Tentokrat oficialne vonku. Co na to hovorite?
Nikon D300S Key Features
13.1 megapixel DX-format CMOS sensor (effective pixels: 12.3 million)
720p HD video
3.0" LCD monitor (920,000 dots)
Image sensor cleaning (sensor shake)
51 AF points (with 3D tracking)
IS0 200-3200 range (6400 expanded)
7 frames per second continuous shooting (buffer: 17 RAW, 44 JPEG fine, 100 JPEG Normal)
Expeed image processing
Picture Controls - image parameters consistent with all current Nikon DSLRs
Same EN-EL3e battery as D300
72 thumbnail view in playback
Nikon D300S vs D300: Key Differences
The D300S is a subtle upgrade from the D300; but aside from the obvious addition of video, there are a few other tweaks and additions:
720p HD video, including autofocus while recording
SD card slot in addition to existing CF slot
Faster continuous shooting (7fps, vs. 6fps)
Socket for external microphone
Live View and Info buttons
Discrete 'OK' button in multi controller
Interactive settings display screen
Auto and Extra High Active D-Lighting options
Quiet drive mode
Virtual horizon
http://www.dpreview.com/news/0907/09073007nikond300s.asp
No mne sa paci ten virtualny horizont, velmi casto ho musim dorovnavat v PC. Video som v 5D este nepouzil (okrem toho, ze som ho vyskusal aby som mal nieco do recenzie).
7fps vs 6fps, info tlacitko a virtualny horizont a´la D700, SD/CF ...
potesi ale asi nie dost na upgrade ... video ma neoslovuje a pochybujem ze ludi co uvazuju o tejto kategorii ano ...
vsak aj som, uz ma nohy boleli od zoomovania s nohami s 24-70, akurat kedy bude realne dostupny a potom si snad od toho vecneho cvicenia oddychnem - cize ja som spokojny, nic ineho som od nikonu ani nechcel - snad za par rokov mozno novy fotak ked budem potrebovat
To som si aj ja myslel, ze v zrkadlovke nema co robit video. Asi 2 mesiace som o video v 5dmk2 ani nezabrdol, iba som fotil, asi tyzden som sa s videom zacal trosku hrat, po pociatocnych problemoch s editaciou musim dakovat za tu funkciu. Kvalita je priam nenormalna a zodpoveda profesionalnym kameram za statisice, kamerky za 30-40 tis sa kvalitou nemaju sancu ani priblizit. Rozdiel je tam asi taky ako pri fotke z mobilu a zrkadlovky.
neviem ale vyzera to na krizu :) to ze spravili upgrade s videom je vzhladom ku canonu celkom pochopitelne ale chcelo by to nieco viac aspon upgrade senzoru na 15-17 mpix
Nikon D300s
potesi ale asi nie dost na upgrade ... video ma neoslovuje a pochybujem ze ludi co uvazuju o tejto kategorii ano ...
D300 - EUR 1200? (teraz EUR 1350)
D300s - EUR 1500?
D700 - EUR 2000
(ceny BH PhotoVideo)
Nikon releases AF-S 70-200mm F/2.8G ED VR II
http://www.dpreview.com/news/0907/0907300370mm200mm.asp#press
Jake bude rád :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií