Neopavážte sa pohádať....:)
Radšej som sa nemal vypytovať.....
Mne osobne sa páči každá značka....mám rád pekné veci.......
Klamal by som , ak by som tvrdil že Olympus , alebo Sony sú škaredé........
olympus a sony sú pekné, ale objektívy ujko dzigital a kaja cajs sú podľa mňa pridrahé aj oproti nkokonu a nehovoriac o canone ... myslým, že ani s niconom ani canonom dáma chybu neurobí ... ak má limit 500€, tak jedine low end 1000D alebo D60 a k tomu nejaký seťák na viac asi mať nebude, lebo ak prirátam rezervnú batériu + pamäťovú kartu + brašňu + uv filter, tak 500€ je asi primálo
Canon 1000d je na internete zrovnavany nie s d60 ale so starou d40 a nikon d60 porovnavaju s Canonom 450d ...
canon nikon je podľa mňa ťažko porovnávať tie dve firmy nemajú úplne rovnako roztriedené zrkadlovky v jednotlivých kategóriac ... napr. s čím porovnať canon 50D nikon D300 alebo D90 ... alebo že nový low end nikon d5000 s 1000D alebo 450D?? ťažko je baviť sa o takých veciach ... možno slečne/dáme by bolo najlepšie sadnúť si niekde večer s ľuďmi, čo majú zrkadlo už nejaký ten deň a pokecať, vyskúšať, popiť a príjemne stráviť večer a na druhý deň to možno znovu zopakovať ...
Neopavážte sa pohádať....:)
Z mojej strany sa viem zaručiť že sa nepohádame. Ja mám síce Canon ale nie som zarytý Canonista, v podstate som ako ti, tiež sa mi páčia pekné veci ;-)) dokonca dizajnovo aj Olympus a jeden z najkrajších fotoaparátov bez spodného gripu je podľa mňa α900 ktorý sa im podaril a obzvlášť po tejto stránke ostatné Sony sú čo ja viem, no nie moc podarené
Píšeš, ako keby to bolo na škodu, že také niečo existuje. Ano, oreže to snímok na menší, ale u profi tiel (D3, D3x) sa aj zvýši rýchlosť sekvenčného snímania.
Jasne, nie je to na trvalé používanie DX objektívu na FX tele, ale je to taký bonus, u ktorého nikdy nevieš kedy sa ti zíde.
O tom pokecáme na chate, tam bude čas na tieto úvahy. Neboj nič ja nie som ortodoxne zarytí pre jednu značku takže sa dá so mnou o týchto veciach kľudne diskutovať bez zbytočných emócií ako vídame u jedného užívateľa Pentax :-DD
Z mojej strany sa viem zaručiť že sa nepohádame. Ja mám síce Canon ale nie som zarytý Canonista, v podstate som ako ti, tiež sa mi páčia pekné veci ;-)) dokonca dizajnovo aj Olympus a jeden z najkrajších fotoaparátov bez spodného gripu je podľa mňa α900 ktorý sa im podaril a obzvlášť po tejto stránke ostatné Sony sú čo ja viem, no nie moc podarené
Mňa na a900 naopak odpudzuje ten špicatý tvar vrchnej časti pod ktorou je schovaný hranol. Ako pyramída v Egypte :-)
O tom pokecáme na chate, tam bude čas na tieto úvahy. Neboj nič ja nie som ortodoxne zarytí pre jednu značku takže sa dá so mnou o týchto veciach kľudne diskutovať bez zbytočných emócií ako vídame u jedného užívateľa Pentax :-DD
Mne sa práve ten vršok páči na tej α900, to dokazuje že 1000 ľudí 1000 chutí. A pentaxači sa podľa mňa ozvú hneť len čo zistia že mi neznajbohovia berieme do úst ich značku ;-)) Vieš teraz sú na koni po rokoch im vyšiel konečne fotoaparát vyššej triedy a už je dokonca aj v predaji. Inak tá K7 musí byť iná mašina keď ju toľké roky vyvíjali ;-D
Mne sa práve ten vršok páči na tej α900, to dokazuje že 1000 ľudí 1000 chutí. A pentaxači sa podľa mňa ozvú hneť len čo zistia že mi neznajbohovia berieme do úst ich značku ;-)) Vieš teraz sú na koni po rokoch im vyšiel konečne fotoaparát vyššej triedy a už je dokonca aj v predaji. Inak tá K7 musí byť iná mašina keď ju toľké roky vyvíjali ;-D
V najbližšom čísle jednoho z tých nemeckých časákov má byž test K-7, tak som zvedavý, ako ho tam vychvália.
V najbližšom čísle jednoho z tých nemeckých časákov má byž test K-7, tak som zvedavý, ako ho tam vychvália.
Tak ja dúfam že nebude zlí veď po takom čase ani nemajú nárok vypustiť dáky plebs. Čo je zaujímavé tak ale to že Canon mení tuto triedu cca po roku Nikonu to trvá trochu dlhšie ale Pentax ten je v tomto kúzelní. Inak bohvie či bude recenzia, ak im ho Pentax nezapožičia ako má vo zvyku tak asi nie. Pentax je známi svojim výnimočným marketingom, vďaka ktorému je tak mega úspešní :-DDD
Canon 1000d je na internete zrovnavany nie s d60 ale so starou d40 a nikon d60 porovnavaju s Canonom 450d ...
no d60 zrovnavat mozno s 1000d...450d je inde....a aj z toho zrovnania d60 1000d vide lepsie ten canon...setaky su zhruba rovnakej kvality oba stabilozovane...co ma ale od d 60 odradilo bol len 3 bodovy AF....1000d ich ma 7...ostatne funkcie su zhruba rovanke ale co potesi este na canone nahlad hlbky ostrosti...a hlavne moznost predsklopenia zrkadla....v porovnani sa uvadza pri nikone len ze pri cisteni snimaca....canon ma aj o trosku silnejsi blesk aaaa osobne si myslim ze lepsie riesene ovladanie....skoro vsetky dolezite funkcie su pod tlacicami...netreba zbytocne behat do menu...
Strhak, fotit chcem len pre seba, ako hobby, ziadne profi fotografovanie,skor fotky do rodinnych albumov, predsalen zacinam, ale zaroven, ak ma to chyti-co pravdepodobne ano, aby som po urcitom zlepseni hned necitila potrebu kupovat novy, lebo tento mi uz nebude stacit. Zacala som s kompaktom olympus a ten mi uz po mesiaci nevyhovoval...trapim sa s nim 3 roky a vacsinu pekne vystihnutych okamihov mam hrozne zachytenych, farby, zoom, ostrost a dalsie veci ktore zatial odborne neviem ani nazvat-nula bodov...tak som sa rozhodla ze trosku zainvestujem a doprajem si fotak, pri ktorom nebudem stracat nervy...ale som cenovo obmedzena do 500 eur...
mas ice velmi maly limit, ale kedze chces fotit pre seba len tak tak urcite by som vyberal potom podla ceny nejaky KIT, s ktorym sa do toho zmestis, osobne simyslim, ze je jedno ako znacku, lebo medzi low-end zrkadlovkami nie su principalne rozdiely. A ked Ta to bude bavit tak potom sa vacsej investicii nevyhnes a treba kupit odznova vsetko - osobne by som nezavrhoval ani ten Olympus, cenovo je najprijatelnejsi atiez robi pekne fotky. Do extremov aj tak ist nemozes, pretoz topotm pyta lepsi objektiv a tu j zaciatom dleko za 500,-Eur.
Vyber:
1. Olympus E-520 + Zuiko 14-42/3,5-5, 6 + Zuiko 40-150/4-5,6 cena je do 600,-Eur max, je to vyborny KIT so stabilizovanym telom a dobrym optickym vystupom, nafotis s tym v podstate uplne vsetko
2. V Nikone, Pentaxe, Sony a Canone sa s dvoma objektivmi proste do takejto ceny nevmestis ani nahodou.
Ked chces nieco kvalitnjsie, tak potom k tomu olympusu dokup postupom casu kvalitne vysokosvetelne sklo - a olympus zuiko je excelentna optika, alebo siahnes do sigmy ci tamronu. Navyse olympus je lahky a dobre prenosny nenarocny fotoaparat. Ked si kupis ine tak max s jednym objektivom - setakom, co neni nic moc.
Nikon D60 vs.Canon 1000D?
Jasne, nie je to na trvalé používanie DX objektívu na FX tele, ale je to taký bonus, u ktorého nikdy nevieš kedy sa ti zíde.
Vyber:
1. Olympus E-520 + Zuiko 14-42/3,5-5, 6 + Zuiko 40-150/4-5,6 cena je do 600,-Eur max, je to vyborny KIT so stabilizovanym telom a dobrym optickym vystupom, nafotis s tym v podstate uplne vsetko
2. V Nikone, Pentaxe, Sony a Canone sa s dvoma objektivmi proste do takejto ceny nevmestis ani nahodou.
Ked chces nieco kvalitnjsie, tak potom k tomu olympusu dokup postupom casu kvalitne vysokosvetelne sklo - a olympus zuiko je excelentna optika, alebo siahnes do sigmy ci tamronu. Navyse olympus je lahky a dobre prenosny nenarocny fotoaparat. Ked si kupis ine tak max s jednym objektivom - setakom, co neni nic moc.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa