Ahojte, chcem sa spytat. Mate niekto tento objektiv? ste s nim spokojny? premyslam ze si ho kupim. Mam v servise Tamrona 17 - 50 2.8 uz to je niekolko dni po 30dnovej lehote. Tak uvazujem nad vymenou. Co vy na to hovorite?
Tak portrétny objektív to nieje ale ale ak potrebuješ niečo širšie tak je fajn. Pevne Canon objektívy sú veľmi podarené mám 50mm F/1,4 a takmer ju neskladám s tela. Trochu sa obávam ale že ti bude chýbať priblíženie ale kresbu bude mať určite lepšiu ako Tamtron
Kresbu má veľmi mizernú, je použiteľná od clony F3,5, inak je na pevné sklo nevídane mäkký a dokonca pri odclonení sa prelievajú farby z objektu do objektu. Nedá sa porovnať s pevnou 50 f1,4, ktorá je relatívne ostrá aj odclonená. Tamron bude pri 2,8 minimálne tak dobrý. Testoval som ho a pevnú 28 f1,8 mám. Škoda tej kresby a ostrosti, lebo je to príjemný objektív - malý a s pekným bokehom na širokáč.
velkou slabinou 28/1.8 je hlavne purple fringing. V teste to jasne vidiet http://www.pbase.com/lightrules/image/72007402 . Sigma 30/1.4 bude lepsia volba
Canon 28mm f/1.8
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa