cavte chcel by som sa spitat uzivatelov tychto masiniek ake maju skusenosti s utesnenim ci mi na to moze prsat alebo ich nemozem dat na den do sprchy ako to vlastne je s celkovou tesnostou
Ja ti poviem za 50D. Neviem, videl si ten lejak čo bol v Bratislave počas koncertu Depeche Mode tohto roku. Tak ja som tam počas toho dažďa fotil. Nenapadlo by ma ho dávať pod sprchu ale tam to bolo zrovnateľné. Funguje bezvadne. Po koncerte som ho dal do normálneho vaku a nevšimol som si v tej tlačenici že je v ňom voda ( myslím vo vaku )ale ani to mu zázrakom neuškodilo. Tam to na rozdiel od sprchy bolo na tom daždi cca 2 hodiny, takže hodnotím moc pozitívne. Ale pozor toto sú už extrémy na ktoré sú stavané EOS 1D/Ds tam si môžeš byť 100% istí že to vydržia. Pri 50D by som nevravel o 100% ale mne to bez následkov prežil ;-)
nejdem tu vypisovat, co vsetko mi vydrzala moja stara C 350D, ale nejakeho dazda by som sa vobec nebal..take mala na dennom poriadku a nikdy nic sa mi s nou nestalo... sprchu treba skusit
nejdem tu vypisovat, co vsetko mi vydrzala moja stara C 350D, ale nejakeho dazda by som sa vobec nebal..take mala na dennom poriadku a nikdy nic sa mi s nou nestalo... sprchu treba skusit
350D je nezmar tiež toho vydržala hodne. Dnes je už len ako záložné telo ale nedám na ňu dopustiť
5Dm2 vydrzala dazd, aj zopar dost intenzivnych splechov morskej vody. Horsie skusenosti som mal pri 40D, po prvych kvapkach (asi sa nejaka kvapka trafila nevhodne) lahkeho poprchania mi prestalo fungovat horne koliesko, nastastie to nebolo nic vazne, stacilo vybrat a vlozit baterku, ale odvredy som so 40D opatrnejsi a na utesnenie sa nespolieham.
50D ma oproti 40D lepsie utesnene spoje hlavne na baterii a slote pre CF + aj hotshohe na blesk je usposobena na blesky s utesnenim. Ale ako bolo povedane uz hore na extremne podmienky su stavane modely 1D a 1Ds. Ale co sa tyka normalneho bezneho dazda neni problem, ani s mobilom sa ti nic nestane ked nanho trosku naprsi :D :). Ja mam osobne 50D a niekedy trosku lutujem ze som si nekupil Nikon D300 kvoli kompletnemu utesneniu proti vode (lepsie ako 50D) ale aj o tom by sa dalo polemizovat mozno...
Takze vdaka za rady ale stale mi nieje jasne ktori je v tomto ohlade lepsi ale asi 5decko vsak??? Tak pojdem do nho dufam ze to nieco znesie
No tak to ti ťažko poradiť v utesnení asi veľmi podobne, ale tu porovnávaš dva fotoaparáty ktoré sú určené na rôzne fotenie. 5D sa hodí na iné ako 50D takže tu hodne záleží čo chceš fotiť, to je ako by si porovnával 1D s 1Ds. Tiež dva super foťáky ale na rôzne žánre
No tak to ti ťažko poradiť v utesnení asi veľmi podobne, ale tu porovnávaš dva fotoaparáty ktoré sú určené na rôzne fotenie. 5D sa hodí na iné ako 50D takže tu hodne záleží čo chceš fotiť, to je ako by si porovnával 1D s 1Ds. Tiež dva super foťáky ale na rôzne žánre
a na ake sa hodi 5d na stranke canonu maju oba napisane:
Horcíková zliatina, priatelský k životnému prostrediu a výdrž uzávierky až 150 000 stlacení – EOS 5D Mark II je velmi vhodný do terénu aj prácu v ateliéru.
Seriove snimanie neriesim chcel by som Full Frame ale ak neznesie to co 50d tak ma to asi dost naserie a asi prejdem k nikonu
5dcka sa neboj, je to delo. Mne vydrzal ked som fotil na jazere, v dazdi, ked som sa podkol na plazi padlo som s fotakom na piesok a nasledne nas trafila vlna. myslim tak ze fotak dostal ranu vody/ nie sprchu ale proste vlna a este prirataj ten piesok... Umyl som ho pod sprchou a nic mu nebolo. A to bol pozicany vtedy, bal som sa ale fakt nic sa nestalo.. bez problemu... 5D je uz high end kategoria od Canonu, je to taky predstupen 1D a 1Ds. Tie uz su absolut top, a su rozdelene na zanre, 5D je na aj aj... pre trosku ale len trosku financne citlivejsich alebo pre tych ktori uznavaju kvalitu ale niesu to profesionalni fotografi. Ked chces FF siahni po 5D MKII niet mu co vycitat...
5dcka sa neboj, je to delo. Mne vydrzal ked som fotil na jazere, v dazdi, ked som sa podkol na plazi padlo som s fotakom na piesok a nasledne nas trafila vlna. myslim tak ze fotak dostal ranu vody/ nie sprchu ale proste vlna a este prirataj ten piesok... Umyl som ho pod sprchou a nic mu nebolo. A to bol pozicany vtedy, bal som sa ale fakt nic sa nestalo.. bez problemu... 5D je uz high end kategoria od Canonu, je to taky predstupen 1D a 1Ds. Tie uz su absolut top, a su rozdelene na zanre, 5D je na aj aj... pre trosku ale len trosku financne citlivejsich alebo pre tych ktori uznavaju kvalitu ale niesu to profesionalni fotografi. Ked chces FF siahni po 5D MKII niet mu co vycitat...
Vdaka za ukludnenie Pretoze prechod by ma dost vycerpal teda po financnej stranke kedze som teraz kupoval70-200 f2,8is a na vyplatu chcem 24-70f2,8
Vdaka za ukludnenie Pretoze prechod by ma dost vycerpal teda po financnej stranke kedze som teraz kupoval70-200 f2,8is a na vyplatu chcem 24-70f2,8
bol by si blazon, keby prejdes k nikonu ked uz mas taku aparaturu... ja nerobim sice rozdiely medzi tymito dvoma znackami... nikon je sajba.. ale to je uz vsetko len o sympatii k znacke... Ked uz mas take skla tak sa neboj 5Dcka.. neoplati sa ti prejst k nikonu...
to poznam, presiel som teraz v januari z canonu do nikonu a bola to draha sranda, nastastie sa mi podarilo dobre predat moju byvalu canonacku vybavu a tak som moc nestratoval
to poznam, presiel som teraz v januari z canonu do nikonu a bola to draha sranda, nastastie sa mi podarilo dobre predat moju byvalu canonacku vybavu a tak som moc nestratoval
A tiez si kupoval vsetko nove? Jake a ako je to s ostrostou nikonu pretoze sa mi zdaju vsetky fotky z nikonou o dost ostrejsie a nie kvoli objektivom ale myslim ze skor kvoli telam nieje aj na tom nieco
A tiez si kupoval vsetko nove? Jake a ako je to s ostrostou nikonu pretoze sa mi zdaju vsetky fotky z nikonou o dost ostrejsie a nie kvoli objektivom ale myslim ze skor kvoli telam nieje aj na tom nieco
ano, vseko som musel kupit nove, ...ostrst fotiek? to je preto lebo nikon ma o dost lepsi ostriaci 51 AF system a spolahlivejsiu optiku, osobne som prechodu rad ale kazdemu vyhovuje nieco ine, to treba vediet na zaciatku co chces fotit
canon eos 5d mark2 versus 50d
Horcíková zliatina, priatelský k životnému prostrediu a výdrž uzávierky až 150 000 stlacení – EOS 5D Mark II je velmi vhodný do terénu aj prácu v ateliéru.
Seriove snimanie neriesim chcel by som Full Frame ale ak neznesie to co 50d tak ma to asi dost naserie a asi prejdem k nikonu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa