Fórum » O TECHNIKE

objektiv pre D90 do interieru

peped90
peped90 2009-07-28 13:11:01+02
Mam Nikon D90 + objektivy Nikkor 18-105 a 70-300. V podstate velka spokojnost. Uvazujem este nad objektivom s f/2,8 (pevne) ktory by som vyuzival hlavne v interieroch, pri horsich svetelnych podmienkach. Poradte mi prosim ci mam uvazovat nad pevnym ohniskom, alebo napr. tu velmi pouzivanym Tamronom 17-50/2,8. Dakujem.

dmedia
2009-07-28 21:52:37+02
príspevok od: Daniel.U
ja som si to preostrovanie nevymyslel. Ja viem, ze patrim k narocnejsim ludom, ale nemam dovod si vymyslat. Vo vnutri to nerobi a ani na starsom fotaku. Rychlost ostrenia by mi vadila najmenej a ten dlhy konec je fakt kratky, co sa mozerjme nesuvisi s popisovanym problemom
Ani ja si nevymyslam, pouzivam ho v aj v tazkych podmienkach vonku i dnu, ziadne amaterske nasadenie, a nerobi problemy. Problem ma iba pri ostreni v protisvetle a leskoch, ale to viem eliminovat uhlom zaberu, skor je problem inde, podobny problem mam s nim na D300(D90 je odvar z D300), ze niekedy nezaostri, ako keby nekomunikoval s telom, ale to je asi iba 10 fotiek ku 500, takze ma to az tak netrapi. Tento problem je podla mna sposobeny prepracovanejsou elektronikou u D90 a D300 co sa tyka merania a prenosu zaostrenej vzdialenosti, vyuzivania viacerych ostriacich bodov a pod. tu jednoznacne najlepsie kominikuju originaly. Co sa tyka narocnosti, ja som velmi narocny, z 12 skiel mam iba tri neoriginalne, ale to som si zamerne takto kupil.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()