Fórum » O TECHNIKE

Canon SX1 IS vs. Canon SX100 IS.

darco2
2009-08-02 16:22:00+02
Canon SX1 IS vs. Canon SX100 IS, kvalita fotiek a moznost reklamacie pristroja. Mam taky jedne problem, asi pred 3 mesiacmi som si kupil ultrazoom SX1 a som sklamany z fotiek co robi. Pred tym som fotil s obyycajnym SX100 a bol som nadmieru spokojny.. Fotky boli podla mna dokonale na to co ten pristroj ponukal.. teraz po kupe SX 1 si neviem dat rady, vsetky fotky maju taku skaredu kresbu, su neostre.. a asi z 1000 fotiek co som snim doteraz urobil.. je asi 5 v kvalite ktoru dokazal SX100, bez nejakeho velkeho nastavovania. Mate niekto nejake skusenosti s tymto fotakom, pripadne poradte ako reklamovat takuto vec.. ?? Dik

zvonec
2009-08-02 16:37:11+02
SX100 IS sluzi manzelke v pohode, nemam ziadne vyhrady. Ohladom problemov co pises s SX1, az sa mi verit nechce. Nemaj mi to za zle, ale skus si v klude prejst vsetky nastavenia, ISO, vyvazenie bielej, expoziciu..atd.. Pokial budes mat istotu, ze je SX1 nastaveny spravne, a napriek tomu ti bude robit zle fotky sup na reklamaciu.
Ohladom reklamacie samotnej => tazko ti nieco poradit, ked nepises, ze kde si ho kupil. Ci bazar, ci kamenny obchod, ci cez nejaky inetshop. Kazdy obchod ma reklamacny poriadok uvedeny, treba SX1 zabalit a sup na reklamaciu cim skor, aby ti nehnili peniaze v niecom, co nemas sancu vyuzit...

darco2
2009-08-02 18:36:48+02
Nastastie Canon to ma dobre vymyslene, odnesiej to do prolaika a tak ti to zoberu v pohode do opravy, jasne ze podmienka je ucet a zarucny list.

Co sa tyka tych problemov s fotenim, uz som skusal vselico a nejak sa mi nedaria robit pekne fotky.
Povodne som myslel ze su to moje experimenty s nastavenim ale nakoniec som rezignoval a zacal skusat robit fotky v klasickych prevolenych programoch (krajinka, portret.. atd).
Este chcem poprosit jedneho kamarata fotografa nech sa na to kukne, ci on neobjavi nejaku fintu na ten fotak..

Vsetky nastavenia som postupne presiel.. od klasicekeho nastavenia na automatiku az po uplny manual..
DOkonca moje ex mala pozicanu moju SX100 na dovolenke a priniesla neskutocne fotky.

Cako
ocenenie redakciou 2009-08-02 23:34:13+02
Nuz SX1 ma horsie fotky ako SX100...je to predsa len velky zoom a ten musi mat o nieco horsiu kresbu.Ja mam SX10 Kresba sa mi vidi ze je tiez horsia ako s mojej starej A590IS ale tak mne islo o ten zoom.Chcel som fotit prirodu a na zrkadlo som nemal.No a uz si tam stiahol ten softver co vydali a mas RAW ? Ak hej,tak skus sfotit nieco do neho a uvidis co to bude...Mozno je to komprimaciou...

Gino
2009-08-02 23:53:42+02
Keďže som mal LUMIX FZ 28 viem, že fotky na ultrazoom kompaktoch sú zlé... Ja som urobil super inzerát dal som tam video recenziu veľa informácii a predal som ho na bazos.sk bez tisícky za to za čo som ho kúpil, a išiel som do zrkadla. Aj keď mám momentálne len setový objektív fotky sú neporovnateľné... tak ti radím predaj to rýchlo dokiaľ môžeš a kúp zrkadlo...

darco2
2009-08-03 09:17:37+02
Dik za rady, tiez rozmyslam ze ho predam. Nemam na to dalej nervy, moj prvy fotak Olympus c-1 zoom robil tusim krajsie fotky..

darco2
2009-08-07 19:59:41+02
Takze fotak som odniesol k predajcovi na reklamaciu, uvidime co z toho bude.. :)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()