Ahojte,
viete mi prosim poradit kde by som zistil ake ceny fotakov su v USA? Pozeral som amazon.com, ale zaujimalo by ma napr. ake ceny su tam v kamennych obchodoch? Mozu byt lacnejsie? Alebo nejaky iny netovy obchod?
Dik moc
pozrel som to a tam je drahsie ako napr. na amazon.com
Tak ale to nemôžeš zrovnávať to je normálni obchod ktorý má klasické predajne kde si to môžeš osobne kúpiť a vyskúšať. Dačo ako FaxCopy u nás len toto je trochu väčšie a má trochu lepší výber
takze napr. ceny na amazon.com su bez dph a na amazon.co.uk su s dph? a ake je dph v usa? dph by som platil, ked by som bol tam? alebo sa da nezaplatit? dikes
takze napr. ceny na amazon.com su bez dph a na amazon.co.uk su s dph? a ake je dph v usa? dph by som platil, ked by som bol tam? alebo sa da nezaplatit? dikes
To ja neviem nemám skúsenosti s USA vždy keď som kupoval dačo väčšie tak som narazil dakde v Nemecku na akciu a kúpil to tam. Vždy to bolo výrazne lacnejšie ako u nás. Calumet poznám z nemecka lebo aj tam majú svoje obchody a výber je tam ozaj dobrý.
je to tu už na fóre niekde rozoberané.
V USA nemajú jednotnú daň ale každý štát má inú. Pri nákupe cez internet domáci zaplatia daň podľa toho, do ktorého štátu ide tovar. V kamennom obchode zaplatíš daň toho štátu, kde nakupuješ.
Ak objednávka ide do zahraničia o daň sa s radosťou postará colnica cieľového štátu :-)
O daň a clo, na clo netreba zabúdať tiež sú to dáke percentá na viac, tuším ale len veľmi matne že u nás je to 4% ale nie som si istí, ešte som chvalabohu nemal tú príležitosť platiť clo osobne
daj si na www.pricegrabber.com čo chceš vyhľadať a môžeš si pozrieť aj hodnotenia.
ako hovorí duroslav bolo to rozoberané v téme ´nakupovanie v Poľsku´.
a dosaď za clo 1.07 a dph 1.19 a porovnaj so slovenskými eshopmi.
Potom zváž záručné podmienky, a to že reklamácia, keď to chceš poslať zo Slovenska do USA ťa bude stáť čas ale predovšetkým dopravné náklady, pretože dorava v smere Slovensko -> Zahraničie je X krát predražená. Príklad dopravné náklady DE->SK cez (asi nemecké) UPS 15€, náklady na vrátenie toho istého balíčka späť SK->DE cez slovenské UPS 60€. Keď som sa na to pýtal pánov z UPS, len krčili plecami :(
Myslím, že doba nákupů v americe je jinde, než před rokem. Loni v létě jsem nakupoval s kursem dolaru 14,90 (k české koruně), dnes je to skoro 18 Kč a to je 20% navrch... a úspora 10 - 15 % za komplikace při reklamaci fakt nestojí.
Myslím, že doba nákupů v americe je jinde, než před rokem. Loni v létě jsem nakupoval s kursem dolaru 14,90 (k české koruně), dnes je to skoro 18 Kč a to je 20% navrch... a úspora 10 - 15 % za komplikace při reklamaci fakt nestojí.
tak mi na slovensku mame € a tam to tak neoslabilo. Ja som len chcel vediet, ake su tam ceny. Na amazon.com su napr. lepsie ako na strankach, ktore ste uviedli(alebo cca. take iste). A rozdiel je dost velky, rozmyslam nad canon g10, tu stoji cca. 450€, v amerike cca. 470$ co je cca. 350€ => 100€ usetrenych, len som nevedel ze je to bez DPH a kedze tam ide kamarat osobne, predpokladam ze by clo nemusel platit. Hadam nepozeraju kazdemu tasku a neskumaju ci ten fotak kupil tam alebo na slovensku.
Musíš porovnávať porovnateľné. Nie US cenu bez dane s EU cenou s daňou. Námatkovo som si vybral 2 výrobky (DSLR telá) a cenový rozdiel = výška dane.
Ono je to vec pohladu a toho, co nakupujes. Napriklad pri kupe setu 17-40 f4L + 50 f1.8 + 70-200 f4L IS su cisla nasledovne:
B&H USA: 1326€
Calumet DE: 1937€
Pixmania SK: 2109€
Cize ak mas niekoho, kto by ti to z Ameriky doniesol, tak namiesto 63500Sk zaplatis ani nie 40000 a tych zhruba 24000Sk (800€) mas vo vrecku, a to je uz celkom fasa cash :)
Ano, predrazit to moze kupa priamo v kamennom obchode (t.j. NYS dan 8.25%), ale aj tak sa dostanes na stale fest zaujimavych 1435€ a navyse mas moznost sklo vyskusat. Pri zaslani mimo statu NY sa dan neplati. Pritom pri tychto L-kach az tak strasne neriskujes pripadne vady.
Ceny v amerike
Sony A700 je 1399 USD, čo je cca. necelých 1000 EUR.
V calumet.de ju majú za 1178 EUR s DPH, čo je bez DPH skoro to isté.
Sony A700 je 1399 USD, čo je cca. necelých 1000 EUR.
V calumet.de ju majú za 1178 EUR s DPH, čo je bez DPH skoro to isté.
V USA nemajú jednotnú daň ale každý štát má inú. Pri nákupe cez internet domáci zaplatia daň podľa toho, do ktorého štátu ide tovar. V kamennom obchode zaplatíš daň toho štátu, kde nakupuješ.
Ak objednávka ide do zahraničia o daň sa s radosťou postará colnica cieľového štátu :-)
meritko internetovych obchodov v DE: http://www.idealo.de/
ako hovorí duroslav bolo to rozoberané v téme ´nakupovanie v Poľsku´.
MojaCenaEUR = (CenaMimoUnieUSD + DopravaUSD) * KurzEurUsd * Clo * Dph
a dosaď za clo 1.07 a dph 1.19 a porovnaj so slovenskými eshopmi.
Potom zváž záručné podmienky, a to že reklamácia, keď to chceš poslať zo Slovenska do USA ťa bude stáť čas ale predovšetkým dopravné náklady, pretože dorava v smere Slovensko -> Zahraničie je X krát predražená. Príklad dopravné náklady DE->SK cez (asi nemecké) UPS 15€, náklady na vrátenie toho istého balíčka späť SK->DE cez slovenské UPS 60€. Keď som sa na to pýtal pánov z UPS, len krčili plecami :(
B&H USA: 1326€
Calumet DE: 1937€
Pixmania SK: 2109€
Cize ak mas niekoho, kto by ti to z Ameriky doniesol, tak namiesto 63500Sk zaplatis ani nie 40000 a tych zhruba 24000Sk (800€) mas vo vrecku, a to je uz celkom fasa cash :)
Ano, predrazit to moze kupa priamo v kamennom obchode (t.j. NYS dan 8.25%), ale aj tak sa dostanes na stale fest zaujimavych 1435€ a navyse mas moznost sklo vyskusat. Pri zaslani mimo statu NY sa dan neplati. Pritom pri tychto L-kach az tak strasne neriskujes pripadne vady.
Ja mat teraz cestu do USA, tak B&h neobidem... :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa