Fórum » O TECHNIKE

prepojenie blesku 430 s c450d cez PC sync

lia.minou
2009-07-22 13:47:05+02
Chcela by som Vas poprosit o rady a Vase skusenosti s tymto sposobom prepojenia. Viem ze potrebujem adaptery na obydva,no neviem ktore z tych vsetkych co existuju budu aj naozaj fungovat. Napriklad original Canon TTL Hot Shoe Adapter uvadza ze nie je kompatibilny s digitalnymi EOS (:O), no nasla som aj informaciu ze na DSLR len nepodporuje automaticky blesk. Nerada by som si nakupila adaptery a kable a nakoniec zistila ze to aj tak nefunguje. Tak ak viete o niecom co funguje/nefunguje prosim napiste. Dakujem

Strhak
2009-07-22 14:18:11+02
Originál od Canonu CANON OC-E3 to je jediní čo som našiel v katalógu Canon a mal by byť aj kompatibilní s EOS. Už je ale komplet aj s káblom o dĺžke 60cm skúsim pozrieť aj dačo iné nie od Canonu

lia.minou
2009-07-22 14:20:35+02
príspevok od: Strhak
Originál od Canonu CANON OC-E3 to je jediní čo som našiel v katalógu Canon a mal by byť aj kompatibilní s EOS. Už je ale komplet aj s káblom o dĺžke 60cm skúsim pozrieť aj dačo iné nie od Canonu
tento som nemyslela, viem o nom a aj ho mam, ale je prilis kratky.:) ale dik.;)

Strhak
2009-07-22 14:23:31+02
Našiel som ešte toto http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2278.xhtml , neviem či som ťa dobre pochopil ti potrebuješ výstup pre synchrokábel ???

lia.minou
2009-07-22 14:50:19+02
Našiel som ešte toto http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2278.xhtml , neviem či som ťa dobre pochopil ti potrebuješ výstup pre synchrokábel ???
ano presne to:) len skoda ze tam nemaju aj taku synchrokocku (adapter) na fotak, kedze 450d nema vystup na synckabel:/ moc vdaka, dobre ceny tam maju;)

duroslav
2009-07-22 14:56:13+02
príspevok od: lia.minou
ano presne to:) len skoda ze tam nemaju aj taku synchrokocku (adapter) na fotak, kedze 450d nema vystup na synckabel:/ moc vdaka, dobre ceny tam maju;)
Čítala si vôbec popis tej kocky? Že to je na foťáky, ktoré nemajú výstup na sync kábel.

Strhak
2009-07-22 14:57:56+02
Veď náhodou to nieje to, od spodku sú sánky ako má blesk takže ak to nasunieš na fotoaparát tak získaš ten výstup. Zavolaj tam na tú infolinku a ten pán ti tam poradí ako sa to dá prepojiť. Inak je tam aj zaujímavý bezdrôtový odpaľovač, je už síce drahší ale nebude ťa obmedzovať pri fotení http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2930.xhtml

Strhak
2009-07-22 15:03:38+02
Osobne preferujem bezdrôtové, nezavadzia mi to funguje to celkom spoľahlivo a je s tím radosť pracovať. Liezlo by mi na nervy ak by mi stále do záberu liezol dáky kábel a ja by som musel sa stále naň sústrediť.

lia.minou
2009-07-22 15:04:45+02
Veď náhodou to nieje to, od spodku sú sánky ako má blesk takže ak to nasunieš na fotoaparát tak získaš ten výstup. Zavolaj tam na tú infolinku a ten pán ti tam poradí ako sa to dá prepojiť. Inak je tam aj zaujímavý bezdrôtový odpaľovač, je už síce drahší ale nebude ťa obmedzovať pri fotení http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2930.xhtml
hej este ze som si precitala co tam k tej kocecke pisu:) ospravedlnujem sa ze mi nedopina a moc ti dakujem! aj ten radiovy vyzera celkom dobre:) idem skusit tu infolinku:)

Strhak
2009-07-22 15:11:00+02
hej este ze som si precitala co tam k tej kocecke pisu:) ospravedlnujem sa ze mi nedopina a moc ti dakujem! aj ten radiovy vyzera celkom dobre:) idem skusit tu infolinku:)
Ten chlapík je pohoďák ja som uňho bral komplet výbavu do štúdia. Väčšinou to má aj na sklade takže na druhí deň som si išiel po to osobne, keďže býva 20 minút peši od do mňa. Čo sa tíka toho rádiového tak je kompatibilný aj stým bleskom čo píšeš a je to ozaj pohodlnejšie. Dosť zle sa fotí ak máš blesk v jednej ruke a fotoaparát v druhej takto si dáš blesk na statív a máš pokoj . Nikto ti nekope do káblov a ani tebe neprevísa cez objektív ;-))

SHoDaN
2009-07-23 08:08:59+02
Ten radiovy odpalovac je na ebay-i za 29,-£ co je asi 35,- €. Budem to brat pre seba, takze ak budes mat zaujem, ozvi sa a objednam viac kusov.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()