zdravim.chcem sa opytat na skenery znacky canon 8800F alebo epson perfection4490PHOTO.ktory je vhodnejsi na skenovanie diapozitivov a starych fotiek.z diapozitivov chcem dat potom urobit zvacsenini A3.alebo mi poradte nejaky inny cenovo dostupny skener.vopred dakujem
ku skenovaniu filmov,ja mám Epson 700Photo čo je asi o dve triedy lepší skener ako Epson 4490, ale podľa mojich skúseností môžem povedať že s týchto skenerov potrebnú kvalitu na fotografiu A3 nedosiahneš, strop bude tak A4. Myslím to platí ak skenuješ kinofilmy. Zo stredného formátu sú skeny na A3 v dobrej kvalite, ale to je oveľa vačšia plocha filmu ako kino. Tieto skenery síce dokážu oskenovať film do veľkého množstva obrazových bodov, zámerne nepíšem vo vysokom rozlíšení, lebo to sú len balastné informácie. Pravdepodobne nie sú vybavené dostatočne kvalitnou optikou a ďalší problém bude v tom že nedokážu presne zaostriť na rovinu filmu - je tam fixfocus. Potom je vlastne toľko obrazových bodov zbytočných keď neobsahujú potrebné informácie. Denzita je dostatočná len na negatívy a menej kontrastné diáky. Naopak na skenovanie fotografií sú vynikajúce.
skener
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa