Skús si vybrať niečo od 12 mm do 200 mm. Tie čísla značia ohniskovú vzdialenosť a nájdeš ich na objektíve obvykle na jeho hornej strane. Na väčšine bude ešte aj druhé číslo, býva oddelené lomítkom a to znamená clonové číslo. Napodiv čím je menšie, tým lepšie. Niektoré vhodné kombinácie pevných ohnísk by mohli byť: 35/2 alebo 50/1,4, ak by si chcela snímať z väčšej dialky, výborný objektív je 105/2,8. Pokiaľ by si volila objektív z meniteľnou ohniskovou vzdialenoťou, je tam väčší výber. Veľmi dobrý tip by bol 17-55/2,8, to je také univerzálne riešenie, pokiaľ by si chcela širšie ohnisko, tak ešte k nemu prikúpiť napríklad 14-24/2,8, s tým sa dá robiť zaujímavé foto. No a všeobecne na portréty je veľmi dobré sklo aj 70-200/2,8 VR, teraz sa má objaviť nový model VR II, možno by bolo dobre počkať.
A koľko chceš do toho vraziť €????? Akú predstavu máš o tom fotení, z diaľky z blízka alebo skadiaľ????? Skús to konkretizovať a potom čakať dáku rozumnú odpoveď, lebo takto ti môžeme poradiť len tak ako to napísal DODO_BB
Ahojte...prepacte,velmi zle som sa vyjadrila ,to mi je jasne.
Mam Nikon D40 , Objektiv - AF-S Ńikkor 18-55mm.
No mam teraz tu vyhodu,ze som v USA,a mozem si dovolit nakupit objektiv roznej ceny. Ale co hovorite na : Nikon 55-200mm f/4-5.6G ED IF AF-S DX VR [Vibration Reduction] Zoom Nikkor Lens
Alebo: Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G ED IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens for Nikon Digital SLR Cameras - mne sa pozdava tento,ale ako mipovedali znami, zevraj to viacmenej na fotenie zvierat...
bola by som velmi vdacna, keby ste mi odporucili, ktory je lepsi.
naco si mi mam davat pozor pri kupe objektivu a co je dolezite.
rada
Mam Nikon D40 , Objektiv - AF-S Ńikkor 18-55mm.
No mam teraz tu vyhodu,ze som v USA,a mozem si dovolit nakupit objektiv roznej ceny. Ale co hovorite na : Nikon 55-200mm f/4-5.6G ED IF AF-S DX VR [Vibration Reduction] Zoom Nikkor Lens
Alebo: Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G ED IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens for Nikon Digital SLR Cameras - mne sa pozdava tento,ale ako mipovedali znami, zevraj to viacmenej na fotenie zvierat...
bola by som velmi vdacna, keby ste mi odporucili, ktory je lepsi.
naco si mi mam davat pozor pri kupe objektivu a co je dolezite.
Dakujem ..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa