caute vsetci. mam dilemu, uz som si zadovazil telo canon eos40d ale neviem sa rozhodnut ci objektiv canon EF 70-200 f4 L USM si mam zadovazit v IS verzii alebo nie? predsa IS verzia je raz tolko drahsia. Bude mi chybat objektiv so chopnostou IS alebo telo to vyvazi?
Tak neviem či to telo vyváži, ale tu sa jednoznačnej odpovede nedočkáš. Ja mám bez IS a fotím s nim bez problémov a zas druhý majú IS verziu a nedajú na ňu dopustiť. Ja napríklad ak by som sa rozhodoval kúpiť tu s IS tak radšej vezmem 2,8 bez stabilizácie, ale to je môj názor. Bude tu veľa tích pre a proti ale rozhodnutie nakoniec ostane na tebe. Najhoršie na tom že jednoznačnej odpovedi sa nedočkáš a oba tábori či s IS alebo bez budú mať podstate pravdu. Toto je ťažká dilema a rozhodujúce sú tam nakoniec peniaze.
PS. táto téme tu už bola rozoberaná X krát, tak si ju nájdi a čo by bolo dobré tak napísať ešte čo chceš fotiť s tím objektívom ;-)
ten zúúúúúúm nie je bohvieaký u toho objektívu. Iba 2,857
:D:D ja by som si ani tu namahu nedal vypocitat to! :D ma 40D, chce kupit Luxus sklo pomaly za 1000€, a spyta sa ze aky to ma zoooooooooooom? :D:D:D nech si radsej kupi mazdu zoom zoom tam to ma aj dva krat...
No o týždeň budem vedieť odpovedať na túto otázku. Ideme chalani odtiaľto na chatu a bude tam Djgranko s 70-200 IS a ja bez IS takže budem mať možnosť porovnať ak mi ho samozrejme požičia na vyskúšanie ;-D
No o týždeň budem vedieť odpovedať na túto otázku. Ideme chalani odtiaľto na chatu a bude tam Djgranko s 70-200 IS a ja bez IS takže budem mať možnosť porovnať ak mi ho samozrejme požičia na vyskúšanie ;-D
Inak neviem či aj u Canonu je podobný fenomén ako pri VR na Nikone. Mám taký dojem, že to VR má niečo ako ´sweet spot´. Napr. na 200mm (70-200) mávam percentuálne viac ostrých fotiek pri 1/30 s než pri 1/100 s.
Fuuu tak to neviem, nemal som to možnosť ešte skúšať takže to neviem posúdiť. 200mm ja ani neudržím na čase 1/30 takže nemám skúsenosti stým. Na chate to ale môžeme vyskúšať či je to tak. Za tú chybu ťa vytrescem ja, lebo javelin má málo ovečiek a ti si zaslúžiš viac ;-)
Fuuu tak to neviem, nemal som to možnosť ešte skúšať takže to neviem posúdiť. 200mm ja ani neudržím na čase 1/30 takže nemám skúsenosti stým. Na chate to ale môžeme vyskúšať či je to tak. Za tú chybu ťa vytrescem ja, lebo javelin má málo ovečiek a ti si zaslúžiš viac ;-)
Beeeeeee niet za čo, a blahoželám k novým prírastkom do rodiny Nikon, dostali ste pekné sklá len tá cena už pri 70-200 prekročila aj neprekročiteľné ceny Sony
s IS alebo bez?
Človeče ani ja Ti neviem
Ty čo myslíš...
PS. táto téme tu už bola rozoberaná X krát, tak si ju nájdi a čo by bolo dobré tak napísať ešte čo chceš fotiť s tím objektívom ;-)
chlapce, prestan brat to svinstvo - nerobi ti to dobre...
keby ste mu napisali ze to ma 20x zoom tak on by vedel kolko to priblizuje a ze to je naozaj spicka kvality a uz by ho mal aj doma!
ja mu odporucam aby predal aj to telo co ma a kupil nejaky nsalapany kompakt, napr panasonic
Asi by som sa mal nechať za neznalosť potrestať stádom :-)
Javelin, spravil by si mi službičku? :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa