Vyplatí sa investovať.
no dosiel som k tomu ze aj ked som len amater, tak na co co chcem fotit je ten olmypus trosku pomaly,mozno on ani nie ale objektiv co mam - mam shitnu sigmu 55-200 ktore je fest tmava - tak niekedy bol problem s preostrenim.hlavne za sera alebo v lese.chcem som to riesit lepsich sklo sigma 70-200f.2,8 - ale nejako som potom zacal rozmyslat ci to bude stacit, kupit dobre sklo,ci to telo bude podavat vykon...sam zatim neviem ci som spravil dobre,ale rozhodol sa ho predaj, kupit C 50D k nemu sigmu 70-200f2.8 a hadam to bude dobre.presne na takejto zostavicke som si mal moznost chvilku pofotit a parada...ale mozno by som bol milo prekvapeny keby som dan na tu 420 tu sigmu 70-200...pokial berem fotenie tym 14-42 obj, tak tam spokojnost, nemozem nejao danavat,bol som spokojny s fotkami.na tej 55-200 som sem tam nestihal preostrit - ale co som za te love cakal...... cize tak,neni to zly fotak pre amatera,ale chcem viac :o)
E 520 alebo E 420
...takže z E-420 a E-520 by to malo ísť na väčší formát ako A4 asi taktiež:)...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa